a

KOSOVA’DAKİ TÜRK VATANDAŞLARI OY KULLANMAK İÇİN KUYRUK OLUŞTURDU (VİDEO)

DSCN8872 DSCN8877 DSCN8884 DSCN8886Türkiye’de 7 Haziran’da yapılacak 25. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için yurtdışında oy verme işlemi Kosova’da bugün başladı. Kosova’nın başkenti Priştine’de  yaşayan Türk seçmenler de oylarını kullanmak için bugün sandık başına gitti.  Türkiye’nin Priştine Büyükelçiliği’nde kurulan iki sandıkta saat 10.00’da başlayan oy kullanma işlemi için büyükelçilik önünde erken saatlerden itibaren yoğunluk oluştu. Büyükelçilik önünde kuyruk oluşturan Türk seçmenler sandıkların açılmasını bekledi. Prişten Büyükelçiliği’nin önüne gelen vatandaşlar, yapılan güvenlik kontrolü sonrası seçim sandıklarının bulunduğu alana alındı

Sandıkların açılmasının ardından mikrofonlarımıza konuşan Türkiye’nin Kosova Büyükelçisi Songül Ozan,  “Kosova’daki seçmenlerimizin oy verme işlemleri saat 10 itibariyle başladı. Yoğun bir ilgi görüyoruz. Kosova’nın çeşitli yerlerinden gelen bin 400’e yakın seçmen vatandaşımız var. Sabahın erken saatlerinde gördüğüm kadarıyla büyük bir ilgi var. İnşallah bütün seçmen vatandaşlarımız zamanlıca gelip akşam yediye kadar oylarını kullanmalarını bekliyoruz. Seçimlere katılmak oy vermek bir demokratik hak ve görevdir. İnşallah bütün vatandaşlarımız bu hak ve görevlerini layıkıyla yerine getirirler. Şimdiden herkes için hayırlı bir seçim olmasını diliyorum” dedi.

Arzu Gençoğlu adlı bir Türk vatandaşı oyunu kullandıktan sonra yaptığı açıklamada, “oyumuzu kullandık. Büyükelçilik iyi bir hazırlık yapmış. Seçimlerin hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

Oy kullanan Şefki Gençoğlu da, Türkiye’de genel seçimlerin hayırlı ve uğrulu olmasını diledi.

Kosova’da çalışmakta olan Edirneli bir diğer Türk seçmen ise, “bugün oyumuzu kullandık. Vatanımıza, milletimize hayırlı olsun inşallah. Büyükelçiliğimz de iyi bir organizasyon yapmış. İçeride çok fazla sıra beklemeden  oyumuzu kullandık” dedi.

Kosova’da kayıtlı bin 400  Türk seçmen saat 19:00’a kadar oy kullanabilecek.

Kosova’da oy kullanma işleminin tamamlanmasının ardından kullanılan oylar, Türkiye’ye ulaşacak ve 7 Haziran’da Türkiye’de oy verme işleminin tamamlanmasının ardından yurt dışından gelen oylar yurt içindeki oylarla birlikte sayılacak./kosovaport/

[youtube width=”300″ height=”250″ video_id=”z5MHMBaictM”]

0 0 0 0 0 0

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

ANKARA’DA OKUYAN KOSOVALI ÖĞRENCİLERE KİŞİSEL GELİŞİM EĞİTİM PROGRAMI

KÖŞE YAZISI

TÜM YAZARLAR
erkasap
ERCAN KASAP
“Karanlıktan korkan çocuğu kolaylıkla hoşgörebiliriz.Yaşamdaki asıl trajedi,yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır” (Platon) 60 yıldan bu yana kesintisiz Türkçe eğitimin yapıldığı Priştine’nin tek ilköğretim okulu “Elena Gjika” okulunun müdür yardımcısı görevine uzun yıllardan sonra bir Türk öğretmen seçildi, tam da güzel oldu, hak yerini buldu derken, Türk topluluğunu derinden sarsan tatsız bir olay yaşandı. “Elena Gjika” okulunda görev yapan Arnavut öğretmenler, ne hikmetse, müdür yardımcılığına Türk öğretmenin seçilmesini hazmedemedi.K ararı, derslere girmemekle boykot etti. Ardından Arnavut öğrenciler Türk öğretmen ve öğencilerine sataştı, tartakladı ve çirkin hareketlerde bulundu. Anlatıldığna göre Arnavut örencilerinn tepkisi tam bir mlliyetçilik gösterisine dönüştü. Holiganlık davranışları sergileyen Arnavut öğrenciler, Türk öğretmen ve öğrencilerine adeta terör estirdi. Esir kaldıkları sınfların kapıları tekmelendi, camlar kırıldı,”burası Arnavutlarındır” sloganları atıldı. 65 yaşında bir Türk öğretmeni 13- 14 yaşındaki Arnavut öğrenciler tarafından tartaklandı. (9’uncu sınıf Türk öğrencilerinin toplu olarak imzaladıkları mektupta, biyoloji ve fizik derslerini veren kıdemli öğretmen Abdullah Bırvenik’in Arnavut öğrenciler tarafından koridorda etrafının sarıldığı, tartaklandığı, Arnavut bayrağıyla sarılarak, sataşmalara maruz kaldığı ileri sürülüyor). Sebep, sadece ve sadece müdür yardımcılığına seçilen öğretmenin Türk olması!
b
b

SIZIN KÖSENIZ

TÜM YAZARLAR
konukyazar
SİZİN KÖŞENİZ
Sizin Köşeniz bölümünde siz değerli okuyucularımızın .............
casibom girişcasibomcasibom girişJOJOBETcasibom girişbahsegelcasibomcasibom girişcasibomcasibom giriş