a

ANTALYA’DAN PRİZREN’E CAMİ

Prizren

Antalya halkının maddi desteği ile Antalya  Müftülüğü,Prizren’de   9 ayda ‘Antalya Camisi’ isminin verildiği camii inşa etti. Eski Yugoslavya’nın Tito rejimi döneminde kurulan ve 30 bin nüfusa sahip olan Ortakol semti sakinleri uzun yıllar camii olmadığından, ibadetlerini yerine getiremediklerinden dolayı büyük sıkıntı çekiyordu. 2 yıl önce Kosova heyetinin Antalya Müftülüğü’nü ziyareti sırasında Kosova’da camii yapılması için destek istedi. Antalya Müftülüğü de bu bölgeye 9 ay süren bir camii inşa etti. Dış görünüşü ve içerisindeki süslemelerle dikkat çeken Antalya Camisi, 5 vakit namazda cemaat dolup taşıyor.

Resmi açılış öncesi Antalya Camisi’ni ziyaret eden Antalya Müftüsü Mahmut Yeleser, bu toprakların kendileri için vatan anlamına geldiğini söyledi. Yeleser, DiyaneT  İşleri Başkanlığı olarak Balkanlar, Orta Asya ve Afrika’ya varıncaya kadar kardeş şehir projeleri çerçevesinde destek sunmaya devam edeceklerini ifade etti.

Prizren İslam Birliği Başkanı Lütfi Balık, caminin 1 yıl gibi kısa bir sürede tamamlandığını söyledi.Türkiye  Cumhuriyeti ve Antalya halkına teşekkür eden Balık, caminin Kosova’da en nadide camilerinden bir olduğunu söyledi. Caminin inşasının kısa sürede tamamlanmasının Kosova’da yapılan camiler arasında bir rekor olduğunu söyleyen Balık, “Bu Antalya Müftülüğü’nün gayreti ve çalışmasını gün yüzüne çıkarır. Bu bölge Kominizim döneminde kurulduğu için camii yoktu. Şimdi bu caminin yapılmasıyla, halkımız ibadetlerini yerine getiriyor” diye konuştu.

Antalya Müftülüğü tarafından, 1 yıla yakın kısa bir sürede ‘Antalya Camisi’ tamamlanırken, Türk İşbirliği ve İdaresi Başkanlığı tarafından onarılması maksadıyla 2007 yılında ibadete kapanan Osmanlı döneminden kalma tarihi Sinan Paşa Camisinin onarılamaması dikkat çekiyor.

Prizren’in merkezi camisi konumunda olan Sinan Paşa Camisi’nin 5 yıldır ibadete kapalı olması, tepkilere neden oluyor./E.Tabak/

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Sıradaki haber:

KOSOVA’DA ROMANLARIN GÜNÜ KUTLANIYOR

KÖŞE YAZISI

TÜM YAZARLAR
erkasap
ERCAN KASAP
“Karanlıktan korkan çocuğu kolaylıkla hoşgörebiliriz.Yaşamdaki asıl trajedi,yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır” (Platon) 60 yıldan bu yana kesintisiz Türkçe eğitimin yapıldığı Priştine’nin tek ilköğretim okulu “Elena Gjika” okulunun müdür yardımcısı görevine uzun yıllardan sonra bir Türk öğretmen seçildi, tam da güzel oldu, hak yerini buldu derken, Türk topluluğunu derinden sarsan tatsız bir olay yaşandı. “Elena Gjika” okulunda görev yapan Arnavut öğretmenler, ne hikmetse, müdür yardımcılığına Türk öğretmenin seçilmesini hazmedemedi.K ararı, derslere girmemekle boykot etti. Ardından Arnavut öğrenciler Türk öğretmen ve öğencilerine sataştı, tartakladı ve çirkin hareketlerde bulundu. Anlatıldığna göre Arnavut örencilerinn tepkisi tam bir mlliyetçilik gösterisine dönüştü. Holiganlık davranışları sergileyen Arnavut öğrenciler, Türk öğretmen ve öğrencilerine adeta terör estirdi. Esir kaldıkları sınfların kapıları tekmelendi, camlar kırıldı,”burası Arnavutlarındır” sloganları atıldı. 65 yaşında bir Türk öğretmeni 13- 14 yaşındaki Arnavut öğrenciler tarafından tartaklandı. (9’uncu sınıf Türk öğrencilerinin toplu olarak imzaladıkları mektupta, biyoloji ve fizik derslerini veren kıdemli öğretmen Abdullah Bırvenik’in Arnavut öğrenciler tarafından koridorda etrafının sarıldığı, tartaklandığı, Arnavut bayrağıyla sarılarak, sataşmalara maruz kaldığı ileri sürülüyor). Sebep, sadece ve sadece müdür yardımcılığına seçilen öğretmenin Türk olması!
b
b

SIZIN KÖSENIZ

TÜM YAZARLAR
konukyazar
SİZİN KÖŞENİZ
Sizin Köşeniz bölümünde siz değerli okuyucularımızın .............
casibomJOJOBETbahsegelcasibom giriş