a
b
b

KOSOVA GDAÜ ÜYELİĞİNE KABUL EDİLDİ

Kosova, Arnavutluk’un başkenti Tiran’da düzenlenen Güneydoğu Avrupa İşbirliği Süreci (GDAÜ) Parlamenter Asamblesi 2’nci Genel Kurul toplantısında, örgütün daimi üyeliğine kabul edildi. Kosova Meclis Başkanı Kadri Veseli, toplantının ardından yaptığı açıklamada, bu “tarihi” kararın, entegrasyon ve Kosova’nın tanınması süreçlerine katkı sağlayacağını söyledi. Kararın oy birliği ile alındığını ifade eden Veseli, Kosova’nın ilk kez entegrasyon ve Kosova’nın devlet olarak tanınması sürecinde büyük önemi olan uluslararası bir örgüte üye olduğunu vurguladı. GDAÜ dönem başkanlığını yürüten Arnavutluk Meclis Başkanı İlir Meta da genel kurul toplantısına katılan Sırbistan heyetine, Kosova’nın örgüte daimi üyeliğinin kabulünde ortaya koydukları yapıcı katkı dolayısıyla teşekkür etti. GDAÜ toplantılarına bir yıldır gözlemci üye olarak katılan Kosova’nın kabulüyle örgütün üye sayısı 13’e çıktı. Bu arada, genel kurul toplantısında örgütün sekretaryasının nerede olacağı ile ilgili karar da gündeme geldi. GDAÜ Parlamenter Asamblesi Çalışma Grubu Başkanı Taulant Balla, toplantının ardından yaptığı açıklamada, örgütün daimi sekretaryasının yeri konusunda bir karara varmadıklarını söyledi. Balla, konunun Bulgaristan’ın başkenti Sofya’da düzenlenecek bir sonraki toplantıda yeniden görüşüleceğini ifade etti. Basın açıklamalarının ardından, GDAÜ Parlamenter Asamblesi 2’nci Genel Kurul toplantısı sona erdi. TBMM Başkanı Cemil Çiçek de toplantıya katıldı. Güneydoğu Avrupa İşbirliği Süreci  Güneydoğu Avrupa İşbirliği Süreci (GDAÜ), Balkanlar’da barış ve istikrarın tesis edilmesi, iyi komşuluk ilişkilerinin kurulması ve bölgesel işbirliğinin sağlanması amacıyla 1996 yılında Bulgaristan’da kuruldu. GDAÜ’nün amaçları arasında, bölge ülkeleri arasında siyasi ve güvenlik alanlarında işbirliğinin güçlendirilmesi, ekonomik işbirliğinin teşvik edilmesi ve işbirliğinin demokratik kurumlar, adalet, yasadışı faaliyetlerle mücadele ve beşeri boyutlarının genişletilmesi yer alıyor. Oluşumun kurucu üyelerinden olan Türkiye, 1998-1999 ve 2009-2010 yıllarında dönem başkanlığını yürüttü. Oluşumun dönem başkanlığını geçen yıldan itibaren Arnavutluk yürütüyor.

0 0 0 0 0 0

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

EULEX ARAÇLARINA ATEŞ AÇILDI

KÖŞE YAZISI

TÜM YAZARLAR
erkasap
ERCAN KASAP
“Karanlıktan korkan çocuğu kolaylıkla hoşgörebiliriz.Yaşamdaki asıl trajedi,yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır” (Platon) 60 yıldan bu yana kesintisiz Türkçe eğitimin yapıldığı Priştine’nin tek ilköğretim okulu “Elena Gjika” okulunun müdür yardımcısı görevine uzun yıllardan sonra bir Türk öğretmen seçildi, tam da güzel oldu, hak yerini buldu derken, Türk topluluğunu derinden sarsan tatsız bir olay yaşandı. “Elena Gjika” okulunda görev yapan Arnavut öğretmenler, ne hikmetse, müdür yardımcılığına Türk öğretmenin seçilmesini hazmedemedi.K ararı, derslere girmemekle boykot etti. Ardından Arnavut öğrenciler Türk öğretmen ve öğencilerine sataştı, tartakladı ve çirkin hareketlerde bulundu. Anlatıldığna göre Arnavut örencilerinn tepkisi tam bir mlliyetçilik gösterisine dönüştü. Holiganlık davranışları sergileyen Arnavut öğrenciler, Türk öğretmen ve öğrencilerine adeta terör estirdi. Esir kaldıkları sınfların kapıları tekmelendi, camlar kırıldı,”burası Arnavutlarındır” sloganları atıldı. 65 yaşında bir Türk öğretmeni 13- 14 yaşındaki Arnavut öğrenciler tarafından tartaklandı. (9’uncu sınıf Türk öğrencilerinin toplu olarak imzaladıkları mektupta, biyoloji ve fizik derslerini veren kıdemli öğretmen Abdullah Bırvenik’in Arnavut öğrenciler tarafından koridorda etrafının sarıldığı, tartaklandığı, Arnavut bayrağıyla sarılarak, sataşmalara maruz kaldığı ileri sürülüyor). Sebep, sadece ve sadece müdür yardımcılığına seçilen öğretmenin Türk olması!
b
b

SIZIN KÖSENIZ

TÜM YAZARLAR
konukyazar
SİZİN KÖŞENİZ
Sizin Köşeniz bölümünde siz değerli okuyucularımızın .............
jojobetCasibom GirişJojobet Giriş YapcasibomMeritking Girişholiganbet girişbaywincasibom güncelcasibom girişdeneme bonusuCASİBOM GÜNCEL