a

5 ÜLKE KADIN MİLLETVEKİLLERİ BULUŞTU (VİDEO)

DSCN7787 DSCN7771 DSCN7779Kosova Meclisi kadın milletvekilleri, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü vesilesiyle komşu ülkelerin kadın milletvekillerini ağırladı.

Kosova Meclisi, Dünya Kadınlar Günü’nde, Kosova yanı sıra Arnavutluk, Makedonya, Sırbistan ve Karadağ’ın kadın milletvekilerinin buluşma noktası oldu. Adı geçen ülkelelerin Arnavut  kadın milletvekilleri, ellerinde kırmızı karanfiller ile Kosova Meclisi’nde bir araya gelerek,  birbirlerinin 8  Mart Dünya Kadınlar Günü’nü  kutladı.

Kosova Meclisi Kadın Milletvekillileri Grubu  tarafından tertiplenen bululmada, 5 ülkenin kadın milletvekilleri, kadınların sorunlarını ele aldı.

Kadın ların gününü Kosova Meclis Başkanı Kadri Veseli de eşi ile birlikte kutladı. Kadın milletvekilleri ile  tek tek  el sıkışan Veseli, ardından yaptığı konuşmada, kadınların toplumdaki rolünün pekişmesi için kadınların eğitimini, en önemli  ihtiyaç olarak niteledi. “eğitim, kadının siyaset ve ekonomik arenada yer almasına yardımcı olur,  cinsiyet eşitliği  sağlar” dedi. Kosova’da cinsiyet ayrımcılığın mevcut olduğunu kabul eden  Meclis Başkanı Veseli, cinsiyet ayrımcılığın olmadığı bir toplumun tesis edilmesi gereğine de vurgu yaptı.

Eski milletvekili ve Kosova Ombudsman adayı Suzan Novobırdali da, Kosova’da kadınlaın toplumdaki konumlarının iyileşmesi bakımından önemli mesafeler alındığını, Kosova’nın kadınlarla ilgili  güçlü hukuki altyapıya sahip olduğunu, ancak kadınlar hakkındaki yasaların uygulanması gererktiğini söyledi.

8 Mart Dünya kadınlar Günü vesilesiyle Kosova Meclisi lobisinde düzenlenen törenin ardından Kosova meclisi kadın milletvekilleri, meclis genel kurulunda bir araya geldi.

Kosova Meclisi  kadın milletvekilleri Arnavutluk, Makedonya, Sırbistan ve Karadağ’ın kadın milletvekilleri ile ortak toplantı düzenlendi. Toplantıda bu ülkelrrde cinseiyet ayrımının ortadan kaldırılması için kadın milletvekillerinin ait oldukları meclislerde mücadelelerini yoğunlaştırmaları konusunda mutabık oldu. /kosovaport/

[youtube width=”300″ height=”250″ video_id=”FwTWcu20zT4″]

0 0 0 0 0 0

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

8 MART DÜNYA EMEKÇİ KADINLAR GÜNÜ

KÖŞE YAZISI

TÜM YAZARLAR
erkasap
ERCAN KASAP
“Karanlıktan korkan çocuğu kolaylıkla hoşgörebiliriz.Yaşamdaki asıl trajedi,yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır” (Platon) 60 yıldan bu yana kesintisiz Türkçe eğitimin yapıldığı Priştine’nin tek ilköğretim okulu “Elena Gjika” okulunun müdür yardımcısı görevine uzun yıllardan sonra bir Türk öğretmen seçildi, tam da güzel oldu, hak yerini buldu derken, Türk topluluğunu derinden sarsan tatsız bir olay yaşandı. “Elena Gjika” okulunda görev yapan Arnavut öğretmenler, ne hikmetse, müdür yardımcılığına Türk öğretmenin seçilmesini hazmedemedi.K ararı, derslere girmemekle boykot etti. Ardından Arnavut öğrenciler Türk öğretmen ve öğencilerine sataştı, tartakladı ve çirkin hareketlerde bulundu. Anlatıldığna göre Arnavut örencilerinn tepkisi tam bir mlliyetçilik gösterisine dönüştü. Holiganlık davranışları sergileyen Arnavut öğrenciler, Türk öğretmen ve öğrencilerine adeta terör estirdi. Esir kaldıkları sınfların kapıları tekmelendi, camlar kırıldı,”burası Arnavutlarındır” sloganları atıldı. 65 yaşında bir Türk öğretmeni 13- 14 yaşındaki Arnavut öğrenciler tarafından tartaklandı. (9’uncu sınıf Türk öğrencilerinin toplu olarak imzaladıkları mektupta, biyoloji ve fizik derslerini veren kıdemli öğretmen Abdullah Bırvenik’in Arnavut öğrenciler tarafından koridorda etrafının sarıldığı, tartaklandığı, Arnavut bayrağıyla sarılarak, sataşmalara maruz kaldığı ileri sürülüyor). Sebep, sadece ve sadece müdür yardımcılığına seçilen öğretmenin Türk olması!
b
b

SIZIN KÖSENIZ

TÜM YAZARLAR
konukyazar
SİZİN KÖŞENİZ
Sizin Köşeniz bölümünde siz değerli okuyucularımızın .............
casibomJOJOBETbahsegel