a

TÜRKİYE DİŞİŞLERİ BAKANLIĞI’NDAN KOSOVA HÜKÜMETİNE KUTLAMA

Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı Kosova’da hükümetin kurulmasına ilişkin  yayınladığı bildiride, ülke liderlerini kutlayarak ülkeye desteğin süreceğine vurgu yapıldı.

Türkiye Dışişleri Bakanlığı tarafından Kosova’da yeni Hükümetin kurulmasına ilişkin yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

“Kosova’da 8 Haziran 2014 tarihinde yapılan genel seçimlerden birinci ve ikinci parti olarak çıkan, sırasıyla Kosova Demokratik Partisi (PDK) ile Kosova Demokratik Ligi’nin (LDK) anlaşmaya varmaları neticesinde, 8 Aralık 2014 tarihinde yapılan Meclis oturumunda Meclis Başkanının seçilmesini ve yeni Hükümetin kurularak, 9 Aralık 2014 tarihinde güvenoyu almasını memnuniyetle karşılıyoruz. Yeni hükümete başarılar diliyoruz.

Kosova’da kurulan yeni Hükümetin, bir taraftan Kosova halkının refah ve esenliğine yönelik projeleri hayata geçirirken, diğer taraftan bölgesel normalleşme çabalarına katkı sağlamaya devam edeceğine inanıyoruz. Bu bağlamda, özellikle Priştine-Belgrad Diyalog Sürecine ve bölgedeki sorunların diyalog yoluyla çözümlenmesi doğrultusunda yürütülecek diğer çalışmaların sürdürülmesine önem atfediyoruz.

Yeni Kosova Hükümetinin, ülkenin Avrupa kurumlarıyla bütünleşme hedefine yönelik çabalarını da hızlandırmasını diliyoruz.

Türkiye, Kosova Cumhuriyeti’nin çok etnili, çok kültürlü ve demokratik yapısının, bölgesel barış ve istikrarın sürdürülebilirliği açısından elzem olduğuna inanmaktadır. Bu çerçevede, kurulan yeni Hükümette Kosova Türk Toplumu temsilcilerinin de yer almasından ayrıca mutluluk duyuyoruz.

Türkiye, dost ve kardeş Kosova halkının yanında olmaya ve Kosova’ya her alanda destek sağlamaya devam edecektir.”

0 0 0 0 0 0

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

BAŞBAKANLIK DEVİR TESLİMİ YAPILIYOR

KÖŞE YAZISI

TÜM YAZARLAR
erkasap
ERCAN KASAP
“Karanlıktan korkan çocuğu kolaylıkla hoşgörebiliriz.Yaşamdaki asıl trajedi,yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır” (Platon) 60 yıldan bu yana kesintisiz Türkçe eğitimin yapıldığı Priştine’nin tek ilköğretim okulu “Elena Gjika” okulunun müdür yardımcısı görevine uzun yıllardan sonra bir Türk öğretmen seçildi, tam da güzel oldu, hak yerini buldu derken, Türk topluluğunu derinden sarsan tatsız bir olay yaşandı. “Elena Gjika” okulunda görev yapan Arnavut öğretmenler, ne hikmetse, müdür yardımcılığına Türk öğretmenin seçilmesini hazmedemedi.K ararı, derslere girmemekle boykot etti. Ardından Arnavut öğrenciler Türk öğretmen ve öğencilerine sataştı, tartakladı ve çirkin hareketlerde bulundu. Anlatıldığna göre Arnavut örencilerinn tepkisi tam bir mlliyetçilik gösterisine dönüştü. Holiganlık davranışları sergileyen Arnavut öğrenciler, Türk öğretmen ve öğrencilerine adeta terör estirdi. Esir kaldıkları sınfların kapıları tekmelendi, camlar kırıldı,”burası Arnavutlarındır” sloganları atıldı. 65 yaşında bir Türk öğretmeni 13- 14 yaşındaki Arnavut öğrenciler tarafından tartaklandı. (9’uncu sınıf Türk öğrencilerinin toplu olarak imzaladıkları mektupta, biyoloji ve fizik derslerini veren kıdemli öğretmen Abdullah Bırvenik’in Arnavut öğrenciler tarafından koridorda etrafının sarıldığı, tartaklandığı, Arnavut bayrağıyla sarılarak, sataşmalara maruz kaldığı ileri sürülüyor). Sebep, sadece ve sadece müdür yardımcılığına seçilen öğretmenin Türk olması!
b
b

SIZIN KÖSENIZ

TÜM YAZARLAR
konukyazar
SİZİN KÖŞENİZ
Sizin Köşeniz bölümünde siz değerli okuyucularımızın .............
casibomJOJOBETbahsegelcasibom giriş