a

MİKROENJEKSİYON TEDAVİSİNDE ÇIĞIR AÇAN YÖNTEM

Bahçeci Kosova Özel Dal Hastanesi’nde İnfertilite ve Mikroenjeksiyon uzmanı olarak görev yapan Jinekolog Murat Özel (43), uyguladıkları yeni tanı ve tedavi yönetimi ile mikroenjeksiyon tedavisinde cığar açtıklarını söyledi.

Priştine’nin ünlü ailelerinin ve sanatçılarının de tedavi ve takip için başvurduğu Murat Özel, Uzmanlık Eğitimini Türkiye ve Avrupa’nın en büyük Kadın Doğum Hastanelerinden Ankara Zekai Tahir Burak Kadın Hastanesi’nde tamamladıktan sonra New York Medical College Ovulation İnduction and Preservation of Ovarian Reserve Sertifikası aldı. Aynı hastanede Uzman Doktorlara Mikroenjeksiyon eğitimi verdi. Türkiye’ ABD ve Avrupa’nın dört bir yanından gelen hastalarını Priştine’deki Özel Bahçeci Hastanesi’nde tedavi eden Dr. Murat Özel yeni geliştirdikleri tedavi yöntemini anlattı: “En son geliştirilen bu yöntem ile rahim içinden alınan doku ve kanda hastanın bağışıklık sistemi ile ilgili bilgi sahibi olunuyor. Çünkü bazı kadınların uterusunda naturel killer cells (Doğal katil hücreler) adı verilen bu hücreler embriyoyu yabancı bir bakteri veya virüs olarak algılıyor ve bütün gücüyle bu embriyoyu yok etmeye çalışıyor. İşte uyguladığımız yeni tedavi yöntemi ile bu agresif ortam normal donduruluyor ve embriyonun rahme tutunması ve yaşaması için zaman kazanılıyor. Bu yöntemle gebelik şansını 2-3 katına kadar çıkarmak artık mümkün olabiliyor.

Albana Hanım’daki başarımızın da sırrı burada. Daha öncesinde Avrupa’nın çeşitli hastanelerinde 8 kez mikroenjeksiyon denenen ancak başarılı olunamayan hastamızda bir şeylerin ters gittiği zaten belli idi. Biz yaptığımız araştırmada kendisinde de yüksek oranda naturel killer hücre aktivitesi tespit ettik ve uyguladığımız bu yöntemle killer hücre sayı ve fonksiyonunu belirli bir süre için azaltıp embriyonun rahime tutunması için zaman kazandık. Daha sonra 2 adet embriyoyu transfer ettik ve sonuçta ikiz gebelik elde ettik. Doğumunu da hastanemizde başarı ile gerçekleştirdik ve su anda Albana Hanım ikiz bebeklerini büyütüyor.

Bu şekilde tedavi olan yüzlerce hastam var. Bu hastalar hastanemize en az 3-4 başarısız tedavi sonrası gönderile hastalar. İçlerinde, dışarıda 11-12 kez başarısız olup, tedavi edip çocuk sahibi yaptığımız hastalar dahi var.

10 yıldır çocuk sahibi olmak için Türkiye ve Avrupa’daki çeşitli hastanelerde mikroenjeksiyon denemesi yapan Berisha çifti de başarıyı son şans olarak kendilerine önerilen Kosova Bahçeci Hastanesi’nde Doktor Murat Özel’de buldu. Şimdiye kadar 8 kez mikroenjeksiyon ve embryo transferi yapılan Albana Berisha, Doktor Murat Özel’in tedavi yöntemi ile hamile kaldığını söyledi. Son 10 yılda sayısız tetkik ve tedavi geçirdiğini söyleyen Albana Berisha Bahçeci Hastanesi’ndeki başarılı tedavi ile ikiz annesi olduğuna hala inanamadığını söyledi. Bunu bir mucize olarak gördüklerini söyleyen Baba Lulzim Berisha, “Bütün denemelerimiz hüsran ile sonuçlanmıştı ama şimdi Kosova Bahçeci Hastanesi ve Doktor Murat Özel sayesinde rüyada gibiyiz” diye konuştu.

Doktor Murat Özel, her hastanın ayrı ayrı değerlendirilmesi gerektiğini, her hastaya özel bir tedavi planı çıkarılarak uygulanacak mikroenjeksiyon tedavisine yeni geliştirdikleri tetkik ve tedavi yöntemlerinin eklenmesi ile başarının artık her zamankından daha yakın olduğunu söyledi.

0 0 0 0 0 0

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

KOSOVA’DA MİRAÇ KANDİLİ COŞKUSU

KÖŞE YAZISI

TÜM YAZARLAR
erkasap
ERCAN KASAP
“Karanlıktan korkan çocuğu kolaylıkla hoşgörebiliriz.Yaşamdaki asıl trajedi,yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır” (Platon) 60 yıldan bu yana kesintisiz Türkçe eğitimin yapıldığı Priştine’nin tek ilköğretim okulu “Elena Gjika” okulunun müdür yardımcısı görevine uzun yıllardan sonra bir Türk öğretmen seçildi, tam da güzel oldu, hak yerini buldu derken, Türk topluluğunu derinden sarsan tatsız bir olay yaşandı. “Elena Gjika” okulunda görev yapan Arnavut öğretmenler, ne hikmetse, müdür yardımcılığına Türk öğretmenin seçilmesini hazmedemedi.K ararı, derslere girmemekle boykot etti. Ardından Arnavut öğrenciler Türk öğretmen ve öğencilerine sataştı, tartakladı ve çirkin hareketlerde bulundu. Anlatıldığna göre Arnavut örencilerinn tepkisi tam bir mlliyetçilik gösterisine dönüştü. Holiganlık davranışları sergileyen Arnavut öğrenciler, Türk öğretmen ve öğrencilerine adeta terör estirdi. Esir kaldıkları sınfların kapıları tekmelendi, camlar kırıldı,”burası Arnavutlarındır” sloganları atıldı. 65 yaşında bir Türk öğretmeni 13- 14 yaşındaki Arnavut öğrenciler tarafından tartaklandı. (9’uncu sınıf Türk öğrencilerinin toplu olarak imzaladıkları mektupta, biyoloji ve fizik derslerini veren kıdemli öğretmen Abdullah Bırvenik’in Arnavut öğrenciler tarafından koridorda etrafının sarıldığı, tartaklandığı, Arnavut bayrağıyla sarılarak, sataşmalara maruz kaldığı ileri sürülüyor). Sebep, sadece ve sadece müdür yardımcılığına seçilen öğretmenin Türk olması!
b
b

SIZIN KÖSENIZ

TÜM YAZARLAR
konukyazar
SİZİN KÖŞENİZ
Sizin Köşeniz bölümünde siz değerli okuyucularımızın .............
casibomJOJOBETbahsegel