a

KDTP PRİŞTİNE ŞUBESİ’NDE SEÇİM SÜRECİ BAŞLADI

549221_10153270046351069_7763672828177845500_n 11303592_1088284837855030_1462643104_n

Şube seçimlerini gerçekleştiren Kosova Demokratik Türk Partisi’nde Gilan Dobırçan Şubesi ardından Priştine Şubesi de seçimlerini gerçekleştiriyor.

Yeni Yöentim Kurulu ve Başkanının seçileceği KDTP Priştine Şubesi’nde oy kullanma işlemi sabah saat 10:00 itibariyle başladı. Halkın yoğun ilgi gösterdiği şube içi seçimler için oy kullanma işlemi akşam saat 18:00’a kadar sürecek.

Üç buçuk yıl aranın ardından seçime giden KDTP Priştine Şubesi’nde 31 aday bulunuyor.

Kosovaport mikrofonlarına konuşan KDTP Priştine Şube Başkanı Cüneyt Ustaibo, yeni tüzük uyarınca aday olan 31 kişinin şube meclis yönetiminde olacağını belirtti.  Şubenin Yönetim Kurulu’nda ise 15 kişinin bulunacağını ifade eden Ustaibo, Yönetim kurulunun kararı ile Başkan’nın seçileceğini kaydetti.

Ustaibo, adaylardan 16’sının erkek ve 15’inin de kadın olduğunu söyleyerek, bu durumun şubeye önemli bir dinamik kazandıracağını kaydetti.

Seçimlere göstermiş olduğu ilgiden dolayı halka teşekkür eden Ustaibo, yeni yönetim kurulu ve şube başkanının en çok 15 gün içerisinde belirlenmesinin öngörüldüğünü, ifade etti./kosovaport/

0 0 0 0 0 0

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

TSK GENELKURMAY HAREKAT BAŞKANI KORGENERAL ÖZTÜRK’ÜN KOSOVA TEMASLARI

KÖŞE YAZISI

TÜM YAZARLAR
erkasap
ERCAN KASAP
“Karanlıktan korkan çocuğu kolaylıkla hoşgörebiliriz.Yaşamdaki asıl trajedi,yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır” (Platon) 60 yıldan bu yana kesintisiz Türkçe eğitimin yapıldığı Priştine’nin tek ilköğretim okulu “Elena Gjika” okulunun müdür yardımcısı görevine uzun yıllardan sonra bir Türk öğretmen seçildi, tam da güzel oldu, hak yerini buldu derken, Türk topluluğunu derinden sarsan tatsız bir olay yaşandı. “Elena Gjika” okulunda görev yapan Arnavut öğretmenler, ne hikmetse, müdür yardımcılığına Türk öğretmenin seçilmesini hazmedemedi.K ararı, derslere girmemekle boykot etti. Ardından Arnavut öğrenciler Türk öğretmen ve öğencilerine sataştı, tartakladı ve çirkin hareketlerde bulundu. Anlatıldığna göre Arnavut örencilerinn tepkisi tam bir mlliyetçilik gösterisine dönüştü. Holiganlık davranışları sergileyen Arnavut öğrenciler, Türk öğretmen ve öğrencilerine adeta terör estirdi. Esir kaldıkları sınfların kapıları tekmelendi, camlar kırıldı,”burası Arnavutlarındır” sloganları atıldı. 65 yaşında bir Türk öğretmeni 13- 14 yaşındaki Arnavut öğrenciler tarafından tartaklandı. (9’uncu sınıf Türk öğrencilerinin toplu olarak imzaladıkları mektupta, biyoloji ve fizik derslerini veren kıdemli öğretmen Abdullah Bırvenik’in Arnavut öğrenciler tarafından koridorda etrafının sarıldığı, tartaklandığı, Arnavut bayrağıyla sarılarak, sataşmalara maruz kaldığı ileri sürülüyor). Sebep, sadece ve sadece müdür yardımcılığına seçilen öğretmenin Türk olması!
b
b

SIZIN KÖSENIZ

TÜM YAZARLAR
konukyazar
SİZİN KÖŞENİZ
Sizin Köşeniz bölümünde siz değerli okuyucularımızın .............
casibomJOJOBETbahsegelcasibom giriş