a

TÜRKİYE’DE OKUYAN KOSOVALI ÖĞRENCİLER MİLLİ BAYRAMLARINI KUTLADI

11203129_10205983552499584_5890545198124481317_n

10411727_10153296601462733_542297409009490214_nTürkiye’de okuyan Kosovalı öğrenciler, 23 Nisan Kosova Türkleri Milli Bayramlarını kutladı. Türkiye’de Okuyan Kosovalı Öğrenciler Birliği tarafından düzenlenen organizasyon için 22 şehirden yaklaşık 300 öğrenci Ankara’da buluştu. Kosova Türkleri Milli Bayarmı, Kardeşlik Festivali adı altında kutlandı.

Dördüncü sefer gerçekleşen organizasyona farklı ülkelerden Ankara’da okuyan öğrenciler de Kosovalı öğrencileri yalnız bırakmadı. Yoğun katılımın gözlendiği kutlama gecesine üst düzey yetkililer de katıldı.

Gazi Üniversitesi konser salonunda düzenlenen gece İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Türkiye’de Okuyan Kosovalı Öğrenciler Birliği Genel Başkanı Faridin Kala gecede yaptığı konuşmada, “Bizler, Türkiye’de okuyan Kosovalı öğrenciler olarak, öğrenci çabası ve girişimi ile bu yıl dördüncüsünü düzenlediğimiz bu bayramın ileride oluşacak birlik ve beraberliğimizin bir kıvılcımı olarak düşünmenizi istiyorum. Bu etkinliğimizin amacı birliğimizin kalıcı nitelik kazanmasıdır” dedi.

Konuşmaların ardından düzenlenen folklor gösterileri davetlilere keyifli anlar yaşattı. Plaket takdimi ardından ise tüm öğrencilerin sabırsızlıkla beklediği Gece Yolcuları sahne aldı.

0 0 0 0 0 0

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

“KOSOVA HÜKÜMETİ CİDDİ BİR ORTAK OLACAKTIR”

KÖŞE YAZISI

TÜM YAZARLAR
erkasap
ERCAN KASAP
“Karanlıktan korkan çocuğu kolaylıkla hoşgörebiliriz.Yaşamdaki asıl trajedi,yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır” (Platon) 60 yıldan bu yana kesintisiz Türkçe eğitimin yapıldığı Priştine’nin tek ilköğretim okulu “Elena Gjika” okulunun müdür yardımcısı görevine uzun yıllardan sonra bir Türk öğretmen seçildi, tam da güzel oldu, hak yerini buldu derken, Türk topluluğunu derinden sarsan tatsız bir olay yaşandı. “Elena Gjika” okulunda görev yapan Arnavut öğretmenler, ne hikmetse, müdür yardımcılığına Türk öğretmenin seçilmesini hazmedemedi.K ararı, derslere girmemekle boykot etti. Ardından Arnavut öğrenciler Türk öğretmen ve öğencilerine sataştı, tartakladı ve çirkin hareketlerde bulundu. Anlatıldığna göre Arnavut örencilerinn tepkisi tam bir mlliyetçilik gösterisine dönüştü. Holiganlık davranışları sergileyen Arnavut öğrenciler, Türk öğretmen ve öğrencilerine adeta terör estirdi. Esir kaldıkları sınfların kapıları tekmelendi, camlar kırıldı,”burası Arnavutlarındır” sloganları atıldı. 65 yaşında bir Türk öğretmeni 13- 14 yaşındaki Arnavut öğrenciler tarafından tartaklandı. (9’uncu sınıf Türk öğrencilerinin toplu olarak imzaladıkları mektupta, biyoloji ve fizik derslerini veren kıdemli öğretmen Abdullah Bırvenik’in Arnavut öğrenciler tarafından koridorda etrafının sarıldığı, tartaklandığı, Arnavut bayrağıyla sarılarak, sataşmalara maruz kaldığı ileri sürülüyor). Sebep, sadece ve sadece müdür yardımcılığına seçilen öğretmenin Türk olması!
b
b

SIZIN KÖSENIZ

TÜM YAZARLAR
konukyazar
SİZİN KÖŞENİZ
Sizin Köşeniz bölümünde siz değerli okuyucularımızın .............
casibomJOJOBETbahsegel