a

KUMANOVA’’DAKİ ÇATIŞMADA 5 POLİS ÖLDÜ, 30 POLİS YARALANDI

Arnavutların  yoğun olarak yaşadığı Makedonya’nın  Kumanova şehrinde sabahın erken saatlerinden itibaren Arnavutlardan oluşan silahlı gruplar ile Makedonya polisi  arasında yaşanan çatışmada 5 Makedon polisinin hayatı ı kaybettiği, 30 polisin de yaralandığı açıklandı.  Çatışma, Makedonya polisi tarafından ülkenin kuzeyinde yer alan  Kumanova şehrinin Arnautların yoğun olduğu mahalede evlerden bir kaçında konuşlanan silahlı gruplara yönelik operasyon esnasında çıktı.

Makedonya İçişleri Bakanı  Gordana Jankulovska, bu gece geç saatlerde düzenlediği basın toplantısında,  Makedonya için hayatlarını kaybeden polisleri  kahraman ilan etti.

Çatışmaların 16 saat aralıksız sürdüğünü kaydeden Jankulovska,  terorist olarak tanımladığı silahlı gruplar  ile polis arasında çıkan çatışmada 5 polisin öldüğü ve 30 polisin yaralandığını doğruladı. “Silahlı gruplarda  yer alan kişilerin de hayatını kaybettiklerine dair biligimaz var, fakat sayılarını henüz bilmiyoruz. Silahlı grupların  bir komşu ülke  ve Makedonya’dan olduğu bilgisine ulaştık. Polise farklı silahlardan ateş açtılar. Silahlı olduklarını fakat büyük miktarlarda cephaneye sahip olduklarını bilmiyorduk. Bir grup polise teslim oldu. Ardından ikinci grub da teslim oldu” şeklinde açıklama yapan Jankulovska, silahlı grupların teslim olmasına rağmen, tehlikenin devam ettiğini söyledi. İçişleri Bakanı Jankulovska, yardım ve yataklık şüphesiyle  aralarında çocuk ve kadınların da yer aldığı 30’dan fazla kişinin gözaltına alındığını belirtti.

ÇATIŞMA NASIL BAŞLADI

Cumartesi sabahı  saat 05:00 sularında  polis tarafından  Arnavutların yaşadığı Kumanova’nın  bir mahalesindeki bir kaç eve operasyon düzenlenmesiyle,  o evlerdeki silahlı gruplar ile polis arasında şiddetli çaltışma yaşandı. Şiddetli patlamaların yaşandığı mahalede, polis ile silahlı gruplar arasındaki çatışma alevlendi. Bunun üzerine Makedon polisi bazı evlerden halkı tahliye etti.

Gün boyu süren çatışmaların sonunda  Makedonya resmi makamlarının Kosova’dan geldiğini iddia ettiği  silahlı gruplar  polise teslim oldu. Makedonya’da Arnavutça yayın yapan haber portalları da bu bilgiyi doğruladı.  Silahlı grupların Makedonya’nın kurumlarına yönelik  saldırı hazırlığı içinde oldukları iddia edildi. Alınan ihbar üzerine Makedonya polisi harekete geçti. Düzenlenen   polis operasyonun bilançosu ağır oldu.

0 0 0 0 0 0

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

KUMANOVALI ARNAVUTLAR SIRBİSTAN’A GEÇTİ

KÖŞE YAZISI

TÜM YAZARLAR
erkasap
ERCAN KASAP
“Karanlıktan korkan çocuğu kolaylıkla hoşgörebiliriz.Yaşamdaki asıl trajedi,yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır” (Platon) 60 yıldan bu yana kesintisiz Türkçe eğitimin yapıldığı Priştine’nin tek ilköğretim okulu “Elena Gjika” okulunun müdür yardımcısı görevine uzun yıllardan sonra bir Türk öğretmen seçildi, tam da güzel oldu, hak yerini buldu derken, Türk topluluğunu derinden sarsan tatsız bir olay yaşandı. “Elena Gjika” okulunda görev yapan Arnavut öğretmenler, ne hikmetse, müdür yardımcılığına Türk öğretmenin seçilmesini hazmedemedi.K ararı, derslere girmemekle boykot etti. Ardından Arnavut öğrenciler Türk öğretmen ve öğencilerine sataştı, tartakladı ve çirkin hareketlerde bulundu. Anlatıldığna göre Arnavut örencilerinn tepkisi tam bir mlliyetçilik gösterisine dönüştü. Holiganlık davranışları sergileyen Arnavut öğrenciler, Türk öğretmen ve öğrencilerine adeta terör estirdi. Esir kaldıkları sınfların kapıları tekmelendi, camlar kırıldı,”burası Arnavutlarındır” sloganları atıldı. 65 yaşında bir Türk öğretmeni 13- 14 yaşındaki Arnavut öğrenciler tarafından tartaklandı. (9’uncu sınıf Türk öğrencilerinin toplu olarak imzaladıkları mektupta, biyoloji ve fizik derslerini veren kıdemli öğretmen Abdullah Bırvenik’in Arnavut öğrenciler tarafından koridorda etrafının sarıldığı, tartaklandığı, Arnavut bayrağıyla sarılarak, sataşmalara maruz kaldığı ileri sürülüyor). Sebep, sadece ve sadece müdür yardımcılığına seçilen öğretmenin Türk olması!
b
b

SIZIN KÖSENIZ

TÜM YAZARLAR
konukyazar
SİZİN KÖŞENİZ
Sizin Köşeniz bölümünde siz değerli okuyucularımızın .............
casibomJOJOBETbahsegel