İstanbul Nefes Tiyatrosu’nun çocuklara yönelik Kelile ve Dimne oyunu büyük beğeni topladı.
Priştine Dodona tiyatrosunda sunulan oyun Priştine ile Mitroviça’nın Türk öğrencileri tarafından büyük bir coşkuyla izlendi.
Tiyatro salonunun tıklık tıklım dolduran çocuk tiyatroseverleri İstanbul Nefes Tiyatrosu’nun bu oyunu çok beğendi.
“Kelile ve Dimne” oyunu, Yunus Emre Enstitüsü’nün organizasyonuyla Kosova’da tiyatroseverlerle buluştu.
“Kelile ve Dimne” oyunu Priştine ve Mitroviçalı Türk öğrencilerini son derece sevindirdi. Uzun süre tiyatro oyunları izlemekten mahrum kalan Türk öğrenciler , oyunu seyrederken adeta coştu. Oyundaki tiplemeleri çok beğenen çocuklar, oyuncularla diyalog kurmayı ihmal etmedi. Oyun esnasında zaman zaman oyuncular ile çocuklar arasında ilginç diyaloglar gerçekleşti.
“Kelile ve Dimne” oyununu Kosovalı Türk çocuklarıyla birlikte Türkiye’nin Priştine Büyükelçisi Songül Ozan da izledi.
Bu akşam Priştine seyircisi ile bulaşacak olan Amak’i Hayal ve çocukların seyrettiği “Kelile ve Dimne” oyununun yönetmeni Hüseyin Sorgun, Kosovaport’a yaptığı açıklamada , çocuk seslerinin duyulmasının çok güzel olduğunu belirterek, “onlara burada güzel şeyler yapabilmek, seyretirebilmek güzel bir şey” dedi. Kosova’ya iki oyunla geldiklerini kaydeden Sorgun, “ Çocuk oyunumuz Beydeba’nın “Kelile ve Dimne” oyunu. Bu oyunda çocuklara dostluk, kardeşlik ,arkadaşlığın önemini anlatıyoruz ve biraz da dikkatli olmalarını tembih ediyoruz. Diğer oyunumuz Âmâk-ı Hayal . Filibeli Şehbenderzâde Ahmed Hilmi’nin yazmış olduğu kült bir eser. Ordada aslında insanların kadim arayışını anlatmaya çalışıyoruz” şeklinde konuştu. Yönetmen Hüseyin Sorgun, “Kosova’da buradaki tiyatroseverlere iki iyi oyun seyretirmiş olma durumu bizim için başımızın üstünde olacak güzel bir şeydir” ifadelerini kullandı.
OyunKosova’ya getiren Yunus Emre Enstitüsü Priştine Türk Kültür Merkezi Müdürü Bülent Üçpınar da yaptığı açıklamada, Yunus Emre Entisüsü olarak Türk kültür ve sanatını çeşitlililiği be bütün yelpazesiyle tanıymaya çalıştıklarını, sergiler, konserler, müzik dinletileri, söyleşiler derken şimdide tiyatroya yer verdiklerini belirtti. İstanbul’dan iki tiyatro oyununu getirdklerini kaydeden Üçpınar, “ bu da bizim buradaki kültürel sanatsal çeşitliliğimize bir katkıda bulundu. Çocuk oyununu getirmemmizin en önemli sebebi, burada anadilinde Türkçe eğitim gören öğrencilerin kültürl sanat hayatlarıuna katkıda bulunmak. Bu çocuklar Türkçe olarak kültür sanat etkinlikleri anlamında çok fakir bir ortamda yaşıyorlar. Özellikle Priştine’de çok fazla bu anlamda seçenekleri yok. Biz buna bir katkıda bulunalım istedik” ifadelerini kullandı. /kosovaport/
[youtube width=”300″ height=”250″ video_id=”rDgHt35dS9s”]
EĞİTİMCİLER TEKRARDAN GREVE GİDİYOR
BALKANLAR’IN GELECEĞİ TİCARETLE ŞEKİLLENECEK
İSTANBUL EĞİTİM ZİRVESİ 2024 DÜZENLENİYOR
ÜSKÜP’TEKİ FESTİVALDE TÜRK ÇAYI TANITILDI
HIRVATİSTAN SAĞLIK BAKANI BEROS YOLSUZLUK ŞÜPHESİYLE GÖREVDEN ALINDI