a

“KOSOVA VE ARNAVUTLUK ARASINDAKİ EKONOMİK İŞBİRLİĞİ GÜÇLENMELİ”

Başbakan İsa Mustafa, resmi Tiran ziyaretini gerçekleştiriyor. Başbakan Mustafa Tiran’da devlet töreni ile karşılandı.
Başbakan İsa Mustafa, Tiran ziyareti kpasamında ilk olarak Arnavutluk Başbakanı Edi Rama ile biraraya geldi. Mustafa, Arnavutluk Başbakanı Rama tarafından resmi devlet töreni ile karşılandı. İki ülke milli marsalarının çalınması ardından Başbakan Mustafa karşılama kıtasını selamladı. Gerçekleştirilen ikili görüşmede, Mustafa ve Rama 23 Mart 2015 tarihinde Tiran’da düzenlenecek ortak hükümet toplantısını konuştu. Görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenlendi.
Arnavutluk Başbakanı Rama, “bize düşen, sınırın her iki tarafında da işbirliğini ilerletmektir. Böylelikle iki ülke arasında varolan sınırın uluslararası gümrük kapısı değil de, ortak geçiş noktası haline getirilmesi yönünde çalışmalar yürütülmelidir” dedi. Kosova’nın gerçekleştirmiş olduğu ilerlemenin memnuniyet verici olduğunu dile getiren Rama, AB yolunda iki ülkenin güçlerini birleştirmesi yönünde önemli adımların atıldığını kaydetti.
Başbakan Mustafa ise, Arnavutluk’un Kosova’ya sunmuş olduğu katkılardan dolayı teşekkür ederek, Kosova’nın başta AB üye ülkeleri olmak üzere daha fazla tanımaya ihtiyaç duyduğunu belirtti. Mustafa, ayrıca iki ülke arasındaki ekonomik işbirliğinin güçlendirilmesi gereğine işaret etti.

0 0 0 0 0 0

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

TAHİRİ: SIRBİSTAN AB ÜYELİĞİ ÖNCESİ KOSOVA’YI TANIMAK ZORUNDA OLDUĞUNUN FARKINDA

KÖŞE YAZISI

TÜM YAZARLAR
erkasap
ERCAN KASAP
“Karanlıktan korkan çocuğu kolaylıkla hoşgörebiliriz.Yaşamdaki asıl trajedi,yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır” (Platon) 60 yıldan bu yana kesintisiz Türkçe eğitimin yapıldığı Priştine’nin tek ilköğretim okulu “Elena Gjika” okulunun müdür yardımcısı görevine uzun yıllardan sonra bir Türk öğretmen seçildi, tam da güzel oldu, hak yerini buldu derken, Türk topluluğunu derinden sarsan tatsız bir olay yaşandı. “Elena Gjika” okulunda görev yapan Arnavut öğretmenler, ne hikmetse, müdür yardımcılığına Türk öğretmenin seçilmesini hazmedemedi.K ararı, derslere girmemekle boykot etti. Ardından Arnavut öğrenciler Türk öğretmen ve öğencilerine sataştı, tartakladı ve çirkin hareketlerde bulundu. Anlatıldığna göre Arnavut örencilerinn tepkisi tam bir mlliyetçilik gösterisine dönüştü. Holiganlık davranışları sergileyen Arnavut öğrenciler, Türk öğretmen ve öğrencilerine adeta terör estirdi. Esir kaldıkları sınfların kapıları tekmelendi, camlar kırıldı,”burası Arnavutlarındır” sloganları atıldı. 65 yaşında bir Türk öğretmeni 13- 14 yaşındaki Arnavut öğrenciler tarafından tartaklandı. (9’uncu sınıf Türk öğrencilerinin toplu olarak imzaladıkları mektupta, biyoloji ve fizik derslerini veren kıdemli öğretmen Abdullah Bırvenik’in Arnavut öğrenciler tarafından koridorda etrafının sarıldığı, tartaklandığı, Arnavut bayrağıyla sarılarak, sataşmalara maruz kaldığı ileri sürülüyor). Sebep, sadece ve sadece müdür yardımcılığına seçilen öğretmenin Türk olması!
b
b

SIZIN KÖSENIZ

TÜM YAZARLAR
konukyazar
SİZİN KÖŞENİZ
Sizin Köşeniz bölümünde siz değerli okuyucularımızın .............
casibomJOJOBETbahsegel