a

REKTÖRLÜK BİNASI ÖNÜNDE GERGİNLİK

DSCN6834 DSCN6845 DSCN6854 DSCN6856 DSCN6861Priştine Üniversitesi  rektörünün istifasın talep eden Kosova Kurtuluş Ordusu (UÇK) gazi, şehit aileleri ve savaş malulleri dernekleri, düzenledikleri protesto gösterisinde protestocu ile polis arasında arbede yaşandı.

Priştine Üniversitesi fakültelerine bin  kadar UÇK gazi, şehit aileleri ve savaş malulleri çocuklarının sınava girmeden kayıt olmalarına ilişkin sözleşmenin Priştine Üniversitesi Rektörü Ramadan Zejnullahu tarafından feshedilmesi,  UÇK gazilerini isyan ettirdi.

Taleplerini iletmek üzere Priştine Üniversitesi  rektörlük binasına yürüyen yüzlerce UÇK gazi ile şehit aile  üyeleri, rektörlük binası önünde polis tarafından oluşturulan kordunu yarmak girişiminde bulundu. Bu sırada protestocular ile polis arasında arbede yaşandı. Rektörlük binasına girmeye çalışan  protestocuları polis zorlukla önlendi. UÇK derneklerinin protesto gösterisine üniversite öğrencileri de destek verdi.

Yaşanan gerginlik ortamında konuşan UÇK gazi, şehit aileleri ile savaş mallulleri  dernekleri başkanları ile üniversite öğrenci  temsilcileri, gazi ve şehit aileleri çocuklarının Priştine Üniversitesi’ne kayıt yapmalarına kolaylıklar  sağlayan sözleşmenin derhal uygulanması ve rektörün görevinden istifa etmesini talep ettiler.

Konuşmaların ardından protestocular, rektörlük binasına  girmeyi  çalıştı. Kosova polisi protestocuların bu girişimini de engelledi. Polis ile protestocular arasında  ikinci kez  arbede yaşandı.  Arbedede 2 protestocu yaralandı.

Priştine merkezindeki rektörlük binası önünde protestolar devam ederken, Rektör Zejnullahu,  UÇK’lı öğrencilerin üniversiteye kayıt sözleşmesini,  Kosova Bakanlar Kurulu’nun kararına bıraktığını duyurdu. Protestocular rektörün bu kararını da ıslıkla karşılayarak, rektörün istifasını istedi. Protestocular, UÇK, UÇK” sloganlarını haykırdı. /kosovaport/

0 0 0 0 0 0

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

KOSOVA’DAN KAÇIŞ DEVAM EDİYOR

KÖŞE YAZISI

TÜM YAZARLAR
erkasap
ERCAN KASAP
“Karanlıktan korkan çocuğu kolaylıkla hoşgörebiliriz.Yaşamdaki asıl trajedi,yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır” (Platon) 60 yıldan bu yana kesintisiz Türkçe eğitimin yapıldığı Priştine’nin tek ilköğretim okulu “Elena Gjika” okulunun müdür yardımcısı görevine uzun yıllardan sonra bir Türk öğretmen seçildi, tam da güzel oldu, hak yerini buldu derken, Türk topluluğunu derinden sarsan tatsız bir olay yaşandı. “Elena Gjika” okulunda görev yapan Arnavut öğretmenler, ne hikmetse, müdür yardımcılığına Türk öğretmenin seçilmesini hazmedemedi.K ararı, derslere girmemekle boykot etti. Ardından Arnavut öğrenciler Türk öğretmen ve öğencilerine sataştı, tartakladı ve çirkin hareketlerde bulundu. Anlatıldığna göre Arnavut örencilerinn tepkisi tam bir mlliyetçilik gösterisine dönüştü. Holiganlık davranışları sergileyen Arnavut öğrenciler, Türk öğretmen ve öğrencilerine adeta terör estirdi. Esir kaldıkları sınfların kapıları tekmelendi, camlar kırıldı,”burası Arnavutlarındır” sloganları atıldı. 65 yaşında bir Türk öğretmeni 13- 14 yaşındaki Arnavut öğrenciler tarafından tartaklandı. (9’uncu sınıf Türk öğrencilerinin toplu olarak imzaladıkları mektupta, biyoloji ve fizik derslerini veren kıdemli öğretmen Abdullah Bırvenik’in Arnavut öğrenciler tarafından koridorda etrafının sarıldığı, tartaklandığı, Arnavut bayrağıyla sarılarak, sataşmalara maruz kaldığı ileri sürülüyor). Sebep, sadece ve sadece müdür yardımcılığına seçilen öğretmenin Türk olması!
b
b

SIZIN KÖSENIZ

TÜM YAZARLAR
konukyazar
SİZİN KÖŞENİZ
Sizin Köşeniz bölümünde siz değerli okuyucularımızın .............
casibomJOJOBETbahsegelcasibom giriş