a
b
b

KOSOVA HEYETİ 7. ULUSLARARASI BALKAN FORUMUNA KATILDI

edirne2 edirne3 Edirne Valiliği ve TASAM’ ın ortaklaşa düzenlediği  “Sağlık Diplomasisi ve Turizm” konulu 7. Uluslararası Balkan Forumu Edirne’de düzenlendi. Foruma Kosova’yı temsilen Sağlık Bakan Yardımcısı Kadir Hüseyin ve Kosova Meclisi Sağlık Komisyon Başkanı Fikrim Damka katıldı. Bir çok ülkenin bir araya geldiği bu forumda sağlık sektöründeki temel faktörler, sağlık turzmi, turizmde devlet dışı faktörler ve çeşitli konular ale alınarak tartışıldı.

İki günlük Edirne ziyaretinde birçok ikili görüşmeler yapan Kadir Hüseyin ve Fikrim Damka bu ziyaretlerden son derece yararlı ve olumlu sonuçlar aldıklarını dile getirdiler.

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin ile bir araya gelen Kadir Hüseyin ile Fikrim Damka, Kosova öğrencilerinin Edirne’de karşılaştıkları zorlukları dile getirerek ortaklaşa çözüm ürettiler. Kosova öğrencilerinin üniversiteyi kazandıktan sonra yurtta yerleşme, sağlık sigortası ve ikametgah tezkeresi giderlerinin azaltılmasını ve öğrencilere burs verilmesi konusundaki görüşmeleri olumlu geçti.

Görüşmelerin devamında Trakya Üniversitesi Rektörü Prof,Dr.Yener Yörük ile bir araya gelen heyet, Kosova öğrencilerine daha çok sayıda eğitim kontenjanı, yüksek lisans ve doktora eğitimlerinde kolaylık sağlanması ve sağlık alanından eğitime giden ve Kosova Sağlık Bakanlığı ile olan projelerin devam edeceği sözü alındı.

Türkiye Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Prof.Dr.Eyüp Gümüş ile yapılan görüşmelerde de şimdiye kadar var olan tüm sağlık projelerinin ortaklaşa olarak önümüzdeki yıllarda da  genişletilmiş bir şekilde devam edeceğini dile getirdiler.

Yüksek lisans ve doktora için kapılarını açan Trakya Üniversitesi,Türkiye Sağlık Bakanlığı  Müşaviri ile ortak kararla serbest sağlık bölgesinin kurulması ve Balkanlar’dan gelen hastaların  Türkiye’deki hastalar gibi aynı maliyeti ödemelerine imkan oluşturulması gereğine vurgu yapıldı.

0 0 0 0 0 0

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

“İMZA” DERGİSİNİN 20. SAYISI ÇIKTI

KÖŞE YAZISI

TÜM YAZARLAR
erkasap
ERCAN KASAP
“Karanlıktan korkan çocuğu kolaylıkla hoşgörebiliriz.Yaşamdaki asıl trajedi,yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır” (Platon) 60 yıldan bu yana kesintisiz Türkçe eğitimin yapıldığı Priştine’nin tek ilköğretim okulu “Elena Gjika” okulunun müdür yardımcısı görevine uzun yıllardan sonra bir Türk öğretmen seçildi, tam da güzel oldu, hak yerini buldu derken, Türk topluluğunu derinden sarsan tatsız bir olay yaşandı. “Elena Gjika” okulunda görev yapan Arnavut öğretmenler, ne hikmetse, müdür yardımcılığına Türk öğretmenin seçilmesini hazmedemedi.K ararı, derslere girmemekle boykot etti. Ardından Arnavut öğrenciler Türk öğretmen ve öğencilerine sataştı, tartakladı ve çirkin hareketlerde bulundu. Anlatıldığna göre Arnavut örencilerinn tepkisi tam bir mlliyetçilik gösterisine dönüştü. Holiganlık davranışları sergileyen Arnavut öğrenciler, Türk öğretmen ve öğrencilerine adeta terör estirdi. Esir kaldıkları sınfların kapıları tekmelendi, camlar kırıldı,”burası Arnavutlarındır” sloganları atıldı. 65 yaşında bir Türk öğretmeni 13- 14 yaşındaki Arnavut öğrenciler tarafından tartaklandı. (9’uncu sınıf Türk öğrencilerinin toplu olarak imzaladıkları mektupta, biyoloji ve fizik derslerini veren kıdemli öğretmen Abdullah Bırvenik’in Arnavut öğrenciler tarafından koridorda etrafının sarıldığı, tartaklandığı, Arnavut bayrağıyla sarılarak, sataşmalara maruz kaldığı ileri sürülüyor). Sebep, sadece ve sadece müdür yardımcılığına seçilen öğretmenin Türk olması!
b
b

SIZIN KÖSENIZ

TÜM YAZARLAR
konukyazar
SİZİN KÖŞENİZ
Sizin Köşeniz bölümünde siz değerli okuyucularımızın .............
casibomjojobetCasibomcasibom girişcasibomcasibom girişCASİBOMholiganbet girişcasibomcasibom güncel girişcasibom güncelCasibomCasibomholiganbetholiganbet güncelcasibom günceljojobetjojobet girişjojobet güncel girişCasibomcasibom günceljojobet