a

KARİKATÜRİST HASAN AYCIN’IN ESERLERİ KOSOVALILARIN BEĞENİSİNE SUNULDU

hasanaycin1 protokol2602 tablolar1

Türkiyeli çizer Hasan Aycın’ın karikatür eserleri, Priştine Yunus Emre Türk Kültür Merkezi’nde sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Kırktan fazla karikatür çiziminin yer aldığı tablolar sanatseverler tarafından büyük ilgi gördü.

Serginin açılışı çizer hakkında verilen konferansla başladı. Konferansta, hakkında Türkiye sanat eleştirmeni Ömer Lekesiz ve yazar Cemal Şakar eleştirisel anlamda ilginç değerlendirmelerde bulundu.

Açılış konuşmasını yapan Yunus Emre Türk Kültür Merkezi Müdürü Bülent Üçpınar, farklı etkinliklerle Kosova halkı karşısına çıkmak istediklerini, bu etkinliklerden birini bu gece farklı bir karikatür sergisi düzenlemekle gerçekleştirdiklerini söyledi.

Ardından bir konuşma yapan Türkiye Cumhuriyeti Priştine Büyükelçisi Songül Ozan çok güzel bir etkinlikte bir arada olunduğunu söyleyerek, Türkiyeli çizer Hasan Aycın’ın eserlerini görmek, aynı zamanda bu eserler hakkında Türkiye’den gelen iki edebiyatçının yapacağı eleştirisel bir tanıtımı dinlemek için iyi bir fırsat olduğunu belirtti.

Konferansta ilk olarak söz alan  sanat eleştirmeni Ömer Lekesiz, “Hasan Aycın, dünyada zulmün ortadan kalktığı, insanın insana zulmetmediği, herkesin ortalama insani değerlerle birlikte yaşadığı ve buluştuğu, saygının ve sevginin hakim olduğu bir dünya umut ediyor, bu yönde çizimlerini çiziyor. Umarız bu çaba sanatsal manada bir karşı duruş bir eylem durumu olarak, somut bir şeye dönüşür ve gerçekten insanlar birbirini sevmeye başlar diye temenni ediyorum” şeklinde konuştu.

Türkiye’den gelen ve 30 küsür yıl hikaye yazan yazar Cemal Şakar da Hasan Aycın’la çocukluğundan daha dostluğu olduğunu ve çizgilerini yakından tanıdığını belirterek, kendi kimliği ve kişiliğinin oluşmasında katkısı olduğunu söyledi. Yazar Cemal Şakar, Hasan Aycın’ın sergilere gitmediğini ve konuşma yapamadığını, İstanbul’da mecburen katıldığı büyük bir sergide sadece bir cümle söyleyerek, “Konuşabilseydim çizmezdim” dediğini anlattı.

Konferansın ardından davetliler sergiyi gezme ve eserleri yakından inceleme fırsatı buldu. Çizer Hasan Aycın’ın katılmadığı sergi, 13 Mart tarihine kadar açık kalacak.

0 0 0 0 0 0

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

O OLMADAN SIRPLARIN KOSOVA’DA KALMASI ZOR

KÖŞE YAZISI

TÜM YAZARLAR
erkasap
ERCAN KASAP
“Karanlıktan korkan çocuğu kolaylıkla hoşgörebiliriz.Yaşamdaki asıl trajedi,yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır” (Platon) 60 yıldan bu yana kesintisiz Türkçe eğitimin yapıldığı Priştine’nin tek ilköğretim okulu “Elena Gjika” okulunun müdür yardımcısı görevine uzun yıllardan sonra bir Türk öğretmen seçildi, tam da güzel oldu, hak yerini buldu derken, Türk topluluğunu derinden sarsan tatsız bir olay yaşandı. “Elena Gjika” okulunda görev yapan Arnavut öğretmenler, ne hikmetse, müdür yardımcılığına Türk öğretmenin seçilmesini hazmedemedi.K ararı, derslere girmemekle boykot etti. Ardından Arnavut öğrenciler Türk öğretmen ve öğencilerine sataştı, tartakladı ve çirkin hareketlerde bulundu. Anlatıldığna göre Arnavut örencilerinn tepkisi tam bir mlliyetçilik gösterisine dönüştü. Holiganlık davranışları sergileyen Arnavut öğrenciler, Türk öğretmen ve öğrencilerine adeta terör estirdi. Esir kaldıkları sınfların kapıları tekmelendi, camlar kırıldı,”burası Arnavutlarındır” sloganları atıldı. 65 yaşında bir Türk öğretmeni 13- 14 yaşındaki Arnavut öğrenciler tarafından tartaklandı. (9’uncu sınıf Türk öğrencilerinin toplu olarak imzaladıkları mektupta, biyoloji ve fizik derslerini veren kıdemli öğretmen Abdullah Bırvenik’in Arnavut öğrenciler tarafından koridorda etrafının sarıldığı, tartaklandığı, Arnavut bayrağıyla sarılarak, sataşmalara maruz kaldığı ileri sürülüyor). Sebep, sadece ve sadece müdür yardımcılığına seçilen öğretmenin Türk olması!
b
b

SIZIN KÖSENIZ

TÜM YAZARLAR
konukyazar
SİZİN KÖŞENİZ
Sizin Köşeniz bölümünde siz değerli okuyucularımızın .............
casibomJOJOBETbahsegelcasibom giriş