a

YATIRIMCI ÇIKTI SIĞINMACI

Kosova’ya yatırım için geldiler. Hindistanlı 22 şirket sahibi işadamı, Kosova’da farklı  alanlarda büyük ve kapsamlı yatırım yapmaları için imkanları incelediler. Kosova yetkililerinden bilgi aldılar. Hindistanlı  holding sahipleri Kosova Ticaret ve Sanayi Bakanlığı’ndan , Kosova Ticaret Odası’na kadar bir dizi temaslarda bulundular. Kendilerine Kosova vizesi verilmesini talep eden Ticaret Bakanı tarafından kabul edildiler.

Geçenlerde Kosova’yı ziyaret eden  Hindistanlı yatırımcıların, aslında sahtekar oldukları ortaya çıktı. Kendilerini zengin  yatırımcı olarak tanıtan Hintliler aslında  sığınmacı çıktı. Batı ülkelerine sığınmak için Kosova’yı  seçmiş olan  Hintlilerin hepsi birer sığınmacı idi.

Skandal geçenlerde polisin bu gruptan 6 Hintliyi gözaltına almasıyla ortaya çıktı. Kosova’da resmi temaslarda bulunan sözde  işadamı Hindistan vatandaşları,  Kosova’dan  Sırbistan’a ,buradan da Macaristan’a yasa dışı yollarla geçmek  isterken , Kosova Polisi tarafından bir Kosovalı insan kaçakçısı ile birlikte yakalandı.

Trajikomik duruma sebep olanlar araştırlırken, hiç kimsenin bu kişilerin sahtekar olduklarını anlamamaları, işadamı olarak kendini tanıtan Hintlilerin, vize aldıkları Kosova’nın Tiran Büyükelçiliği personeli tarafından  araştırılmadığı, sorgulanmadığı ve vizelerin Sanayi Bakanı Hykmete Bajrami’nin talebiyle verildiği şaşkınlık yarattı. Skandal devlet televizyonun bir programına da konu oldu. Programda Kosova’ya  gelen 22 kişilik bir gruba, biz yatırımcıyız demekle, resmi kabuller ve temaslar organize edilmesinin  düşündürücü olduğu, resmi makamların komik durum düştüğü belirtildi.

0 0 0 0 0 0

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

AB’DEN HIZLANDIRILMIŞ SÜREÇLE SINIR DIŞI KARARI

KÖŞE YAZISI

TÜM YAZARLAR
erkasap
ERCAN KASAP
“Karanlıktan korkan çocuğu kolaylıkla hoşgörebiliriz.Yaşamdaki asıl trajedi,yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır” (Platon) 60 yıldan bu yana kesintisiz Türkçe eğitimin yapıldığı Priştine’nin tek ilköğretim okulu “Elena Gjika” okulunun müdür yardımcısı görevine uzun yıllardan sonra bir Türk öğretmen seçildi, tam da güzel oldu, hak yerini buldu derken, Türk topluluğunu derinden sarsan tatsız bir olay yaşandı. “Elena Gjika” okulunda görev yapan Arnavut öğretmenler, ne hikmetse, müdür yardımcılığına Türk öğretmenin seçilmesini hazmedemedi.K ararı, derslere girmemekle boykot etti. Ardından Arnavut öğrenciler Türk öğretmen ve öğencilerine sataştı, tartakladı ve çirkin hareketlerde bulundu. Anlatıldığna göre Arnavut örencilerinn tepkisi tam bir mlliyetçilik gösterisine dönüştü. Holiganlık davranışları sergileyen Arnavut öğrenciler, Türk öğretmen ve öğrencilerine adeta terör estirdi. Esir kaldıkları sınfların kapıları tekmelendi, camlar kırıldı,”burası Arnavutlarındır” sloganları atıldı. 65 yaşında bir Türk öğretmeni 13- 14 yaşındaki Arnavut öğrenciler tarafından tartaklandı. (9’uncu sınıf Türk öğrencilerinin toplu olarak imzaladıkları mektupta, biyoloji ve fizik derslerini veren kıdemli öğretmen Abdullah Bırvenik’in Arnavut öğrenciler tarafından koridorda etrafının sarıldığı, tartaklandığı, Arnavut bayrağıyla sarılarak, sataşmalara maruz kaldığı ileri sürülüyor). Sebep, sadece ve sadece müdür yardımcılığına seçilen öğretmenin Türk olması!
b
b

SIZIN KÖSENIZ

TÜM YAZARLAR
konukyazar
SİZİN KÖŞENİZ
Sizin Köşeniz bölümünde siz değerli okuyucularımızın .............
casibom girişcasibomcasibom girişJOJOBETcasibom girişbahsegelcasibomcasibom girişcasibomcasibom giriş