a

KOSOVA BEYAZA BÜRÜNDÜ (VİDEO)

DSCN6581 DSCN6586 DSCN6588Kosova’da mevsimin  ilk karı düştü. Kosova’da düne kadar yazdan kalma günler yaşanırken, gece saatlerinde  Batı Balkanlar’dan gelen havanın etkisi ile mevsimin  ilk karı düştü. Başkent Priştine’de yağan kar herkesi şaşırttı. Ağaçlardan henüz düşmemiş  yaprakları örten kar tabakası, yeşil alanları beyaza büründürdü.  Kar  nedeniyle araçların, çatıların ve ağaçların üzerinde ince  kar tabakası oluştu. Dün hava sıcaklığı 20 dereceyi aşan Priştine’de halk, güne kar sürpriziyle uyandı. Kışlık giysilerini giyen vatandaşlar, sabah şemsiyelerle işe gitti. 3 dereceye kadar düşen hava sıcaklığının bugün sıfırın altındaki değerlere gerileyeceği tahmin ediliyor.

Mevsimin ilk karı, trafikte fazla bir telaş oluşturmadı. Kosova Polisi, yollardaki kar ve buzlanma ihtimali sebebiyle sürücülerden daha dikkatli olmalarını istedi.

Meteoroloji uzmanları  yağışlı  ve soğuk havanın hafta sonuna kadar devam edeceğini açıkladı. Hava sıcaklığının ise 0 ile eksi 1  derece arasında değişmesinin beklendiği ifade etti./kosovaport/

[youtube width=”300″ height=”250″ video_id=”IDZBFzu8060″]

0 0 0 0 0 0

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

ŞEMSETTİN SAMİ PRİŞTİNE’DE ANILDI (VİDEO)

KÖŞE YAZISI

TÜM YAZARLAR
erkasap
ERCAN KASAP
“Karanlıktan korkan çocuğu kolaylıkla hoşgörebiliriz.Yaşamdaki asıl trajedi,yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır” (Platon) 60 yıldan bu yana kesintisiz Türkçe eğitimin yapıldığı Priştine’nin tek ilköğretim okulu “Elena Gjika” okulunun müdür yardımcısı görevine uzun yıllardan sonra bir Türk öğretmen seçildi, tam da güzel oldu, hak yerini buldu derken, Türk topluluğunu derinden sarsan tatsız bir olay yaşandı. “Elena Gjika” okulunda görev yapan Arnavut öğretmenler, ne hikmetse, müdür yardımcılığına Türk öğretmenin seçilmesini hazmedemedi.K ararı, derslere girmemekle boykot etti. Ardından Arnavut öğrenciler Türk öğretmen ve öğencilerine sataştı, tartakladı ve çirkin hareketlerde bulundu. Anlatıldığna göre Arnavut örencilerinn tepkisi tam bir mlliyetçilik gösterisine dönüştü. Holiganlık davranışları sergileyen Arnavut öğrenciler, Türk öğretmen ve öğrencilerine adeta terör estirdi. Esir kaldıkları sınfların kapıları tekmelendi, camlar kırıldı,”burası Arnavutlarındır” sloganları atıldı. 65 yaşında bir Türk öğretmeni 13- 14 yaşındaki Arnavut öğrenciler tarafından tartaklandı. (9’uncu sınıf Türk öğrencilerinin toplu olarak imzaladıkları mektupta, biyoloji ve fizik derslerini veren kıdemli öğretmen Abdullah Bırvenik’in Arnavut öğrenciler tarafından koridorda etrafının sarıldığı, tartaklandığı, Arnavut bayrağıyla sarılarak, sataşmalara maruz kaldığı ileri sürülüyor). Sebep, sadece ve sadece müdür yardımcılığına seçilen öğretmenin Türk olması!
b
b

SIZIN KÖSENIZ

TÜM YAZARLAR
konukyazar
SİZİN KÖŞENİZ
Sizin Köşeniz bölümünde siz değerli okuyucularımızın .............
casibomJOJOBETbahsegel