a
b
b

GERÇEK DERNEĞİ YENİ BAŞKANINI ARIYOR

Gerçek Kültür Sanat ve Spor Derneği Yönetim Kurulu’nun, Kosova Dernekler Kanunu ve dernek tüzüğünün belirlediği görev süresi Şubat ayında sona ermesiyle dernekte seçim kararı alındı.

Seçimleri örgütleyecek yedi kişilik seçim komisyonun belirlenmesi ardından 12 Şubat tarihinde düzenlenen toplantıda yeni başkan/yönetim kurulu kriterleri saptandı.

Başvuru süresi 14.02.2015 tarihinden başlayarak 22.02.2015 Pazar gününe kadar sürecek.

Toplantının ardından seçim komisyonu imzalı bildiride şu ifadelere yer verildi.

“Değerli “Gerçek” severler!

Gerçek Derneği Yönetim kurulu ve yaklaşık 15 kişilik bir üye grubu, 09/02/2014 tarihinde yapmış olduğu toplantıda, derneğin tüzüğü gereğince, 4 yıllık sürenin bittiğini ve yönetim kurulunun görevini tamamladığını bildirilmiştir. Dolayısıyla, Yönetim Kurulu ve Gerçek Derneği Başkan’ının vermiş olduğu yetkiye dayanarak, yeni dönem Başkan/Yönetim kurulunun seçinin örgütlenmesi için, 7 kişilik secim hazırlık komisyonu kurulmuştur.Seçim hazırlık komisyonuna, Osman Gaş (Başkan), İzedin Bayram, Erhan Cinci, Erkin İliyaz, Serap Bayram, Şenol Kahraman ve Özgür Hacıkurteş oybirliği ile seçilmiştir.

Seçim Komisyonun, 12/02/2015 tarihli toplantısında yeni başkan/yönetim kurulu kriterleri saptanmıştır. Oybirliği ile karar verilen kriterler şunlardır:

1. Başkan adayının, geçmişte GERÇEK Derneğinde herhangi bir faaliyette bulunmuş olması,

2. Başkan adayının, başka bir derneğin başkanı veya asbaşkanı olmaması,

3. Aday olacak başkanın, seçim günü yönetim kurulu üyelerini ve en az 2 yıllık çalışma programını tanıtması,

4. Yeni yönetim kurulunun en az 5 üyeden oluşması,

5. Yeni yönetim kurulunda en az bir kadın adayın bulunması,

Başvuru süresi bugünden başlayarak 22/02/2015,Pazar gününe kadar sürecektir. İlgili başkan adayı, 22/02/2015 tarihinde saat 12:00 – 14:00 arası, başvurularını Gerçek Derneği’nde seçim komisyonuna teslim edebilecektir.

Başvuru süresinin tamamlanmasından sonra, seçim süreci/tarihi hakkında bu sayfada bilgi verilecektir.

Başvuru formlarını ekte bulabilirsiniz. Daha fazla bilgi almak isterseniz, bize secimler@gercekdernegi.org adresinden ulaşabilirsiniz.”

Saygılarla,

Seçim Hazırlık Komisyonu

0 0 0 0 0 0

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

KOSOVA’DA OSMANLI MİRASI ÇEŞMELER

KÖŞE YAZISI

TÜM YAZARLAR
erkasap
ERCAN KASAP
“Karanlıktan korkan çocuğu kolaylıkla hoşgörebiliriz.Yaşamdaki asıl trajedi,yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır” (Platon) 60 yıldan bu yana kesintisiz Türkçe eğitimin yapıldığı Priştine’nin tek ilköğretim okulu “Elena Gjika” okulunun müdür yardımcısı görevine uzun yıllardan sonra bir Türk öğretmen seçildi, tam da güzel oldu, hak yerini buldu derken, Türk topluluğunu derinden sarsan tatsız bir olay yaşandı. “Elena Gjika” okulunda görev yapan Arnavut öğretmenler, ne hikmetse, müdür yardımcılığına Türk öğretmenin seçilmesini hazmedemedi.K ararı, derslere girmemekle boykot etti. Ardından Arnavut öğrenciler Türk öğretmen ve öğencilerine sataştı, tartakladı ve çirkin hareketlerde bulundu. Anlatıldığna göre Arnavut örencilerinn tepkisi tam bir mlliyetçilik gösterisine dönüştü. Holiganlık davranışları sergileyen Arnavut öğrenciler, Türk öğretmen ve öğrencilerine adeta terör estirdi. Esir kaldıkları sınfların kapıları tekmelendi, camlar kırıldı,”burası Arnavutlarındır” sloganları atıldı. 65 yaşında bir Türk öğretmeni 13- 14 yaşındaki Arnavut öğrenciler tarafından tartaklandı. (9’uncu sınıf Türk öğrencilerinin toplu olarak imzaladıkları mektupta, biyoloji ve fizik derslerini veren kıdemli öğretmen Abdullah Bırvenik’in Arnavut öğrenciler tarafından koridorda etrafının sarıldığı, tartaklandığı, Arnavut bayrağıyla sarılarak, sataşmalara maruz kaldığı ileri sürülüyor). Sebep, sadece ve sadece müdür yardımcılığına seçilen öğretmenin Türk olması!
b
b

SIZIN KÖSENIZ

TÜM YAZARLAR
konukyazar
SİZİN KÖŞENİZ
Sizin Köşeniz bölümünde siz değerli okuyucularımızın .............
casibomcasibomjojobet girişHOLİGANBETjojobetCasibomCasibom Girişcasibomjojobet girişCasibomholiganbet girişcasibom girişCasibomjojobetcasibomcasibomcasibom giriş