a

TÜRKİYE KOSOVA YARGISINI DESTEKLEYECEK

Türkiye’nin Priştine Büyükelçisi Songüşl Ozan, Kosova Yüksek Mahkeme Başkanı Fejzullah Hasani’yi makamında ziyaret etti.

Büyükelçi Ozan görüşmede,  yerli yargının Kosova devletine büyük hizmetler verdiğine inandığını belirtti.

Türkiye ile Kosova arasında yargı alanındaki ilişkilerin başarıyla geliştiğine dikkat çeken Büyükelçi Ozan, 2011 yılında iki ülke arasında yargı alanında 3 anlaşma imzalandığını hatırlattı. Büyükelçi Ozan, ülkesinin Kosova yargı sistemini desteklemeyi sürdüreceğini kaydetti.

Kosova Yüksek Mahkeme Başkanı Fejzullah Hasani de, Büyükelçi Ozan’ın ziyaretini bahşedilen bir şeref olarak nitelendirerek, adalet alanında işbirliğinin geliştirilmesdinde aracılık eden Türk Adalet Akademisi ‘nin  desteklerine vurgu yaptı.

Türk Adalet Akademisi aracılığıyla Türkiye’ye daha önce yapılan izyaretler ve Kosova yargı çalışanlarına düzenlenen  eğitim çalışmalarını anımsatan Hasani, bu yıl Kosovalı yargı çalışanlarının Ankara ve Antalya olmak üzere iki ziyaret gerçekleştireceklerini belirtti.

Kosova Yüksek Mahkeme Başkanı Fejzullah Hasani , Türkiye’nin Kosova  adalet sisteminin gelişmesine verdiği büyük katkılarından dolayı  Büyüğkelçi Ozan’a teşekkürlerini ifade etti.

Kosova ile Türkiye arasında aile bağlarının çok güçlü olduğunu kaydeden Hasani, Kosova ile Türkiye arasındaki ilşiki ve işbirliğin çok büyük önem taşıdığını söyledi.

Büyükelçi Ozan, “ iki ülke arasında insani ilişkiler güölü olduğu kadar, yargı alanında da ilişikilerin daha da güçlenmesinden yanayız. Türkiye, Kosova’daki yargı sistemmine yardım etmeyi sürdürecek” ifadesini kullandı.

Türkiye’nin Priştine Büyükelçisi Songüşl Ozan, Kosova Yargı Kurulu Başkanı Enver Peci ve  Kosova Devlet Savcısı Sylë Hoxha ile de ayrı ayrı  görüştü.

0 0 0 0 0 0

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

MUSTAFA JABLANOVİÇ İÇİN KARARINI VERDİ

KÖŞE YAZISI

TÜM YAZARLAR
erkasap
ERCAN KASAP
“Karanlıktan korkan çocuğu kolaylıkla hoşgörebiliriz.Yaşamdaki asıl trajedi,yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır” (Platon) 60 yıldan bu yana kesintisiz Türkçe eğitimin yapıldığı Priştine’nin tek ilköğretim okulu “Elena Gjika” okulunun müdür yardımcısı görevine uzun yıllardan sonra bir Türk öğretmen seçildi, tam da güzel oldu, hak yerini buldu derken, Türk topluluğunu derinden sarsan tatsız bir olay yaşandı. “Elena Gjika” okulunda görev yapan Arnavut öğretmenler, ne hikmetse, müdür yardımcılığına Türk öğretmenin seçilmesini hazmedemedi.K ararı, derslere girmemekle boykot etti. Ardından Arnavut öğrenciler Türk öğretmen ve öğencilerine sataştı, tartakladı ve çirkin hareketlerde bulundu. Anlatıldığna göre Arnavut örencilerinn tepkisi tam bir mlliyetçilik gösterisine dönüştü. Holiganlık davranışları sergileyen Arnavut öğrenciler, Türk öğretmen ve öğrencilerine adeta terör estirdi. Esir kaldıkları sınfların kapıları tekmelendi, camlar kırıldı,”burası Arnavutlarındır” sloganları atıldı. 65 yaşında bir Türk öğretmeni 13- 14 yaşındaki Arnavut öğrenciler tarafından tartaklandı. (9’uncu sınıf Türk öğrencilerinin toplu olarak imzaladıkları mektupta, biyoloji ve fizik derslerini veren kıdemli öğretmen Abdullah Bırvenik’in Arnavut öğrenciler tarafından koridorda etrafının sarıldığı, tartaklandığı, Arnavut bayrağıyla sarılarak, sataşmalara maruz kaldığı ileri sürülüyor). Sebep, sadece ve sadece müdür yardımcılığına seçilen öğretmenin Türk olması!
b
b

SIZIN KÖSENIZ

TÜM YAZARLAR
konukyazar
SİZİN KÖŞENİZ
Sizin Köşeniz bölümünde siz değerli okuyucularımızın .............
casibomJOJOBETbahsegel