a

TÜRK POLİSİ’NDEN MUHTEŞEM GECE

Türk Polis Teşkilatı’nın 166’ıncı kuruluş yıldönümü vesilesiyle Gençlik Sarayı’nın Amfi Salonu’nda polis gecesi düzenlendi.

Geceye Türkiye’nin Priştine Büyükelçisi Songül Ozan, Türk Polis Teşkilatı Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Osman Karakuş, EULEX Türk Polis Grubu Başkanı Hilmi Aslan, Emniyet Daire Başkanı Adem Özçetin, Türk Taburu temsilcileri dernek temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.

Şehit polisler için saygı duruşunun ardından geceye tek bir ağızadan canlı olarak okunan İstiklal Marşı ile devam edildi.

İlk olarak konuşma yapan EULEX Türk Polis Grubu Başkanı Hilmi Aslan Türk Polis Teşkilatı’nın 166’ıncı kuruluş yıldönümünü Kosova’da da büyük bir coşkuyla ve çeşitli etkinliklerle kutlanmasından dolayı duyduğu mutluluğu dile getirdi. Aslan konuşmasının sonunda Kosova’da bulundukları süre içerisinde Türk Polisi’ne destek olan Büyükelçiliğe, TİKA’ya, Türk Taburu’na ve Kosovalı derneklere teşekkür etti.

Aslan’ın ardından söz alan Kosova Türk Gazetecileri Derneği As Başkanı Ercan Kasap, Kosova’ya 1999 yılında intikal eden Türk Polisi’nin barış, istikrar ve huzuru sağlamak gibi üç önemli misyonunun olduğunu söyledi.  “Türk Polisi dünyaya savaştan yeni çıkmış bir halkın yaralarının nasıl sarılacağına dair en iyi örneği verdi” ifadelerini kullandı.

Türk Polis Teşkilatı Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Osman Karakuş ise Türk Polis Teşkilatı’nın 166’ıncı kuruluş yıldönümünü Kosova’da kutlamanın kendileri için çok büyük bir anlam ifade ettiğini söyledi. Karakuş “ Türk Polisi burada sizin için var, Türkiye de  sizin için var. Barışı huzuru sağlamak için var” dedi.

Türkiye’nin Priştine Büyükelçisi Songül Ozan, “Kosova Türkiye için çok özel bir ülkedir. Bu gece Türk polisinin Kosova’daki halkla içiçe yaşadığının bir göstergesidir” derken Türk Polis Teşkilatı’nın Kosova gibi her zaman var olacağını vurguladı.

Gecede RTK Türk Redaksiyonuna, Kosova Türk Gazetecileri Derneği’ne ve gecenin sunuculuğunu yapan  Agnesa Rashit’e plaket takdim edildi.

Gerçek ve Çeşme Derneklerinin folklor gurupları geceye renk katarken, gece Türk Polisi tanıtım filmi gösterisi ve Nevzat Şundo’nun mini konseriyle son buldu./kosovaport/

Not: haberin görüntülerini VİDEO HABER bölümünde bulabilirsiniz.

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Sıradaki haber:

V. ULUSLARARASI GÜNEYDOĞU AVRUPA TÜRKOLOJİ SEMPOZYUMU PRİZREN’DE DÜZENLENİYOR

KÖŞE YAZISI

TÜM YAZARLAR
erkasap
ERCAN KASAP
“Karanlıktan korkan çocuğu kolaylıkla hoşgörebiliriz.Yaşamdaki asıl trajedi,yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır” (Platon) 60 yıldan bu yana kesintisiz Türkçe eğitimin yapıldığı Priştine’nin tek ilköğretim okulu “Elena Gjika” okulunun müdür yardımcısı görevine uzun yıllardan sonra bir Türk öğretmen seçildi, tam da güzel oldu, hak yerini buldu derken, Türk topluluğunu derinden sarsan tatsız bir olay yaşandı. “Elena Gjika” okulunda görev yapan Arnavut öğretmenler, ne hikmetse, müdür yardımcılığına Türk öğretmenin seçilmesini hazmedemedi.K ararı, derslere girmemekle boykot etti. Ardından Arnavut öğrenciler Türk öğretmen ve öğencilerine sataştı, tartakladı ve çirkin hareketlerde bulundu. Anlatıldığna göre Arnavut örencilerinn tepkisi tam bir mlliyetçilik gösterisine dönüştü. Holiganlık davranışları sergileyen Arnavut öğrenciler, Türk öğretmen ve öğrencilerine adeta terör estirdi. Esir kaldıkları sınfların kapıları tekmelendi, camlar kırıldı,”burası Arnavutlarındır” sloganları atıldı. 65 yaşında bir Türk öğretmeni 13- 14 yaşındaki Arnavut öğrenciler tarafından tartaklandı. (9’uncu sınıf Türk öğrencilerinin toplu olarak imzaladıkları mektupta, biyoloji ve fizik derslerini veren kıdemli öğretmen Abdullah Bırvenik’in Arnavut öğrenciler tarafından koridorda etrafının sarıldığı, tartaklandığı, Arnavut bayrağıyla sarılarak, sataşmalara maruz kaldığı ileri sürülüyor). Sebep, sadece ve sadece müdür yardımcılığına seçilen öğretmenin Türk olması!
b
b

SIZIN KÖSENIZ

TÜM YAZARLAR
konukyazar
SİZİN KÖŞENİZ
Sizin Köşeniz bölümünde siz değerli okuyucularımızın .............
casibomJOJOBETbahsegelcasibom giriş