a

AVUSTURYA KOSOVA’YI DESTEKLEMEYİ SÜRDÜRECEK

spindelegger-pacolli

Avusturya Dışişleri Bakanı Michael Spindelegger, ülkesinin, Kosova’yı her alanda desteklemeyi sürdüreceğini belirtti. Kosova ziyareti çerçevesinde Priştine’de Kosova Cumhurbaşkanı Behgjet Pacolli tarafından kabul edilen Avusturya Diplomasi Şefi Spindelegger, Viyana’nın, Kosova’ya geçtiği süreçlerde destek vermeye devam edeceğini açıkladı.İki ülke ararsındaki ilişkiler,Kosova’nın Avrupa  Birliği (AB) ile bütünelşemesi, ekonomik işbirliği, vize muafiyeti gibi konuların ele alındığı görüşmenin ardından düzenlenen  basın toplantısında yaptığı açıklamada  Avusturya Dışişleri Bakanı Michael Spindelegger, Avusturya’nın  gerek Kosova’nın AB ile bütünleşmesi ,gerek ise yatırımların artırılmasıyla Kosova’nın  ekonomik kalkınmasının teşvik edilmesine yardımcı olacaklarını söyledi. “Avusturya kadar diğer ülkeler  de Kosova’nın AB ile yakınlaşmasına yardımcı olmalılar. Bu, tüm ülkelerin çıkarınadır”, şeklinde konuşan Avusturyalı konuk Bakan Spindelegger, Kosova’nın vize muafiyeti kapsamına alınmasına Avusturya’nın olumlu baktığını söyledi. Ancak, bazı şartların mutlaka yerine getirilmesi gerektiğine işaret eden Avusturya Dışişleri Bakanı Michael Spindelegger,bir soru üzerine, Kosova ile Sırbistan’ın günün birinde AB’nin parçası olacaklarını,fakat iki ülke arasındaki ihtilafların mutlaka çözümlenmesinin şart olduğunu kaydetti. Kosova Cumhurbaşkanı Behgjet Pacolli de yaptığı açıklamada,Avusturya’dan  bundan böyle de desteklerini beklediklerini belirterek, iki ülke arasındaki ilişkilerin özellikle ekonomik alanında geliştirilmesinin önemli bir husus olduğunu belirtti.Cumhurbaşkanı Pacolli, Avusturya’nın, Kosova’nın uluslararası kurumlara üye olması konusunda da yardımcı olacağına inandığını söyledi.

Avusturya Dışişleri Bakanı Michael Spindelegger, Kosova temasları çerçevesinde Kosova Başbakanı Hashim Thaçi ve Dışişleri Bakanı Enver Hoxhaj ile de ayrı ayrı görüştü./kosovaport/

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Sıradaki haber:

SIRPLAR’IN NATO PROTESTOSU

KÖŞE YAZISI

TÜM YAZARLAR
erkasap
ERCAN KASAP
“Karanlıktan korkan çocuğu kolaylıkla hoşgörebiliriz.Yaşamdaki asıl trajedi,yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır” (Platon) 60 yıldan bu yana kesintisiz Türkçe eğitimin yapıldığı Priştine’nin tek ilköğretim okulu “Elena Gjika” okulunun müdür yardımcısı görevine uzun yıllardan sonra bir Türk öğretmen seçildi, tam da güzel oldu, hak yerini buldu derken, Türk topluluğunu derinden sarsan tatsız bir olay yaşandı. “Elena Gjika” okulunda görev yapan Arnavut öğretmenler, ne hikmetse, müdür yardımcılığına Türk öğretmenin seçilmesini hazmedemedi.K ararı, derslere girmemekle boykot etti. Ardından Arnavut öğrenciler Türk öğretmen ve öğencilerine sataştı, tartakladı ve çirkin hareketlerde bulundu. Anlatıldığna göre Arnavut örencilerinn tepkisi tam bir mlliyetçilik gösterisine dönüştü. Holiganlık davranışları sergileyen Arnavut öğrenciler, Türk öğretmen ve öğrencilerine adeta terör estirdi. Esir kaldıkları sınfların kapıları tekmelendi, camlar kırıldı,”burası Arnavutlarındır” sloganları atıldı. 65 yaşında bir Türk öğretmeni 13- 14 yaşındaki Arnavut öğrenciler tarafından tartaklandı. (9’uncu sınıf Türk öğrencilerinin toplu olarak imzaladıkları mektupta, biyoloji ve fizik derslerini veren kıdemli öğretmen Abdullah Bırvenik’in Arnavut öğrenciler tarafından koridorda etrafının sarıldığı, tartaklandığı, Arnavut bayrağıyla sarılarak, sataşmalara maruz kaldığı ileri sürülüyor). Sebep, sadece ve sadece müdür yardımcılığına seçilen öğretmenin Türk olması!
b
b

SIZIN KÖSENIZ

TÜM YAZARLAR
konukyazar
SİZİN KÖŞENİZ
Sizin Köşeniz bölümünde siz değerli okuyucularımızın .............
casibomJOJOBETbahsegel