a

LİMAK HAVALİMANI HİZMETLERİ ENSTİTÜSÜ’NÜ KURDU

O O O O O O OPriştine “Adem Jashari” uluslararası havalimanını işleten Türkiye’nin Limak Kosovo  şirketi, havacılık alanında önemli bir projeye imza atarak, Havalimanı  Hizmetleri   Enstitüsü’nü kurdu. Priştine Üniversite,  Boğaziçi Üniversite ile Limak Kosovo  arasında geliştirilen  işbirliği sonucu Kosovalı 30 genç , havacılık alanında görecekleri eğitim sayesinde iş sahibi olacak.

Limak  tarafından havalimanı  Hizmetler  Enstitüsü’nün  kurulması vesilesiyle düzenlenen  törene, Kosova Kamu Yönetimi Bakanı Mahir Yağcılar, Türkiye’nin Priştine Büyükelçisi  Songül Ozan, Fransa’nın Priştine Büyükelçiliği, Türkiye- Kosova, ABD-Kosova Ticaret Odaları yetkilileri , Kosova  ile Türkiye’nin kurum ile kuruluş temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.

Törende yapılan konuşmalarda Havalimanı Hizmetleri Enstitüsü’nün  havalimanında görev  almak için özel eğitim veren ilk entitü konumunda  olduğu belirtilerek, projenin Kosova2da işsizliğin hafifletilmesinde önemli katkılar sağlayacağına vurgu yapıldı.

Priştine “Adem Jashari” Uluslararası Havalimanı Genel Müdürü  Haldun Fırat Köktürk Kosovaport’a yaptığı açıklamada,  sosyal sorumulukuk projelerinin  hem Priştine havalimanına  personel yetiştirmek hemde Kosova’da işsizlik sorununa bir nebze de olsa katkıda bulunmak için gerçekleştirildiğini belirtti. Kökötürk,  Priştine Üniversitesi  ve Türkiye ile dünyanın en önemli üniversitelerinden Boğaziçi Üniversitesinin katkılarıyla geliştirilen projenin  Boğaziçi Yaşamboyu Eğitim merkezi tarafından sertifikalandırılacak olan 30 Kosovalı öğrencinin  70 ülkede geçerli olan havacılık ertifikasına sahip olacaklarını kaydetti. Kmktürk, “ 450 öğrenci arasından sınavlarla 30 öğrenci seçildi. Eğitimlerini tamaladıktan , sertifaklarını aldıktan ve stajlarını tamamladıktan  sonra  başarılı olanlar havalimanında çalışmaya başlayacak “dedi.

Priştine Üniversitesi  Rektör Yardımcısı Arbnor Pajaziti törende yaptığı konuşmada,  projenin öğrencilere profesyonel  eğitim alarak havalimanrında görev almalarını sağlayacağını belirterek, Priştine Üniversitesi ile Boğaziçi Üniversitesi arasında bu proje münasebetiyle geliştirilen işbirliğinden dolayı mutlu olduklarını kaydetti.

İstanbul Boğaziçi Üniversitesi rektörü Gülay Barbarosoğlu  KosovaPort’a yaptığı  yaptığı açıklamada, Boğaziçi Üniversitesi  küreseleşen ve gittikçe  birbirine  yaklaşan ülkeler arasında, ülkelerin kalkınmasına, ülkelerin eğitim politikalarına, ülkelerin istihdamına katkıda bulunmaya kendine misyon edinmiş bir üniversite olduğunu belirtti. “ Dolasyisyle bu ilişkide Kosova ile Türkiye arasında bir anlamda köprü kurulduğunu düşünüyoruz. Bu vesileyle üniversitemizin uzmanlığını ,bilgi birikimini bir şekilde Kosova’ya aktarmayı hedefliyoruz” şe3klinde konuşan Rektör Barbarasooğlu,  Türkiye ile Kosova arasında sadece havacılık alanında değil bir çok alanfda da başarlı işbirliği yapacaklarını umut ettiklerini söyledi.

Kosova’da  gençler arasında çok büyük bir işsizliğin mevcut olduğuna işaret eden  Priştine Uluslararası Havalimanı Yatırımlar Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Özdemir, Kosovaport’a yaptığı açıklamada,  bu projenin sadece  Kosova’ya değil tüm bölgeye faydalı olacağına inandığını belirtti. Özel havacılığın çok yeni bir sektör olduğunu hatırlattan Ebru Özdemir,” havacılık ve terminal  işlletmeciliğinde başarılı  ve tecrübe kazanmış arkadaşların yetişmesini istiyoruz. Bunun  sırf eğitim değil ,staj imkanları da  önemli. Dolayisıyle bu öğrencilerimiz heme Sabiha Gökçen  hem de mLion havalimanlarında  staj görecekller. Hem özel sektör tecrübesi hem  Boğaziçi Üniversitesi’nin sunduğu eğitim imkanlarıyla buradaki  genç nüfusa  katkı sunmayı hedefliyoruz. Öğrencilerin alacağı sertifikalar ile sadece Kosova’da değil tüm Avrupa üklerinde çalışabilecekler” ifadelerini kullandı.

Havalimanı Hizmetleri Enstitüsü’nun kurulmasını öngören proje   200 bin Euro’ya mal oldu.

Priştine Uluslararası Adem Yashari Havalimanı, Mayıs 2010 tarihinde özelleştirilmiş ve Yap-İşlet-Devret modeli altında 20 yıl süreli bir kontratla Limak Kosovo International Airport J.S.C. Konsorsiyumu tarafından devralınmıştır./kosovaport/

0 0 0 0 0 0

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

CİNSİYET AYIRIMINA SON

KÖŞE YAZISI

TÜM YAZARLAR
erkasap
ERCAN KASAP
“Karanlıktan korkan çocuğu kolaylıkla hoşgörebiliriz.Yaşamdaki asıl trajedi,yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır” (Platon) 60 yıldan bu yana kesintisiz Türkçe eğitimin yapıldığı Priştine’nin tek ilköğretim okulu “Elena Gjika” okulunun müdür yardımcısı görevine uzun yıllardan sonra bir Türk öğretmen seçildi, tam da güzel oldu, hak yerini buldu derken, Türk topluluğunu derinden sarsan tatsız bir olay yaşandı. “Elena Gjika” okulunda görev yapan Arnavut öğretmenler, ne hikmetse, müdür yardımcılığına Türk öğretmenin seçilmesini hazmedemedi.K ararı, derslere girmemekle boykot etti. Ardından Arnavut öğrenciler Türk öğretmen ve öğencilerine sataştı, tartakladı ve çirkin hareketlerde bulundu. Anlatıldığna göre Arnavut örencilerinn tepkisi tam bir mlliyetçilik gösterisine dönüştü. Holiganlık davranışları sergileyen Arnavut öğrenciler, Türk öğretmen ve öğrencilerine adeta terör estirdi. Esir kaldıkları sınfların kapıları tekmelendi, camlar kırıldı,”burası Arnavutlarındır” sloganları atıldı. 65 yaşında bir Türk öğretmeni 13- 14 yaşındaki Arnavut öğrenciler tarafından tartaklandı. (9’uncu sınıf Türk öğrencilerinin toplu olarak imzaladıkları mektupta, biyoloji ve fizik derslerini veren kıdemli öğretmen Abdullah Bırvenik’in Arnavut öğrenciler tarafından koridorda etrafının sarıldığı, tartaklandığı, Arnavut bayrağıyla sarılarak, sataşmalara maruz kaldığı ileri sürülüyor). Sebep, sadece ve sadece müdür yardımcılığına seçilen öğretmenin Türk olması!
b
b

SIZIN KÖSENIZ

TÜM YAZARLAR
konukyazar
SİZİN KÖŞENİZ
Sizin Köşeniz bölümünde siz değerli okuyucularımızın .............
casibomJOJOBETbahsegel