a

23 NİSAN COŞKUYLA KUTLANDI

23 NİSAN COŞKUYLA KUTLANDI

23 NİSAN COŞKUYLA KUTLANDI

23 NİSAN COŞKUYLA KUTLANDI

23 NİSAN COŞKUYLA KUTLANDI

Türkiye Cumhuriyeti 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile Kosova Türkleri’nin Milli Bayramı münasebetiyle Priştine Gençlik Sarayı’nda düzenlenen program bu yıl da renkli görüntülere sahne oldu.

Kosova’da görev yapan Türk Polisi ve Elena Gjika İlköğretim Okulu öğretmenlerinin ortaklaşa düzenledikleri program şehit askerler için saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Halk tarafından yoğun ilginin gösterildiği programa, Türkiye Cumhuriyeti Kosova Büyükelçisi Songül Ozan, Kamu Yönetimi Bakanı Mahir Yağcılar, Meclis Başkan Vekili Enis Kervan, Türk Polisi Grup Başkanı Hilmi Aslan, Türk Askeri temsilcileri, Kosova Priştineliler Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Sedat Akbay, Elena Gjika İlköğretim Okulu Müdürü Osman Vitia, Elena Gjika İlköğretim Okulu Müdür Yardımcısı Daut Hamolar, Belediye Meclis Başkan Vekili Engin Beyoğlu ile çok sayıda dernek temsilcileri de katıldı.

Sahneyi ilk olarak okul korosu alarak misafirleri şarkılarla coşturdu.

Koronun ardından günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapmak için Elena Gjika İlköğretim Okulu Müdürü Osman Vitia kürsüye çıktı. Vitia herkesin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile Kosova Türkleri’nin Milli Bayramı kutlayarak, Türk çocuklarının bağımsız Kosova’da özgür bir hayat sürdüklerini ve bağımsızlığın Türkiye ile birlikte bu günlere getirildiğini söyledi.

Ardından kürsüye çıkan  Türk Polisi Grup Başkanı Hilmi Aslan, ortak tarih ve kültür sayesinde 23 Nisan’ın Kosova’da da kutlandığına vurgu yaptı. “Kosova’yı çok seviyoruz” diyen Aslan Kosova’da varolan birlik ve beraberliğin bu sevgide önemli rol oynadığını ifade etti.

Türkiye Cumhuriyeti Kosova Büyükelçisi Songül Ozan ise 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın Türkiye için önemine değinerek, 23 Nisan’nın aynı zamanda Kosova Türkleri’nin Milli Bayramı olamsının da çok büyük bir anlam ifade ettiğini vurguladı. Ozan “Ortak bayramınız ortak tarih ve kültürümüzden kaynaklanıyor” diyerek 23 Nisan’nın Türk Toplumunun saygınlğı sayesinde Kosova’da da kutlandığını kaydetti. Ozan bir kez daha Türkiye’nin her zaman Kosova’nın yanında olacağını yineledi.

Son olarak söz alan Kamu Yönetimi Bakanı Mahir Yağcılar “Çocuklar geleceğin teminatıdır. Atatürk bu bayramı bizlere armağan ederken çocukları düşünmüştür. Biz de anavatanımız Türkiye’yi sevdiğimiz için bu günü Kosova Türkleri’nin milli bayramı ilan ettik” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Elena Gjika İlköğretim Okulu öğrencileri dans gösterileri, resitaller, skeçler ve müzik dinletileiyle konuklara unutulmaz anlar yaşattılar.

Programın sonunda Türk Polisi Grup Başkanı Hilmi Aslan’a Elena Gjika İlköğretim Okulu Müdür Yardımcısı Daut Hamolar tarafından ve Kosova Priştineliler Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Sedat Akbay’a için Elena Gjika İlköğretim Okulu Müdürü Osman Vitia tarafından teşekkür belgeleri verildi. Akbay teşekkür belgesini aldıktan sonra kısa bir konuşma yaparak , T.C 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile Kosova Türkleri’nin Milli Bayramı kutlamalarına katılmaktan dolayı büyük memnuniyet duyduğunu söyledi.

Bu güzel gecede öğretmeler de unutulmadı. Programın hazırlanmasında emeği geçen öğretmenlere Türk Polisi tarafından teşekkür belgeleri takdim edildi.

Gece hatıra fotoğrafının çekilmesiyle son buldu./kosovaport/

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Sıradaki haber:

KOSOVA’DA 23 NİSAN ÇOŞKUSU

KÖŞE YAZISI

TÜM YAZARLAR
erkasap
ERCAN KASAP
“Karanlıktan korkan çocuğu kolaylıkla hoşgörebiliriz.Yaşamdaki asıl trajedi,yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır” (Platon) 60 yıldan bu yana kesintisiz Türkçe eğitimin yapıldığı Priştine’nin tek ilköğretim okulu “Elena Gjika” okulunun müdür yardımcısı görevine uzun yıllardan sonra bir Türk öğretmen seçildi, tam da güzel oldu, hak yerini buldu derken, Türk topluluğunu derinden sarsan tatsız bir olay yaşandı. “Elena Gjika” okulunda görev yapan Arnavut öğretmenler, ne hikmetse, müdür yardımcılığına Türk öğretmenin seçilmesini hazmedemedi.K ararı, derslere girmemekle boykot etti. Ardından Arnavut öğrenciler Türk öğretmen ve öğencilerine sataştı, tartakladı ve çirkin hareketlerde bulundu. Anlatıldığna göre Arnavut örencilerinn tepkisi tam bir mlliyetçilik gösterisine dönüştü. Holiganlık davranışları sergileyen Arnavut öğrenciler, Türk öğretmen ve öğrencilerine adeta terör estirdi. Esir kaldıkları sınfların kapıları tekmelendi, camlar kırıldı,”burası Arnavutlarındır” sloganları atıldı. 65 yaşında bir Türk öğretmeni 13- 14 yaşındaki Arnavut öğrenciler tarafından tartaklandı. (9’uncu sınıf Türk öğrencilerinin toplu olarak imzaladıkları mektupta, biyoloji ve fizik derslerini veren kıdemli öğretmen Abdullah Bırvenik’in Arnavut öğrenciler tarafından koridorda etrafının sarıldığı, tartaklandığı, Arnavut bayrağıyla sarılarak, sataşmalara maruz kaldığı ileri sürülüyor). Sebep, sadece ve sadece müdür yardımcılığına seçilen öğretmenin Türk olması!
b
b

SIZIN KÖSENIZ

TÜM YAZARLAR
konukyazar
SİZİN KÖŞENİZ
Sizin Köşeniz bölümünde siz değerli okuyucularımızın .............
casibom girişcasibomcasibom girişJOJOBETcasibom girişbahsegelcasibomcasibom girişcasibomcasibom giriş