a

TÜRKÇE YAZ OKULU PROGRAMINDA 31 ÜLKE ARASINDA KOSOVA DA VAR

Türkçe’nin yabancı dil olarak öğretiminde dünya çapında önemli çalışmalara imza atan Yunus Emre Enstitüsü tarafından bu yıl altıncı kez düzenlenecek olan “Türkçe Yaz Okulu” Türkiye’de on bir farklı şehirdeki üniversitelerde 27 Temmuz-22 Ağustos 2015 tarihlerinde gerçekleştirilecek. 31 farklı ülkedeki Türk Kültür Merkezlerinde Türkçe kurslarına devam eden 300 öğrencinin katılacağı program, kursiyerlere hem Türkçelerini geliştirme hem de Türk kültürünü yerinde tanıma imkânı tanıyacak.  Öğrenciler, Türkçe derslerinin yanı sıra birçok kültür-sanat programına da katılacaklardır. Yaklaşık bir ay sürecek yaz okulu, Aydın, Bursa, Eskişehir, Denizli, Gaziantep, Kocaeli, Malatya, Nevşehir, Sakarya, Samsun ve Zonguldak’taki devlet üniversitelerinin işbirliğiyle gerçekleştirilecek ve İstanbul’daki kapanış programıyla sona erecektir.

Türkçe Yaz Okulu sayesinde ülkemizi doğrudan tanıma fırsatı elde edecek öğrenciler kendi ülkeleriyle hem Türkiye hem de diğer ülkeler arasında çok önemli gönül köprüleri kuracaklar.

Programa bu sene Priştine, Prizren ve İpek Türk Kültür Merkezlerinden on kursiyerimiz katılacaktır. Buna ilaveten, Yunus Emre Enstitüsü tarafından İstanbul’da düzenlenen ve halen devam eden Türkoloji Yaz Okulu programına Priştine Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı ve Şarkiyat Bölümlerinden altı öğrenci katılmaktadır. Daha önce, Priştine Türk Kültür Merkezinde eğitim gören üniversite öğrencisi beş kursiyerimiz  24-31 Mayıs 2015 tarihleri arasında gerçekleşen ve sekiz farklı şehri kapsayan “Yerinde Tarih” programına katılmıştı. 

0 0 0 0 0 0

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

KOSOVALI İLE SURİYELİ MÜLTECİLER BİRBİRİNE GİRDİ

KÖŞE YAZISI

TÜM YAZARLAR
erkasap
ERCAN KASAP
“Karanlıktan korkan çocuğu kolaylıkla hoşgörebiliriz.Yaşamdaki asıl trajedi,yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır” (Platon) 60 yıldan bu yana kesintisiz Türkçe eğitimin yapıldığı Priştine’nin tek ilköğretim okulu “Elena Gjika” okulunun müdür yardımcısı görevine uzun yıllardan sonra bir Türk öğretmen seçildi, tam da güzel oldu, hak yerini buldu derken, Türk topluluğunu derinden sarsan tatsız bir olay yaşandı. “Elena Gjika” okulunda görev yapan Arnavut öğretmenler, ne hikmetse, müdür yardımcılığına Türk öğretmenin seçilmesini hazmedemedi.K ararı, derslere girmemekle boykot etti. Ardından Arnavut öğrenciler Türk öğretmen ve öğencilerine sataştı, tartakladı ve çirkin hareketlerde bulundu. Anlatıldığna göre Arnavut örencilerinn tepkisi tam bir mlliyetçilik gösterisine dönüştü. Holiganlık davranışları sergileyen Arnavut öğrenciler, Türk öğretmen ve öğrencilerine adeta terör estirdi. Esir kaldıkları sınfların kapıları tekmelendi, camlar kırıldı,”burası Arnavutlarındır” sloganları atıldı. 65 yaşında bir Türk öğretmeni 13- 14 yaşındaki Arnavut öğrenciler tarafından tartaklandı. (9’uncu sınıf Türk öğrencilerinin toplu olarak imzaladıkları mektupta, biyoloji ve fizik derslerini veren kıdemli öğretmen Abdullah Bırvenik’in Arnavut öğrenciler tarafından koridorda etrafının sarıldığı, tartaklandığı, Arnavut bayrağıyla sarılarak, sataşmalara maruz kaldığı ileri sürülüyor). Sebep, sadece ve sadece müdür yardımcılığına seçilen öğretmenin Türk olması!
b
b

SIZIN KÖSENIZ

TÜM YAZARLAR
konukyazar
SİZİN KÖŞENİZ
Sizin Köşeniz bölümünde siz değerli okuyucularımızın .............
casibom girişcasibomcasibom girişJOJOBETcasibom girişbahsegelcasibomcasibom girişcasibomcasibom giriş