a

HAVACILIK EĞİTİMİ’NİN UYGULAMA BOYUTU İSTANBUL’DA GÖRÜLDÜ

kjkl

11004367_1057585454258302_622745863_n lkolk lşkp11128706_416673545180194_942837236_n11091167_1057604954256352_1569063507_nPriştine “Adem Jashari” Uluslararası Havalimanı’nı işleten Limak Kosovo Şirketi, kurduğu Limak Havalimanı Hizmetleri Enstitüsü kapsamında havacılık eğitimi alan 30 Kosovalı öğrenci Türkiye’yi ziyaret etti.

Priştine Üniversitesi, Boğaziçi Üniversitesi ve Limak Kosovo  arasında geliştirilen işbirliği sonucu Kosovalı 30 genç, teknik ve uygulama kısmındaki eğitimlere katkısı olması nedeniyle Sabiha Gökçen Havalimanı’na yapılacak ziyaret için Türkiye’ye gitti.

İstanbul’a gerçekleştirilen üç günlük ziyaret kapsamında öğrenciler öncelikle Boğaziçi Üniversitesi’ni ziyaret ederek, havacılığın hukuki boyutları hakkında ders aldılar. Öğrenciler ve medya mensupları Türkiye’nin bir numaralı üniversitesi olan Boğaziçi Üniversitesi hakkında ayrıntılı bilgi alma fırsatı da buldular.

Ziyaretin ikinci gününde öğrenciler Sabiha Gökçen Havalimanı’nı ziyaret ederek, işleyişi ve yapısı hakkında detaylı bilgi alarak. Havalimanın her bölümünü ayrıntılı şekilde incelediler.

Zorlu Center’daki Limak Yatırım ve Enerji Grubu yeni ofislerinde Kosovaport mikrofonlarına ziyareti değerlendiren Priştine “Adem Jashari” Uluslararası Havalimanı Genel Müdürü Haldun Fırat Köktürk, “Öğrencilerimiz Sabiha Gökçen Havalimanı’nda aldıkları teorik derslerin uygulama boyutunu daha büyük ölçekli bir havalimanında görme fırsatı buldular. Sabiha Gökçen’in bizim için iki ayrı önemi var. Birincisi, biz Sabiha Gökçen Havalimanı’nın inşaatını yaptık. İkincisi, çok önemli bir terminal ve depreme dayanıklılığı açısından özel bir örnek. Öğrenciler derslerin çoğunu tamamlamış durumda. Nisan’ın ilk haftasında da teorik dersler sona erecek. Uygulamalı derslerin de büyük bir kısmı tamamlandı. Böylelikle öğrenciler staja başlayabilecek. Stajda başarılı öğrenciler de havalimanında çalışmaya başlayabilecek. On öğrenci ise Fransa ziyaretinde Lion Havalimanı’nı görmüş olacak. Diğer yandan ENAP gibi önemli bir üniversiteyle işbirliği anlaşmamız olacak. Toulouse Air Bus Fabrikası’na da bir ziyaret gerçekleştireceğiz ve bu öğrenciler için büyük bir deneyim olacak” dedi.

Limak ayrıca düzenlediği etkinliklerle, misafirler İstanbul’un tarihi ve mimari güzelliklerini görme fırsatı buldular.

Boğaziçi Yaşam boyu Eğitim Merkezi tarafından sertifikalandırılacak olan 30 Kosovalı öğrenci 70 ülkede geçerli olan havacılık sertifikasına sahip olacak. /kosovaport/

0 0 0 0 0 0

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

USAİD KOSOVA’YA 800 MİLYON DOLAR YARDIM YAPTI

KÖŞE YAZISI

TÜM YAZARLAR
erkasap
ERCAN KASAP
“Karanlıktan korkan çocuğu kolaylıkla hoşgörebiliriz.Yaşamdaki asıl trajedi,yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır” (Platon) 60 yıldan bu yana kesintisiz Türkçe eğitimin yapıldığı Priştine’nin tek ilköğretim okulu “Elena Gjika” okulunun müdür yardımcısı görevine uzun yıllardan sonra bir Türk öğretmen seçildi, tam da güzel oldu, hak yerini buldu derken, Türk topluluğunu derinden sarsan tatsız bir olay yaşandı. “Elena Gjika” okulunda görev yapan Arnavut öğretmenler, ne hikmetse, müdür yardımcılığına Türk öğretmenin seçilmesini hazmedemedi.K ararı, derslere girmemekle boykot etti. Ardından Arnavut öğrenciler Türk öğretmen ve öğencilerine sataştı, tartakladı ve çirkin hareketlerde bulundu. Anlatıldığna göre Arnavut örencilerinn tepkisi tam bir mlliyetçilik gösterisine dönüştü. Holiganlık davranışları sergileyen Arnavut öğrenciler, Türk öğretmen ve öğrencilerine adeta terör estirdi. Esir kaldıkları sınfların kapıları tekmelendi, camlar kırıldı,”burası Arnavutlarındır” sloganları atıldı. 65 yaşında bir Türk öğretmeni 13- 14 yaşındaki Arnavut öğrenciler tarafından tartaklandı. (9’uncu sınıf Türk öğrencilerinin toplu olarak imzaladıkları mektupta, biyoloji ve fizik derslerini veren kıdemli öğretmen Abdullah Bırvenik’in Arnavut öğrenciler tarafından koridorda etrafının sarıldığı, tartaklandığı, Arnavut bayrağıyla sarılarak, sataşmalara maruz kaldığı ileri sürülüyor). Sebep, sadece ve sadece müdür yardımcılığına seçilen öğretmenin Türk olması!
b
b

SIZIN KÖSENIZ

TÜM YAZARLAR
konukyazar
SİZİN KÖŞENİZ
Sizin Köşeniz bölümünde siz değerli okuyucularımızın .............
casibomJOJOBETbahsegel