a

KOSOVALI KADINLAR HÜNERLERİNİ SERGİLEDİ

DSCN6743 DSCN6747Kosova kadınları Priştine’de tüketicilere organik  ürünlerini ve örgü ile nakış gibi ürünlerini geniş  tüketci kitlesine teşhir etme fırsatına nail oldu.

Kosova Tarım Bakanlığı’nın desteklediği , “Çiftçi Kadınlar” Derneği  tarafından Priştine’de örgütlenen yerli ürünler fuarında Kosovalı kadınlar gıda ve giyimde tüm hünerlerini sergilemiş oldu. “Kosova Kadınlarından Kadınlara” adlı fuar, renkli görüntülere sahne oldu. Geleneksel Kosova sofrasından başlayarak, ev yapımı turşulara, örgü ve nakış ürünlerinden geleneksel Kosova kıyafetlerine kadar el  işi ve ev yapımı ürünler, fuara damgasını vuran ürünler oldu.

Tüketiciler tarafından yoğun ilgi gören fuarda, satışlar üreticilerin yüzünü güldürdü. Fuarın da amacı, üretici kadınların bütçesine katkı sağlamak ve yerli ürünleri önplana çıkarmak oldu. Tüketiciler tarafından da  naturel olan gıda ürünleri büyük rağbet gördü.

Fuarda eşlerine destek olan erkekler de ürünlerin tanıtımında dil dökerek hanımlara katkıda bulundu. Mitroviça şehrinden gelen ve eşi  ile birlikte  bal üreten  Fitim Arifi,  eşine yardımcı olmak için fuarda yer aldığını belirterek, fuarda yerli  organik ve naturel ürünleri teşhir etmek için verilen fırsattan dolayı mutlu olduklarını  söyledi. İlgiden son derece memnun olduğunu kaydeden Arifi, “ üretim sırasında gösterdiğimiz gayretler karşılıksız kalmadı” ifadesini kullandı.

Fuarda el yapımı giyim ürünleri de ilgi topladı. El emeği göz nuru ürünler, kadınların ilgi odağını teşkil etti. Fuarda çok çeşit el işi ürünlerini teşhir eden üretici kadınlar, satışlardan memnun olduklarını dile getirdi.

Yılda bir kez düzenlenen ev yapımı gıda ve el işi ürünleri fuarnın daha sıklıkla düzenlenmesi, üretici kadınların ortak isteği. Kadınların ekonomilerine katkı sağlayan fuar, 5 gün halka açık olacak. /kosovaport/

0 0 0 0 0 0

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

DÜNYA BASINI EULEX’TEKİ SKANDALA GENİŞ YER VERDİ

KÖŞE YAZISI

TÜM YAZARLAR
erkasap
ERCAN KASAP
“Karanlıktan korkan çocuğu kolaylıkla hoşgörebiliriz.Yaşamdaki asıl trajedi,yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır” (Platon) 60 yıldan bu yana kesintisiz Türkçe eğitimin yapıldığı Priştine’nin tek ilköğretim okulu “Elena Gjika” okulunun müdür yardımcısı görevine uzun yıllardan sonra bir Türk öğretmen seçildi, tam da güzel oldu, hak yerini buldu derken, Türk topluluğunu derinden sarsan tatsız bir olay yaşandı. “Elena Gjika” okulunda görev yapan Arnavut öğretmenler, ne hikmetse, müdür yardımcılığına Türk öğretmenin seçilmesini hazmedemedi.K ararı, derslere girmemekle boykot etti. Ardından Arnavut öğrenciler Türk öğretmen ve öğencilerine sataştı, tartakladı ve çirkin hareketlerde bulundu. Anlatıldığna göre Arnavut örencilerinn tepkisi tam bir mlliyetçilik gösterisine dönüştü. Holiganlık davranışları sergileyen Arnavut öğrenciler, Türk öğretmen ve öğrencilerine adeta terör estirdi. Esir kaldıkları sınfların kapıları tekmelendi, camlar kırıldı,”burası Arnavutlarındır” sloganları atıldı. 65 yaşında bir Türk öğretmeni 13- 14 yaşındaki Arnavut öğrenciler tarafından tartaklandı. (9’uncu sınıf Türk öğrencilerinin toplu olarak imzaladıkları mektupta, biyoloji ve fizik derslerini veren kıdemli öğretmen Abdullah Bırvenik’in Arnavut öğrenciler tarafından koridorda etrafının sarıldığı, tartaklandığı, Arnavut bayrağıyla sarılarak, sataşmalara maruz kaldığı ileri sürülüyor). Sebep, sadece ve sadece müdür yardımcılığına seçilen öğretmenin Türk olması!
b
b

SIZIN KÖSENIZ

TÜM YAZARLAR
konukyazar
SİZİN KÖŞENİZ
Sizin Köşeniz bölümünde siz değerli okuyucularımızın .............
casibom girişcasibomcasibom girişJOJOBETcasibom girişbahsegelcasibomcasibom girişcasibomcasibom giriş