a

TÜRKİYE’DE OKUYAN KOSOVALI ÖĞRENCİLER BİRLİĞİ GENEL BAŞKANI FARİDİN KALA OLDU

11064569_1046556732027841_1097964174_o

Türkiye’de Okuyan Kosovalı Öğrenciler Birliği 14 Mart 2015 tarihinde düzenlediği toplantı ile genel başkanını seçti. Türkiye’de Okuyan Kosovalı Öğrenciler Birliği Genel Başkanlığına Faridin Kala seçildi. Toplantının ardından yapılan basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi;

“Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlığı bünyesinde 1992 yılında başlatılan ‘Büyük Öğrenci Projesi’ kapsamında günümüze kadar Türkiye genelinde çeşitli üniversitelerde yüksek öğrenim eğitimi görmek üzere Kosova’dan çok sayıda gencimiz Türkiye’ye gelmiştir. Başlarda sadece devlet burslusu olarak Türkiye’ye gelen öğrencilerimiz, yıllar içerisinde Türkiye’yi ülkemiz ve Balkanların en prestijli üniversite eğitim merkezi haline getirmiştir. Yıllar geçtikçe, Türkiye’ye eğitim alanında ilginin artması, sistemde değişikliklere, yeniliklere yer vermiştir. Kosovalı öğrenciler de bu fırsattan yararlanmak için kendi imkanlarıyla Türkiye’de eğitim görmeye gelmeye başlamışlardır. Başlarda Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde yürütülen ‘Büyük Öğrenci Projesi’ kapsamında o dönemin şartlarında Kosova’dan Türkiye’ye gelen öğrencilerimizin resmi evraklarının hazırlanması, kayıtlanma, banka işlemleri, barınma gibi konularda öğrencilerimize yardımcı olunabilmesi amacıyla öğrencilerimizin girişimleriyle Kosovalı öğrencilerin eğitim gördüğü şehirlerde öğrenci temsilcilikleri kurulmuştur. Öğrencilerimize önemli katkıları olan temsilciklerimiz, zaman içerisinde öğrencilerimiz ve Türkiye Cumhuriyeti devleti resmi kurumları arasında bir köprü vazifesi üstlenmiştir.

2012 yılında Büyük Öğrenci Projesi’nin Milli Eğitim Bakanlığı himayesinden T.C. Başbakanlık Yurdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Daire Başkanlığı’nın himayesi altına alınmasıyla temsilciliklerimizin, yeni kurulan sistemle kendilerini geliştirmeleri ve daha kaliteli, daha verimli çalışmalar yapabilmesi adına yenilenme dönemine girmesine neden olmuştur.

2014 yılında Türkiye geneli temsilciliklerimizin girişimleriyle, Türkiye’de Okuyan Kosovalı Öğrenciler Birliği kurulmuştur. Birliğimizin verimli ve doğru adımlar atarak çalışması alanlarında yapılan yenilikler ve hazırlıklar, 14 Mart 2015 tarihinde Eskişehir’de düzenlediğimiz Türkiye’de Okuyan Kosovalı Öğrenciler Birliği Yönetim Kurulu Toplantısı ile resmen tamamlanmıştır. Toplantımızın tamamlanmasıyla birlikte birliğimizin Türkiye genelinde çalışmalarına resmen başladığını kamuoyuna saygıyla bildiririz.

14 Mart 2015-Cumartesi günü Türkiye genelinden öğrenci temsilcilerimizin katılımıyla gerçekleştirdiğimiz toplantımız, yaklaşık 4 saat sürmüştür. Toplantımızın ana gündem maddelerini;

* Türkiye’de Okuyan Kosovalı Öğrenciler Birliği yapılanması, amaçları ve çalışma sistemi, Öğrencilerimizin Türkiye’de (iller bazında temsilcilerimizin sunumlarıyla) yaşadığı genel sorunlar ve birlik olarak bu sorunları ortadan kaldırmak amacıyla atılabilecek adımlar,

* Türkiye’de Okuyan Kosovalı Öğrenciler Birliği 2015 yılı çalışma takviminin belirlenmesi,

* Türkiye’de Okuyan Kosovalı Öğrenciler Birliği Başkanlık kurulu ve yönetim kurulu üyelerinin seçilmesin ve oylanması.

Türkiye’de Okuyan Kosovalı Öğrenciler Birliği bünyesinde farklı çalışma sistemi geliştirmemize ve temsilcikilerimizin kuruluş amaçlarına yeni maddeler eklenerek çalışma alanlarımızın genişlemesi amacıyla birliğimiz tüm hazırlıklarını tamamlamıştır. Yönetim kurulu toplantımızda, öğrencilerimize yönelik, Türkiye cumhuriyeti resmi kurumları, Türkiye genelindeki özel kurum ve kuruluşlar, Kosova Cumhuriyeti kurum ve kuruluşları ile işbirliği yaparak sosyal, kültürel, ekonomik alanlarda çalışmalar yapılmasına oy birliğiyle karar verilmiştir. Temel çalışma alanımızı teşkil eden öğrencilerimize yönelik

çalışmalarımız yanı sıra, Kosova Cumhuriyeti’nin ve Kosova kültürünün tanıtılması alanında da yapılabilecek çalışmalar tartışılmıştır.

Yönetim Kurulu toplantımızın son gündem maddesi gereğince , temsilcilerimiz aralarında yapmış olduğu oylama ile, Türkiye’de Okuyan Kosovalı Öğrenciler Birliği Genel Başkanlığına, Ankara Temsilcimiz Sn. Faridin KALA ’yı oy birliği ile seçmiştir.

Diğer seçilen başkanlık kurulu ve yönetim kurulu üyelerimiz ise sırasıyla şöyle;

Başkanlık Kurulu

Genel Başkan Sn. Faridin KALA (Ankara)

Başkan Vekili Sn. Berk KYQYK (Eskişehir)

Başkan Yardımcısı Sn. Tayfun KARANFİL (İstanbul)

Başkan Yardımcısı Sn. Edis ÇÜÇİN (Sakarya)

Başkan Yardımcısı Sn. Vijolca TAHİRİ (İstanbul)

Genel Sekreter Sn. Onur CANHAS ( İzmir )

Genel Sekreter Yardımcısı Sn. Figen HASLİ (Samsun)

Asil üyeler

Sn. Ali MUSTAFA (Edirne)

Sn. Onur CİBO (İzmir)

Sn. Leyla KOTERE (Bolu)

Sn. Hakan TABAK (Bursa)

Sn. Cenker VIRŞEVÇA (Balıkesir)

Sn. Narçın MURİQİ (Çanakkale)

Sn. Fatih MULA (Edirne)

Sn. Furkan FUŞA (Kocaeli)

Sn. Kerim PERVİZAJ (Muğla)

Sn. Furkan KALA (Sinop)

Sn. İlirjana PERVİZAJ (Konya)

Türkiye genelinden 2000’e yakın öğrencilerimiz için çalışmalarına başlayan yeni oluşumumuzun, tüm Türkiye’de okuyan Kosovalı öğrencilerimize, ülkemiz ve Türkiye Cumhuriyeti’ne hayırlara vesile olmasını temenni ederiz.

Son olarak, toplantımızın düzenlenmesinde katkıda bulunan Odunpazarı Belediyesine, Eskişehir Ticaret Odasına, Anadolu Üniversitesine teşekkürlerimizi sunarız.”

0 0 0 0 0 0

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

BAŞBAKAN MUSTAFA BERLİN’E DAVET EDİLDİ

KÖŞE YAZISI

TÜM YAZARLAR
erkasap
ERCAN KASAP
“Karanlıktan korkan çocuğu kolaylıkla hoşgörebiliriz.Yaşamdaki asıl trajedi,yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır” (Platon) 60 yıldan bu yana kesintisiz Türkçe eğitimin yapıldığı Priştine’nin tek ilköğretim okulu “Elena Gjika” okulunun müdür yardımcısı görevine uzun yıllardan sonra bir Türk öğretmen seçildi, tam da güzel oldu, hak yerini buldu derken, Türk topluluğunu derinden sarsan tatsız bir olay yaşandı. “Elena Gjika” okulunda görev yapan Arnavut öğretmenler, ne hikmetse, müdür yardımcılığına Türk öğretmenin seçilmesini hazmedemedi.K ararı, derslere girmemekle boykot etti. Ardından Arnavut öğrenciler Türk öğretmen ve öğencilerine sataştı, tartakladı ve çirkin hareketlerde bulundu. Anlatıldığna göre Arnavut örencilerinn tepkisi tam bir mlliyetçilik gösterisine dönüştü. Holiganlık davranışları sergileyen Arnavut öğrenciler, Türk öğretmen ve öğrencilerine adeta terör estirdi. Esir kaldıkları sınfların kapıları tekmelendi, camlar kırıldı,”burası Arnavutlarındır” sloganları atıldı. 65 yaşında bir Türk öğretmeni 13- 14 yaşındaki Arnavut öğrenciler tarafından tartaklandı. (9’uncu sınıf Türk öğrencilerinin toplu olarak imzaladıkları mektupta, biyoloji ve fizik derslerini veren kıdemli öğretmen Abdullah Bırvenik’in Arnavut öğrenciler tarafından koridorda etrafının sarıldığı, tartaklandığı, Arnavut bayrağıyla sarılarak, sataşmalara maruz kaldığı ileri sürülüyor). Sebep, sadece ve sadece müdür yardımcılığına seçilen öğretmenin Türk olması!
b
b

SIZIN KÖSENIZ

TÜM YAZARLAR
konukyazar
SİZİN KÖŞENİZ
Sizin Köşeniz bölümünde siz değerli okuyucularımızın .............
casibomJOJOBETbahsegel