a

MUHTEŞEM YÜZYIL AVRUPA KAPILARINI ZORLUYOR

muhtesem-yuzyil

Dünyanın 40 ülkesinde iş yapan format avcısı 32 yaşındaki İzzet Pinto, Ortadoğu ve Balkanlar’dan sonra Türk dizilerini şimdi de Avrupa’ya açmaya hazırlanıyor. Radikal’den Nuriye Doğu’nun haberine göre Global Agency’nin patronu genç girişimci Pinto’nun Gelinim Olur musun, Binbir Gece ve Aşk-ı Memnu’dan sonra yeni gözdesi ise ‘Bize Avrupa kapılarını açacak’ dediği Muhteşem Yüzyıl.

İlk kez İstanbul’da düzenlenen ve 400’e yakın yabancıyı ağırlayan Discop Fuarı’nda Muhteşem Yüzyıl’ı yabancı alıcılarla buluşturan Pinto, 12 ülkeyle imzaları atmak üzere. Muhteşem Yüzyıl’la fuarda büyük bir tanıtım yaptıklarını belirten Pinto, “Ciddi ciddi kuyruklar oluştu. Hediyelerle, aracılarla geldiler, neredeyse yalvardılar diziyi almak için. Daha önce böyle bir şey görmedim” diyor. Muhteşem Yüzyıl’ı bekleyen ülkeler arasında Ortadoğu’nun yanı sıra Bosna Hersek, Sırbistan, Hırvatistan, Kosova, Bulgaristan, Yunanistan ve Macaristan gibi 12 ülke var.

25 ülkeye dizi ihracatı

Pinto, diziyi 15 gün sonra Cannes’da düzenlenecek fuarda da Avrupa’ya tanıtacak. Dizi için ‘muhteşem’ bir parti planlayan Pinto, Cannes’da dizinin başrol Oyuncularının da katılacağı 500 kişilik özel parti düzenleyecek. Pinto, şu anda Türkiye’de 350 milyon TL’yi bulan dizi sektörünün özellikle son iki buçuk yılda 50 milyon Dolar ihracata ulaştığını belirtiyor.

Dünyada format ve diğer prodüksiyonlar pazarının 8 milyar doları aştığına dikkat çeken İzzet Pinto, “Türkiye’nin 50 milyon dolarlık dizi ihracatı var ancak bu rakam artacak. Gümüş, Binbir Gece, Aşk-ı Memnu, Ezel, Dudaktan Kalbe, Asi gibi diziler 25 ülkeye ulaştı. Bu ülkelerde izlenme rekorları kırıyorlar” diyor. Global Agency, henüz beş yıllık bir şirket olmasına rağmen kendi alanında dünyanın en büyük beş ajansı arasında gösteriliyor. Pinto’nun en büyük hedefi ise üç yıl sonra yani 35 yaşında şirketini Londra Borsası’na açmak.

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Sıradaki haber:

KOSOVA YENİ BİR TÜRKÇE DERGİ KAZANDI

KÖŞE YAZISI

TÜM YAZARLAR
erkasap
ERCAN KASAP
“Karanlıktan korkan çocuğu kolaylıkla hoşgörebiliriz.Yaşamdaki asıl trajedi,yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır” (Platon) 60 yıldan bu yana kesintisiz Türkçe eğitimin yapıldığı Priştine’nin tek ilköğretim okulu “Elena Gjika” okulunun müdür yardımcısı görevine uzun yıllardan sonra bir Türk öğretmen seçildi, tam da güzel oldu, hak yerini buldu derken, Türk topluluğunu derinden sarsan tatsız bir olay yaşandı. “Elena Gjika” okulunda görev yapan Arnavut öğretmenler, ne hikmetse, müdür yardımcılığına Türk öğretmenin seçilmesini hazmedemedi.K ararı, derslere girmemekle boykot etti. Ardından Arnavut öğrenciler Türk öğretmen ve öğencilerine sataştı, tartakladı ve çirkin hareketlerde bulundu. Anlatıldığna göre Arnavut örencilerinn tepkisi tam bir mlliyetçilik gösterisine dönüştü. Holiganlık davranışları sergileyen Arnavut öğrenciler, Türk öğretmen ve öğrencilerine adeta terör estirdi. Esir kaldıkları sınfların kapıları tekmelendi, camlar kırıldı,”burası Arnavutlarındır” sloganları atıldı. 65 yaşında bir Türk öğretmeni 13- 14 yaşındaki Arnavut öğrenciler tarafından tartaklandı. (9’uncu sınıf Türk öğrencilerinin toplu olarak imzaladıkları mektupta, biyoloji ve fizik derslerini veren kıdemli öğretmen Abdullah Bırvenik’in Arnavut öğrenciler tarafından koridorda etrafının sarıldığı, tartaklandığı, Arnavut bayrağıyla sarılarak, sataşmalara maruz kaldığı ileri sürülüyor). Sebep, sadece ve sadece müdür yardımcılığına seçilen öğretmenin Türk olması!
b
b

SIZIN KÖSENIZ

TÜM YAZARLAR
konukyazar
SİZİN KÖŞENİZ
Sizin Köşeniz bölümünde siz değerli okuyucularımızın .............
casibomJOJOBETbahsegelcasibom giriş