a

TÜMED GENÇLERE KENDİ İŞLERİNİN PATRONLARI OLMA FIRSATI SUNACAK

Türkiye Mezunları Derneği TÜMED, kendi işinin patronu olmak isteyen gençlere önemli bir fırsat sunuyor. TÜMED tarafından yapılacak olan Girişimcilik Eğitim programında genç girişimcilere, başarıya ulaşmanın anahtarı anlatılacak.

Girişimcilik eğitimi Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) Kosova Koordinatörlüğü tarafından destekleniyor.

“Kendi İşinin Patronu Ol” sloganı ile gerçekleşecek eğitim programı, 11-12/18-19 Nisan tarihlerinde Prizrende düzenlenecek.

Eğitim programına katılmak isteyenler için son başvuru tarihi 03 Nisan 2015.

Dört gün sürecek olan eğitim programına Prizren dışından katılacak olanlara, eğitim programının düzenleneceği Theranda Oteli’nde ücretsiz kalma imkannı sunulacak.

Eğitim Programına başvurmak isteyenlerden aşağıda belirtilen koşullar istenmektedir;

-Kosova Cumhuriyeti Vatandaşı olmak.

-Lise, Ön Lisans, Lisans, Yüksek Lisans, Doktora seviyelerinden herhangi birinden veya birkaçından Türkiye mezunu olmak.

-18-35 yaş arasında olmak. Başvuru yapacak kişinin 1980-1997 yılları arasında (1980 ve 1997 yılları da dahil) doğmuş olması gerekmektedir.

-03 Nisan 2015 Cuma gününe kadar tumed.girisimcilik@gmail.com mail adresine Başvuru Formunu eksiksiz bir şekilde doldurup göndermek.

-Başvuru yapan kişiye ait Kosova Cumhuriyeti Kimliğinin ve Türkiye’den mezun olduğunu gösteren Diplomanın veya Türkiye’den Mezun Olduğuna

-Dair Geçerli Bir Belgenin de taranıp Başvuru Formu ile birlikte gönderilmesi gerekmektedir.

Eğitim Programı ile ilglili daha ayrıntılı bilgiye, www.tumed-ks.org adresinden ulaşabilirsiniz./kosovaport/

0 0 0 0 0 0

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

BAKAN YAĞCILAR ZİRAAT BANKASI HEYETİNİ KABUL ETTİ

KÖŞE YAZISI

TÜM YAZARLAR
erkasap
ERCAN KASAP
“Karanlıktan korkan çocuğu kolaylıkla hoşgörebiliriz.Yaşamdaki asıl trajedi,yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır” (Platon) 60 yıldan bu yana kesintisiz Türkçe eğitimin yapıldığı Priştine’nin tek ilköğretim okulu “Elena Gjika” okulunun müdür yardımcısı görevine uzun yıllardan sonra bir Türk öğretmen seçildi, tam da güzel oldu, hak yerini buldu derken, Türk topluluğunu derinden sarsan tatsız bir olay yaşandı. “Elena Gjika” okulunda görev yapan Arnavut öğretmenler, ne hikmetse, müdür yardımcılığına Türk öğretmenin seçilmesini hazmedemedi.K ararı, derslere girmemekle boykot etti. Ardından Arnavut öğrenciler Türk öğretmen ve öğencilerine sataştı, tartakladı ve çirkin hareketlerde bulundu. Anlatıldığna göre Arnavut örencilerinn tepkisi tam bir mlliyetçilik gösterisine dönüştü. Holiganlık davranışları sergileyen Arnavut öğrenciler, Türk öğretmen ve öğrencilerine adeta terör estirdi. Esir kaldıkları sınfların kapıları tekmelendi, camlar kırıldı,”burası Arnavutlarındır” sloganları atıldı. 65 yaşında bir Türk öğretmeni 13- 14 yaşındaki Arnavut öğrenciler tarafından tartaklandı. (9’uncu sınıf Türk öğrencilerinin toplu olarak imzaladıkları mektupta, biyoloji ve fizik derslerini veren kıdemli öğretmen Abdullah Bırvenik’in Arnavut öğrenciler tarafından koridorda etrafının sarıldığı, tartaklandığı, Arnavut bayrağıyla sarılarak, sataşmalara maruz kaldığı ileri sürülüyor). Sebep, sadece ve sadece müdür yardımcılığına seçilen öğretmenin Türk olması!
b
b

SIZIN KÖSENIZ

TÜM YAZARLAR
konukyazar
SİZİN KÖŞENİZ
Sizin Köşeniz bölümünde siz değerli okuyucularımızın .............
casibomJOJOBETbahsegelcasibom giriş