a

YENİ BİR FİYASKO YAŞANACAK MI?

Kosova Meclisi’nin yarın düzenleyeceği toplantının, meclis başkanının seçilmesi ve siyasi krizin çözümlenmesi  bakımından yenilik getirmesi beklenmiyor.

PDK, muhalefet koalisyonu milletvekillerinin  saf değiştirmesini beklerken, 4 partiden oluşan koalisyon, PDK tarafından önerilecek meclis başkanın seçilmesine yönelik oylamanın başarısızlıkla sonuçlanmasının ardından kendi adayları İsa Mustafa’nın meclis başkanlığının oylanması fırsatı verilmesini bekliyor.

LDK-AAK-Nisma ve Vetëvendosje Hareketi’nden oluşan VLAN koalisyonu, detaylarını açıklmadığı “B” planına sahip olduğunu açıkladı. Bu planın yarın meclis genel kurulunda devreye sokulması  bekleniyor.

VLAN başbakan adayı AAK lideri Ramush Haradinaj, ülkenin yeni seçimlere gitmesi olasıllığını dışlayarak, koalisyonun 2 Ekim toplantısı için planı olduğunu belirtti. PDK’nın meclis başkanını seçememesi halinde toplantının tartışmaya açılmasını öneren Haradinaj, “PDK meclis başkan  adayını önermesi hakkına sahiptir, fakat  oyların çoğunluğunu alan başkan adayı seçilir. Kosova’da yeni parlamento seçimleri olmayacak” ifadesini kullandı. Haradinaj, en yaşlı milletvekili sıfatı ile toplantıyı yönetecek olan Flora Brovina’nın, toplantıdan kaçmayacağı ve kriz konusunu tartışmaya açacağını umut ettiğini söyledi.

0 0 0 0 0 0

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

HASANİ: ÜLKEDE SİYASİ VE KURUMSAL KRİZ YOK

KÖŞE YAZISI

TÜM YAZARLAR
erkasap
ERCAN KASAP
“Karanlıktan korkan çocuğu kolaylıkla hoşgörebiliriz.Yaşamdaki asıl trajedi,yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır” (Platon) 60 yıldan bu yana kesintisiz Türkçe eğitimin yapıldığı Priştine’nin tek ilköğretim okulu “Elena Gjika” okulunun müdür yardımcısı görevine uzun yıllardan sonra bir Türk öğretmen seçildi, tam da güzel oldu, hak yerini buldu derken, Türk topluluğunu derinden sarsan tatsız bir olay yaşandı. “Elena Gjika” okulunda görev yapan Arnavut öğretmenler, ne hikmetse, müdür yardımcılığına Türk öğretmenin seçilmesini hazmedemedi.K ararı, derslere girmemekle boykot etti. Ardından Arnavut öğrenciler Türk öğretmen ve öğencilerine sataştı, tartakladı ve çirkin hareketlerde bulundu. Anlatıldığna göre Arnavut örencilerinn tepkisi tam bir mlliyetçilik gösterisine dönüştü. Holiganlık davranışları sergileyen Arnavut öğrenciler, Türk öğretmen ve öğrencilerine adeta terör estirdi. Esir kaldıkları sınfların kapıları tekmelendi, camlar kırıldı,”burası Arnavutlarındır” sloganları atıldı. 65 yaşında bir Türk öğretmeni 13- 14 yaşındaki Arnavut öğrenciler tarafından tartaklandı. (9’uncu sınıf Türk öğrencilerinin toplu olarak imzaladıkları mektupta, biyoloji ve fizik derslerini veren kıdemli öğretmen Abdullah Bırvenik’in Arnavut öğrenciler tarafından koridorda etrafının sarıldığı, tartaklandığı, Arnavut bayrağıyla sarılarak, sataşmalara maruz kaldığı ileri sürülüyor). Sebep, sadece ve sadece müdür yardımcılığına seçilen öğretmenin Türk olması!
b
b

SIZIN KÖSENIZ

TÜM YAZARLAR
konukyazar
SİZİN KÖŞENİZ
Sizin Köşeniz bölümünde siz değerli okuyucularımızın .............
casibomJOJOBETbahsegel