a

LİMAK KOSOVA’NIN KALKINMASINA KATKI SAĞLAYACAK

limak gecesi

“Limak” Grubu  Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, Priştine Uluslararası Havaalanını  şletme hakkının Limak-Lyon ortaklığına devredilmesini, Kosova için çok önemli bir gün olarak niteledi. “Adem Jashari “Priştine Uluslararası Havaalanının işletme hakkının Limak-Lion ortaklığına devredilmesi  vesilesiyle düzenlenen gecede konuşan Özdemir,”“Limak” Grubu’nun her zaman Kosova Cumhuriyeti’nin yanında olduğunu belirtti. Burada refah seviyesini yükseltmek için Türk  işadamlarına hangi görev düşecekse, işadamları bu görevi üstlenmekte hazırdır” ifadesini kullandı.

Geceye Kosova Kamu Yönetim Bakanı Mahir Yağcılar, Türkiye’nin Priştine Büyükelçisi Songül Ozan,Kfor Komutanı General Erhard Bühler,Kosova Müftüsü Naim Tërnava,Kosov’da KFOR bünyesinde  görev yapan Türk Ordusu  ile diğer ülkelrin ordu temsilcileri,Türk Polis Kontenjanı  temsilcileri, yerli ile yabancı kurum ile kuruluş temsilcileri, diplomatlar ve çok sayıda davetli katıldı.

“Kosovaport”’a yaptığı açıklamada Nihat Özdemir,Kosova Cumhuriyeti’nin, Türkiye Cumhuriyeti için çok önemli bir varlık olduğunu belirtti.Bütün Türkler’in  Kosovanın bir an önce bütün dünya tarafından  tanınmasını, ekonomik kalkınmasını ,insanların burada refah seviyesinin yükselmesini istediklerini kaydetti.” Bütün iş adamları Kosova’da yartımlarla çok  ilgililer.Kosova’ya olan sevgilerinden dolayı buraya yatırım yapmayı  istiyorlar” şeklinde konuşan Limak Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir,Kosovanın kalkınmasında Türk iş adamlarının  payının olmasını istediklerini belirtti.

Limak Grubu  ve ortağı  Fransa Aeroport de Lyon MAS’ın  tecrübelerini birleştirrerek, buraya farklı bir hizmet vereceklerine vurgu yapan Özdemir,130 milyon Euro tutarında yeni bir terminal inşa edeceklerini  hatırlattı.

Limak –Lion ortaklığı Prişltine uluslararası havaalanının işletmesini 20 yıl yapacak./kosovaport/

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Sıradaki haber:

LDK’DAN ŞARTLANDIRMA

KÖŞE YAZISI

TÜM YAZARLAR
erkasap
ERCAN KASAP
“Karanlıktan korkan çocuğu kolaylıkla hoşgörebiliriz.Yaşamdaki asıl trajedi,yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır” (Platon) 60 yıldan bu yana kesintisiz Türkçe eğitimin yapıldığı Priştine’nin tek ilköğretim okulu “Elena Gjika” okulunun müdür yardımcısı görevine uzun yıllardan sonra bir Türk öğretmen seçildi, tam da güzel oldu, hak yerini buldu derken, Türk topluluğunu derinden sarsan tatsız bir olay yaşandı. “Elena Gjika” okulunda görev yapan Arnavut öğretmenler, ne hikmetse, müdür yardımcılığına Türk öğretmenin seçilmesini hazmedemedi.K ararı, derslere girmemekle boykot etti. Ardından Arnavut öğrenciler Türk öğretmen ve öğencilerine sataştı, tartakladı ve çirkin hareketlerde bulundu. Anlatıldığna göre Arnavut örencilerinn tepkisi tam bir mlliyetçilik gösterisine dönüştü. Holiganlık davranışları sergileyen Arnavut öğrenciler, Türk öğretmen ve öğrencilerine adeta terör estirdi. Esir kaldıkları sınfların kapıları tekmelendi, camlar kırıldı,”burası Arnavutlarındır” sloganları atıldı. 65 yaşında bir Türk öğretmeni 13- 14 yaşındaki Arnavut öğrenciler tarafından tartaklandı. (9’uncu sınıf Türk öğrencilerinin toplu olarak imzaladıkları mektupta, biyoloji ve fizik derslerini veren kıdemli öğretmen Abdullah Bırvenik’in Arnavut öğrenciler tarafından koridorda etrafının sarıldığı, tartaklandığı, Arnavut bayrağıyla sarılarak, sataşmalara maruz kaldığı ileri sürülüyor). Sebep, sadece ve sadece müdür yardımcılığına seçilen öğretmenin Türk olması!
b
b

SIZIN KÖSENIZ

TÜM YAZARLAR
konukyazar
SİZİN KÖŞENİZ
Sizin Köşeniz bölümünde siz değerli okuyucularımızın .............
casibomJOJOBETbahsegel