a

AVRUPA YAZ MÜZİK AKADEMİSİ SANATÇILARINDAN KLASİK MÜZİK ŞÖLENİ

11721812_1128522657164581_135465071_n 11780466_1128522693831244_1195453129_nBu yıl dördüncüsü düzenlenen Avrupa Yaz Müzik Akademisi çerçevesinde gala konseri düzenlendi. Avrupa Yaz Müzik Akademisi’nde ders veren sanatçıların gala konserinde, Bilkent Üniversitesi öğretim üyesi ünlü korno sanatçısı Güloya Altay da performans sergiledi.
Gençlik ve Spor Sarayı Kırmızı Salonu’nda düzenlenen gala konserinde, Avrupa Yaz Müzik Akademisi’nde ders veren birbirinden değerli sanatçılar uzun süre akıllarda kalacak bir geceye imza attılar.
Klasik müziğin en iyi eserlerinin icra edildiği konserde, Yunus Emre Enstitüsü’nün desteğiyle Kosova’ya gelen Bilkent Üniversitesi öğretim üyelerinden ünlü korno sanatçısı Güloya Altay davetlilerden tam not aldı.
Kısa bir piyano resitali ile başlayan gala konserinde otuza yakın eser icra edildi.
Türkiyeli korno sanatçısı Güloya Altay, Berthold Hummel’ın bir eseriyle piyano eşliğinde sahne aldı.
Davetlilerin klasik müzik şöleni yaşadığı konser öncesi Kosovaport mikrofonlarına konuşan sanatçı ve akademisyen Güloya Altay, Kosova’da konser vermenin çok güzel bir duygu olduğunu ve yabancılık hissetmediğini söyledi. Altay, akademi kapsamında dört öğrencisi bulunduğunu ve öğrencilerinin çok istekli olmalarından keyif aldığını ifade etti.
Priştine Yunus Emre Türk Kültür Merkezi Müdürü Bülent Üçpınar ise, Avrupa Yaz Müzik Akademisi gibi önemli bir projeye destek vermekten dolayı mutlu olduklarını belirtti. Katılımdan memnun olduklarını ifade eden Üçpınar, sanatçı ve akademisyen Güloya Altay’ın akademinin sona ereceği 30 Temmuz 2015 tarihine kadar Kosova’da olacağını söyledi.
Dünyaca ünlü sanatçıların eserlerini icra eden akademinin yaklaşık 24 sanatçısı konser sonunda uzun uzun alkışlandı./kosovaport/

0 0 0 0 0 0

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

EULEX, KOSOVA POLİSİ’NE 37 ARAÇ BAĞIŞLADI

KÖŞE YAZISI

TÜM YAZARLAR
erkasap
ERCAN KASAP
“Karanlıktan korkan çocuğu kolaylıkla hoşgörebiliriz.Yaşamdaki asıl trajedi,yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır” (Platon) 60 yıldan bu yana kesintisiz Türkçe eğitimin yapıldığı Priştine’nin tek ilköğretim okulu “Elena Gjika” okulunun müdür yardımcısı görevine uzun yıllardan sonra bir Türk öğretmen seçildi, tam da güzel oldu, hak yerini buldu derken, Türk topluluğunu derinden sarsan tatsız bir olay yaşandı. “Elena Gjika” okulunda görev yapan Arnavut öğretmenler, ne hikmetse, müdür yardımcılığına Türk öğretmenin seçilmesini hazmedemedi.K ararı, derslere girmemekle boykot etti. Ardından Arnavut öğrenciler Türk öğretmen ve öğencilerine sataştı, tartakladı ve çirkin hareketlerde bulundu. Anlatıldığna göre Arnavut örencilerinn tepkisi tam bir mlliyetçilik gösterisine dönüştü. Holiganlık davranışları sergileyen Arnavut öğrenciler, Türk öğretmen ve öğrencilerine adeta terör estirdi. Esir kaldıkları sınfların kapıları tekmelendi, camlar kırıldı,”burası Arnavutlarındır” sloganları atıldı. 65 yaşında bir Türk öğretmeni 13- 14 yaşındaki Arnavut öğrenciler tarafından tartaklandı. (9’uncu sınıf Türk öğrencilerinin toplu olarak imzaladıkları mektupta, biyoloji ve fizik derslerini veren kıdemli öğretmen Abdullah Bırvenik’in Arnavut öğrenciler tarafından koridorda etrafının sarıldığı, tartaklandığı, Arnavut bayrağıyla sarılarak, sataşmalara maruz kaldığı ileri sürülüyor). Sebep, sadece ve sadece müdür yardımcılığına seçilen öğretmenin Türk olması!
b
b

SIZIN KÖSENIZ

TÜM YAZARLAR
konukyazar
SİZİN KÖŞENİZ
Sizin Köşeniz bölümünde siz değerli okuyucularımızın .............
casibom girişcasibomcasibom girişJOJOBETcasibom girişbahsegelcasibomcasibom girişcasibomcasibom giriş