a

MAMUŞA FİNANSAL RİSKTE DEĞİL

Mamuşa Belediyesi’nin finansal riskte olduğuna ilşikin medyalarda çıkan haberler üzerine Mamuşa Belediye Başkanlığı tarafından medyaya gönderilen yazılı açıklamada, iddialar yalanlandı. Yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Mamuşa Belediye Başkanlığı olarak medyada çıkan “Mamuşa Belediyesi Finansal Riskte” haberinin tam olarak gerçeği yansıtmadığını ve haber içeriği ile başlığının uyuşmadığını kamuoyuna belirtmek istiyoruz.

Mamuşa Belediyesi 2014 yılında finansal olarak, Kosova’da 38 belediye arasında en iyi durumda olduğunu ve çıkan haberlerin sadece bakış açısı farkı ile Mamuşa Belediyesinin finansal riskte olduğu şeklinde yansıtılmaya çalışılmasını kınamaktayız.

Söz konusu borçların Mamuşa Belediyesinin toplamakla yükümlü olduğu ( Emlak vergisi ve İşletme yıllık vergileri ) borcunun Mamuşa Belediyesinin 2005 yılında Pilot Belediye olmadan önce vatandaşlarımızın Prizren Belediyesine olan borçlarının Mamuşa Belediyesine devredilmesinden oluşmaktadır. Mamuşa Belediyesi 2008 yılında tam belediye statüsüne geçtiğinden sonra Prizren Belediyesinin uygulamış olduğu vergileri, Mamuşa Belediyesi Meclis kararıyla değiştirerek en düşük seviyeye düşürmüş ve bazı alanlarda vatandaşı vergilerden muaf tutmuştur.

Mamuşa Belediyesinin topladığı vergileri yıllara bölecek olursak 2008 yılında Prizren Belediyesinden devraldığımız borçları dışında 2008 – 2014 yılları arasında faturalandırılmış vergilerin toplamı olan 119.049,87 Euroluk borcun fazlasını toplayarak tam olarak 125.910,95 euro toplamayı başarmıştı. Burada gözükmektedir ki Mamuşa Belediyesi  2008 -2014 yılları arasında vergi toplama konusunda yüzde yüzün üzerinde bir başarı göstermiş ve Prizren Belediyesinden kalan borçların da bir kısmını toplamıştır. Sadece 2014 yılına bakacak olursak Emlak vergilerinde toplanması gereken 27.244,15 eurodan fazlasını yani 27.629,95 euro vergi toplayarak yüzde yüzün üzerinde olduğunu görebiliriz.

Mamuşa Belediyesi 2011 ve 2012 yıllarında USAID ve Yerel Yönetim Bakanlığının yapmış olduğu değerlendirmeler sonucunda Kosova genelindeki 38 belediye arasında en iyi vergi toplayan belediye olmayı başarmış ve ödüller almıştır.

Medyaya yansıyan 166.000,00 euro vergi borcunun 29.204,61 Euroluk kısmı 2015 yılı içerisinde toplanması gereken borç olduğu ve 31.175,49 euroluk borcun da 2008 yılı öncesi Prizren belediyesinden devredilen borç ve ceza ile faizlerin olduğunu belirtmek isteriz.

Mamuşa Belediyesi kesinlikle “Finansal Riskte” değildir ve yıllık bazda vergi toplama konusunda yüzde yüzün üzerinde vergi toplamayı başarmaktadır.

Mamuşa Belediye Başkanlığı olarak kamuoyuna ayrıca belirtmek isteriz ki, halk tarafından muhatap dahi alınmayan bazı kişilerin sosyal medya üzerinde bu tür haberlere kendi yalan ve alakasız yorumlarını ekleyerek politik çıkar elde edebileceklerini sanmaları kendilerini sadece gülünç duruma düşürmüştür. Bu kişilerin yalan yorumlar yapmadan önce Mamuşa Belediyesine olan kendi vergi borçlarını ödemelerini tavsiye etmekteyiz.”

0 0 0 0 0 0

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

KOSOVA 4. ULUSLARARASI TÜRK DÜNYASI BULUŞMASINA EVSAHİPLİĞİ YAPACAK

KÖŞE YAZISI

TÜM YAZARLAR
erkasap
ERCAN KASAP
“Karanlıktan korkan çocuğu kolaylıkla hoşgörebiliriz.Yaşamdaki asıl trajedi,yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır” (Platon) 60 yıldan bu yana kesintisiz Türkçe eğitimin yapıldığı Priştine’nin tek ilköğretim okulu “Elena Gjika” okulunun müdür yardımcısı görevine uzun yıllardan sonra bir Türk öğretmen seçildi, tam da güzel oldu, hak yerini buldu derken, Türk topluluğunu derinden sarsan tatsız bir olay yaşandı. “Elena Gjika” okulunda görev yapan Arnavut öğretmenler, ne hikmetse, müdür yardımcılığına Türk öğretmenin seçilmesini hazmedemedi.K ararı, derslere girmemekle boykot etti. Ardından Arnavut öğrenciler Türk öğretmen ve öğencilerine sataştı, tartakladı ve çirkin hareketlerde bulundu. Anlatıldığna göre Arnavut örencilerinn tepkisi tam bir mlliyetçilik gösterisine dönüştü. Holiganlık davranışları sergileyen Arnavut öğrenciler, Türk öğretmen ve öğrencilerine adeta terör estirdi. Esir kaldıkları sınfların kapıları tekmelendi, camlar kırıldı,”burası Arnavutlarındır” sloganları atıldı. 65 yaşında bir Türk öğretmeni 13- 14 yaşındaki Arnavut öğrenciler tarafından tartaklandı. (9’uncu sınıf Türk öğrencilerinin toplu olarak imzaladıkları mektupta, biyoloji ve fizik derslerini veren kıdemli öğretmen Abdullah Bırvenik’in Arnavut öğrenciler tarafından koridorda etrafının sarıldığı, tartaklandığı, Arnavut bayrağıyla sarılarak, sataşmalara maruz kaldığı ileri sürülüyor). Sebep, sadece ve sadece müdür yardımcılığına seçilen öğretmenin Türk olması!
b
b

SIZIN KÖSENIZ

TÜM YAZARLAR
konukyazar
SİZİN KÖŞENİZ
Sizin Köşeniz bölümünde siz değerli okuyucularımızın .............
casibomJOJOBETbahsegelcasibom giriş