a
b
b

KOSOVALI İŞADAMINA EDİRNE’DE BÖBREK NAKLİ YAPILDI

Kosova’da yaşayan işadamı Naim Taçi’ye Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde böbrek nakli yapıldı.

Böbrek yetmezliği teşhisi konulduktan sonra yaklaşık bir yıldan bu yana diyalize giren Naim Taçi, hayatını alt üst eden bu durumdan kurtulmak için arayışlara girdi. Ülkesindeki imkânların yetersiz olması nedeniyle Türkiye’de tedavi olmayı isteyen Kosovalı işadamı araştırmalar yaptı. Yaptığı araştırmalar sonucunda Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Genel Cerrahi Bölümü Organ Nakli Kliniği’nden Doç. Dr. Tamer Sağıroğlu ile irtibata geçen Taçi, aldığı olumlu cevap üzerine Edirne’ye geldi. Tıp Fakültesi Hastanesi’nde tedavi altına alınan hastaya, önce eşi böbreğini bağışladı. Ancak eşinin böbreğinin uygun görülmemesi üzerine bu kez ağabeyi devreye girdi. Dokuların uyumlu çıkması üzerine ağabeyinin böbreği 10 gün önce gerçekleştirilen başarılı bir operasyonla kardeşine nakledildi.

Yeni böbreğine ve sağlığına kavuşan Naim Taçi, birkaç gün içerisinde taburcu edilecek.

Nakli gerçekleştiren Doç. Dr. Tamer Sağıroğlu, Kosovalı hastaya, kardeşinin böbreğini naklettiklerini söyledi.

Yaklaşık on gün önce nakli gerçekleştirdiklerini anlatan Sağıroğlu, hastanın ülkesine gitmeye hazır olduğunu kaydetti.

Sağıroğlu,hastanın yeni yaşamına yeni böbreği ile devam edeceğini ifade etti.

Kosovalı işadamı Naim Taci de ameliyatın çok başarılı geçtiğini belirterek operasyonu gerçekleştiren Tamer Sağıroğlu ve ekibine teşekkür etti. Ağabeyinin kendisine böbreğini verdiğini açıklayan Taçi, “Ağabeyim, ameliyattan üç gün sonra taburcu oldu. O da, ben de kendimizi çok iyi hissediyoruz.” dedi.

Bu ameliyatların Kosova’da olmadığını dile getiren Taçi, “İnternet üzerinden Tamer Hocayı bulduk. Buraya geldik. Çok memnunuz. Bize çok iyi baktılar. Türkiye devletine de teşekkür ederiz bu imkânı verdiler. Biz de Osmanlı Türkü’yüz. Biz kardeşiz. Onun için burasını tercih ettik. İnşallah her şey yolunda olacak.” açıklamasını yaptı.

Yaklaşık 40 yıldan bu yana sigara içtiğini belirten Naim Taçi, organ naklinden sonra bir daha sigara içmeyeceğinin sözünü verdi.

0 0 0 0 0 0

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

İKİ ÜLKE DEMİRYOLU İLE BAĞLANACAK

KÖŞE YAZISI

TÜM YAZARLAR
erkasap
ERCAN KASAP
“Karanlıktan korkan çocuğu kolaylıkla hoşgörebiliriz.Yaşamdaki asıl trajedi,yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır” (Platon) 60 yıldan bu yana kesintisiz Türkçe eğitimin yapıldığı Priştine’nin tek ilköğretim okulu “Elena Gjika” okulunun müdür yardımcısı görevine uzun yıllardan sonra bir Türk öğretmen seçildi, tam da güzel oldu, hak yerini buldu derken, Türk topluluğunu derinden sarsan tatsız bir olay yaşandı. “Elena Gjika” okulunda görev yapan Arnavut öğretmenler, ne hikmetse, müdür yardımcılığına Türk öğretmenin seçilmesini hazmedemedi.K ararı, derslere girmemekle boykot etti. Ardından Arnavut öğrenciler Türk öğretmen ve öğencilerine sataştı, tartakladı ve çirkin hareketlerde bulundu. Anlatıldığna göre Arnavut örencilerinn tepkisi tam bir mlliyetçilik gösterisine dönüştü. Holiganlık davranışları sergileyen Arnavut öğrenciler, Türk öğretmen ve öğrencilerine adeta terör estirdi. Esir kaldıkları sınfların kapıları tekmelendi, camlar kırıldı,”burası Arnavutlarındır” sloganları atıldı. 65 yaşında bir Türk öğretmeni 13- 14 yaşındaki Arnavut öğrenciler tarafından tartaklandı. (9’uncu sınıf Türk öğrencilerinin toplu olarak imzaladıkları mektupta, biyoloji ve fizik derslerini veren kıdemli öğretmen Abdullah Bırvenik’in Arnavut öğrenciler tarafından koridorda etrafının sarıldığı, tartaklandığı, Arnavut bayrağıyla sarılarak, sataşmalara maruz kaldığı ileri sürülüyor). Sebep, sadece ve sadece müdür yardımcılığına seçilen öğretmenin Türk olması!
b
b

SIZIN KÖSENIZ

TÜM YAZARLAR
konukyazar
SİZİN KÖŞENİZ
Sizin Köşeniz bölümünde siz değerli okuyucularımızın .............
holiganbet güncelcasibom 780 girişJOJOBETjojobetcasibom girişcasibom güncel giriş 2024​jojobet canlı bahiscasibomgüncel girişlerCasibom GirişJojobethttps://jojobetgirisler.com/https://jojo-bet-giris.com/jojobetcasibomCasibom GirişCasibomcasibomcasibomCasibom