a

SES SANATÇISI FARUK SUNGUR’DAN MUHTEŞEM 50. YIL KONSERİ

faruk sungur

Kosova’nın ünlü ses sanatçısı Faruk Sungur, 50’inci sanat yılını Priştine Ulusal Tiyatro salonunda muhteşem bir konserle kutladı.50 yıl önce sanat hayatına başlayan Faruk Sungur,sadece doğum yeri Vıçıtırın’da değil, Kosova ve dışında adını duyurmuş çok değerli bir  Kosovalı Türk sanatçısı olarak, Priştine konserinde de, haklı olarak usta sanatçı olduğunu kanıtladı.Vıçıtırın “Çeşme” Kültür Sanat Derneği tarafından düzenlenen 50’inci yıl konserinde yılların eskitemediği  ses sanatçısı Faruk Sungur, okuduğu parçalarla, sevenlerini coşturdu.Jübile konserinde, Ses Santçısı Faruk Sungur’u, Aluş Nuş, Başkim Çabrat, Nevzat Şundo , İsmet Peja gibi ,gerek ünlü Kosovalı Türk ,gerek ise de Arnavut  ses sanatçıları yanlız bırakmadı.Priştine Ulusal Tiyatro salonu,Faruk Sungur’un 50’inci sanat yılına eşlik etmek isteyenler için dar geldi.Tıklım tıklım dolan salonda bir konuşma yapan Vıçıtırın “Çeşme” Derneği Başkanı Ergin Sungur,Faruk Sungur’un, 50 yıldır Kosova’da Türk kültürüne, bu kapsamda Türk müziğine  hiç yorulmadan hizmet ettiğini hatırlatarak,” Faruk Sungur’un 50’inci sanat yılı konseri,halkımız ve kültürümüzün güçlüce ayakta durduğunun en güzel mesajıdır” ifadesini kullandı.Ardından gösterilen slayd gösteriminde ses sanatçısı Faruk Sungur’un sanat hayatına ayna tutuldu.Koroyla başlayan konserin devamında Türk sanat müziğinin en seçkin parçalarını büyük bir ustalıkla seslendiren sanatçı Faruk Sungur izleyenleri çoşturdu.Sanatçının icra ettiği sevilen hareketli parçalarına da  alkışlarıyla eşlik eden seyircilerin ,Faruk Sungur’u dinlemekten büyük zevk aldıklarını gözlendi.Konserde, sanatçı olan Sungur ailesinin üç kuşağı da sahne aldı. Faruk Sungur’un torunu  Can Sungur ve oğlu Cengiz Sungur’un sahne alması, konsere ayrı bir renk kattı.Konserde ses sanatçısı Sevim Baki Bırvenik’te, jubilesini kutlayan Faruk Sungur’la bir parçayı birlikte seslendirdi. “Çeşme “derneği’nin halk dansları ekibi de birbirinden güzel halk oyunlarıyla,salondaki çoşkuyu artırdı.2 buçuk saat süren konserin sonunda Türkiye’nin Priştine Büyükelçisi Songül Ozan ve Vıçıtırın Belediye Başkanı Bajram Mulaku, hizmetlerinden dolayı  ses sanatçısı Faruk Sungur’a  birer plaket verdi.Büyükelçi  Ozan,plaketi verirken, Faruk Sungur’un Koosva’nın çok değerli bir sanatçısı olduğunu ve yarım asırdır Türk kültürüne verdiği hizmetinin takdir edici olduğunu belirtti.

Faruk Sungur’un 50’inci sanat yıldönümü nedeniyle düzenlenen konsere, Kosova Meclis Başkan Vekili Enis Kervan,Kosova Kamu Yönetim Bakanı  Mahir yağcılar,milletvekilleri,Türkiye’nin Priştine Büyükelçisi So0ngül Ozan, Vıçıtırın Belediye Başkanı bajram Mulaku , TİKA Kosova temsilcisi Adem Urfa ve kurum, kuruluş ile dernek temsilcileri katıldı./kosovaport/

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Sıradaki haber:

FARUK SUNGUR 50. SANAT YILINI KUTLUYOR

KÖŞE YAZISI

TÜM YAZARLAR
erkasap
ERCAN KASAP
“Karanlıktan korkan çocuğu kolaylıkla hoşgörebiliriz.Yaşamdaki asıl trajedi,yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır” (Platon) 60 yıldan bu yana kesintisiz Türkçe eğitimin yapıldığı Priştine’nin tek ilköğretim okulu “Elena Gjika” okulunun müdür yardımcısı görevine uzun yıllardan sonra bir Türk öğretmen seçildi, tam da güzel oldu, hak yerini buldu derken, Türk topluluğunu derinden sarsan tatsız bir olay yaşandı. “Elena Gjika” okulunda görev yapan Arnavut öğretmenler, ne hikmetse, müdür yardımcılığına Türk öğretmenin seçilmesini hazmedemedi.K ararı, derslere girmemekle boykot etti. Ardından Arnavut öğrenciler Türk öğretmen ve öğencilerine sataştı, tartakladı ve çirkin hareketlerde bulundu. Anlatıldığna göre Arnavut örencilerinn tepkisi tam bir mlliyetçilik gösterisine dönüştü. Holiganlık davranışları sergileyen Arnavut öğrenciler, Türk öğretmen ve öğrencilerine adeta terör estirdi. Esir kaldıkları sınfların kapıları tekmelendi, camlar kırıldı,”burası Arnavutlarındır” sloganları atıldı. 65 yaşında bir Türk öğretmeni 13- 14 yaşındaki Arnavut öğrenciler tarafından tartaklandı. (9’uncu sınıf Türk öğrencilerinin toplu olarak imzaladıkları mektupta, biyoloji ve fizik derslerini veren kıdemli öğretmen Abdullah Bırvenik’in Arnavut öğrenciler tarafından koridorda etrafının sarıldığı, tartaklandığı, Arnavut bayrağıyla sarılarak, sataşmalara maruz kaldığı ileri sürülüyor). Sebep, sadece ve sadece müdür yardımcılığına seçilen öğretmenin Türk olması!
b
b

SIZIN KÖSENIZ

TÜM YAZARLAR
konukyazar
SİZİN KÖŞENİZ
Sizin Köşeniz bölümünde siz değerli okuyucularımızın .............
casibomJOJOBETbahsegelcasibom giriş