a

SANATLA UYANMAK ZOR KIRILACAK BİR REKORA İMZA ATTI

13. Uluslararası Sanatla Uyanmak Festivali 6 resim sergisi ve konserle resmen başladı. Cumartesi günü Prizren’de rekor sayıda resim sergileri açılışları ile başlayan Sanatla Uyanmak Festivali Prizren, Priştine, İpek, Mamuşa, Tiran ve Bijelo Polje’de bir dizi etkinlikle 30 Mayıs 2015 tarihine kadar devam edecektir.

Farklı mekanlarda Prizren’de 3 saat içerisinde 6 resim sergisi açılışıyla kolay kırılmayacak bir rekora imza atıldı.

Saat 18.00’de Prizren Yunus Emre Türk Kültür Merkezi’nde Sabriye Şeker ve Şeker Sanat Evi – ‘‘AŞK’’ Tezhip Ve Minyatür Karma Resim Sergisi’nde Hülya TOKSÖZ, Berrin TOPBAŞ, Ümit ÜSTÜN, Hafize UYGAL, Sabriye ŞEKER, Sevil BAYRAK, Nezaket CEBECİ, Gülsüm YİĞİTTÜRK, Çiğdem USTAOĞLU, Ayşegül NALÇACI, Silva ATİNİZ ve Ajda DİZARLI’nın 30 eseri sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

19.00’da Gazi Mehmet Paşa Hamam’’ Galeri 2’’ bölümünde Arş. Gör. PhD. Sena SENGİR’in, 19.30’da Hamam ’’Galeri 1’’-de de Yrd. Doç. Zehra SENGİR’in kişisel resim sergileri açıldı.

20.00’de “Xhemajli Berisha” Kültür Evi’nde Makedonyalı ressam Prof. Dr. Fehim HUSKOVİÇ canlı performansıyla resim meraklıların bir eserin dünyaya gelişini görmek fırsatı bulduktan sonra da

20. 30’da Sırbistanlı Ressam İlda Kurbaşeviç’ in Kişisel Özgün Baskı Sergisi sanat ziyafetini taçlandırdı.

Resim sergilerinin açılışlarından sonra 13. kez düzenlenen Uluslararası Sanatla Uyanmak Festivali’nin törenli açılışı gerçekleştirildi.

Açılış töreninde hazır bulunanları selamlayan festival başkanı Ethem Baymak, “13 kez beraber olduk, umarım bundan sonra da sanatla uyanmak festivalinde yine beraber olmaya devam edeceğiz” dedi.

Edirne’den uzun yıllardan bu yana festivalin “atar damarlardan” biri olarak nitelendirilen Yrd.Doç.Dr. Mustafa HATİPLER, sanatın hayatımızdaki öneminden kısaca konuşurken geleceğimizin biçimlenmesine katkılarına değindi. 13 Uluslararası Sanatla Uyanmak Festivali’nden 10’nuna katıldığını söyleyen Hatipler, Kosova’da bu sayede dostlar kazandığını belirtti.  Balkan coğrafyasında festivalin öneminin her geçen gün daha da arttığını söyleyen Hatipler, festivalin organizasyonunda ve destek olanları kutlarken daha nice yıllar devam etmesi, kalıcı olmasını diledi.

Kosova’nın vazgeçilmeyen bir festivaline katılmaktan memnuniyetini ifade eden T.C. Priştine Büyükelçiliğinden Mustafa Gün, bir hafta boyunca değişik sanat dallarında Kosova’nın farklı şehirlerinde geçmişle geleceği birbirine bağlayan pek çok etkinliğin yapılacağına işaret etti.

Törenli açılıştan sonra program konserle devam etti.

Çorlu Sanat Merkezi Müzik Derneği Başkanı Hasan Kaya, konserin amacı dostluk köprülerin kurulması ve bu dostlukların sürdürülmesi olduğunu belirtti. Makedonya ve Bulgaristan’da verilen konserlerden sonra Kosova’da da bulunmaktan mutluluğunu ifade eden Kaya,  Pazartesi akşamı konseri İpek şehrinde de vereceklerini duyurdu.

Gülden KAYA yönetmenliğinde “Biz Hepimiz Kardeşiz Gel Beraber Söyleyelim” korodan şarkı ve türkülerle verilen konser hazır bulunanlarca sıkça alkışlandı./Kosovahaber/

0 0 0 0 0 0

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

KOSOVA GDAÜ ÜYELİĞİNE KABUL EDİLDİ

KÖŞE YAZISI

TÜM YAZARLAR
erkasap
ERCAN KASAP
“Karanlıktan korkan çocuğu kolaylıkla hoşgörebiliriz.Yaşamdaki asıl trajedi,yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır” (Platon) 60 yıldan bu yana kesintisiz Türkçe eğitimin yapıldığı Priştine’nin tek ilköğretim okulu “Elena Gjika” okulunun müdür yardımcısı görevine uzun yıllardan sonra bir Türk öğretmen seçildi, tam da güzel oldu, hak yerini buldu derken, Türk topluluğunu derinden sarsan tatsız bir olay yaşandı. “Elena Gjika” okulunda görev yapan Arnavut öğretmenler, ne hikmetse, müdür yardımcılığına Türk öğretmenin seçilmesini hazmedemedi.K ararı, derslere girmemekle boykot etti. Ardından Arnavut öğrenciler Türk öğretmen ve öğencilerine sataştı, tartakladı ve çirkin hareketlerde bulundu. Anlatıldığna göre Arnavut örencilerinn tepkisi tam bir mlliyetçilik gösterisine dönüştü. Holiganlık davranışları sergileyen Arnavut öğrenciler, Türk öğretmen ve öğrencilerine adeta terör estirdi. Esir kaldıkları sınfların kapıları tekmelendi, camlar kırıldı,”burası Arnavutlarındır” sloganları atıldı. 65 yaşında bir Türk öğretmeni 13- 14 yaşındaki Arnavut öğrenciler tarafından tartaklandı. (9’uncu sınıf Türk öğrencilerinin toplu olarak imzaladıkları mektupta, biyoloji ve fizik derslerini veren kıdemli öğretmen Abdullah Bırvenik’in Arnavut öğrenciler tarafından koridorda etrafının sarıldığı, tartaklandığı, Arnavut bayrağıyla sarılarak, sataşmalara maruz kaldığı ileri sürülüyor). Sebep, sadece ve sadece müdür yardımcılığına seçilen öğretmenin Türk olması!
b
b

SIZIN KÖSENIZ

TÜM YAZARLAR
konukyazar
SİZİN KÖŞENİZ
Sizin Köşeniz bölümünde siz değerli okuyucularımızın .............
casibom girişcasibomcasibom girişJOJOBETcasibom girişbahsegelcasibomcasibom girişcasibomcasibom giriş