a

TÜRKİYE’DE OKUYAN KOSOVALI ÖĞRENCİLER BİRLİĞİ MHP’Yİ ZİYARET ETTİ

1002533_338781612969089_3237678148548875903_n

Türkiye’de okuyan Kosovalı Öğrenciler Birliği’nin girişimi ile, Ankara’da okuyan Kosovalı öğrencilerle beraber başlatılan Türkiye ve Kosova arasındaki ilişkilerinin daha güçlü olması ve Kosovalı öğrencilerin yarınlarına daha emin adımlar atarak ilerlenmesi için Türkiye’de Okuyan Kosovalı Öğrenciler ‘‘ Biz hep birlikte daha iyiye , En ileriye ’’ sloganıyla yola çıkarak, ikili ilişkilerin güçlü olması adına ilk durak olarak Türkiye Cumhuriyeti’nin en köklü partilerinden biri olan Milliyetçi Hareket Partisi’ni ziyaret ettiler.
Türkiye’de Okuyan Kosovalı Öğrenciler Birliği Başkanı Faridin Kala, ziyaret ile ilgili şunları söyledi, “Kosova’dan gelerek Türkiye Cumhuriyeti’ne daha kaliteli bir eğitim almak için gelen bizler, Kosovalılar yarınlarımıza daha emin adımlarla yürüyebilmemiz için okumakta olduğumuz şehirlerde ikili ilişkilerin daha güçlü olması için elimizden geldiğince iyi bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Üniversite hayatımızın sadece derslerden sınavlardan ibaret olmadığını bildirmek isterim. Buralarda yapacağımız çevre ve güzel dostluklarımız bizlere hayatımızda her zaman gerekli olacaktır. Bu hususta Türkiye’de okuyan Kosovalı öğrenciler Birliği olarak bu yıl Türkiye Cumhuriyet’inin farklı farklı siyasi partilerini ziyaret etmeyi planladık. İlk olarak ta Türkiye Cumhuriyeti’nin en köklü partilerinden biri olan Milliyetçi Hareket Partisi’ni ziyaret ettik. Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin son dakika’da acil bir durumu çıkmasından dolayı bizleri MHP Genel Merkezi önünden Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. E. Semih Yalçın karşıladı. Bu hususta Türkiye’de Okuyan Kosovalı Öğrenciler Birliği en kısa zamanda diğer Türkiye Cumhuriyeti partilerini de ziyaret ederek, birlik , beraberlik ve kardeşlik adına yakışır güzellikler yaşatarak ikili ilişkileri daha güçlü bir şekilde yarınlarımıza emin adımlarla ilerlememize vesile olacaktır.”

0 0 0 0 0 0

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

PRİZREN’DE KALAŞNİKOV İLE POLİS KARAKOLUNU TARADI

KÖŞE YAZISI

TÜM YAZARLAR
erkasap
ERCAN KASAP
“Karanlıktan korkan çocuğu kolaylıkla hoşgörebiliriz.Yaşamdaki asıl trajedi,yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır” (Platon) 60 yıldan bu yana kesintisiz Türkçe eğitimin yapıldığı Priştine’nin tek ilköğretim okulu “Elena Gjika” okulunun müdür yardımcısı görevine uzun yıllardan sonra bir Türk öğretmen seçildi, tam da güzel oldu, hak yerini buldu derken, Türk topluluğunu derinden sarsan tatsız bir olay yaşandı. “Elena Gjika” okulunda görev yapan Arnavut öğretmenler, ne hikmetse, müdür yardımcılığına Türk öğretmenin seçilmesini hazmedemedi.K ararı, derslere girmemekle boykot etti. Ardından Arnavut öğrenciler Türk öğretmen ve öğencilerine sataştı, tartakladı ve çirkin hareketlerde bulundu. Anlatıldığna göre Arnavut örencilerinn tepkisi tam bir mlliyetçilik gösterisine dönüştü. Holiganlık davranışları sergileyen Arnavut öğrenciler, Türk öğretmen ve öğrencilerine adeta terör estirdi. Esir kaldıkları sınfların kapıları tekmelendi, camlar kırıldı,”burası Arnavutlarındır” sloganları atıldı. 65 yaşında bir Türk öğretmeni 13- 14 yaşındaki Arnavut öğrenciler tarafından tartaklandı. (9’uncu sınıf Türk öğrencilerinin toplu olarak imzaladıkları mektupta, biyoloji ve fizik derslerini veren kıdemli öğretmen Abdullah Bırvenik’in Arnavut öğrenciler tarafından koridorda etrafının sarıldığı, tartaklandığı, Arnavut bayrağıyla sarılarak, sataşmalara maruz kaldığı ileri sürülüyor). Sebep, sadece ve sadece müdür yardımcılığına seçilen öğretmenin Türk olması!
b
b

SIZIN KÖSENIZ

TÜM YAZARLAR
konukyazar
SİZİN KÖŞENİZ
Sizin Köşeniz bölümünde siz değerli okuyucularımızın .............
casibomJOJOBETbahsegel