a

KOSOVA OLİMPİYAT KOMİTESİ’NDEN ÖNEMLİ ORGANİZASYON

DSCN6391 DSCN6394 DSCN6396Kosova Olimpiyat Komitesi  bir  ilke imza atarak ,ilk defa spor fuarı düzenledi.

Kosova’da sporu  sevdirmek  ve genç kitlelere ulaştırmak  için düzenlenen  spor fuarında çok sayıda spor dalı tanıtıldı. Kosova’nın  uluslararası spor arenasında çok başarılı olduğu judo, kick box, teakvando gibi dövüş sanatları yanı sıra biskletçilik, yüzme, basketbol, hendbol , atletizm gibi spor branşları da tanıtılarak, ziyaretçilere  bu sporlardan temsili gösteriler yapıldı.

Priştine Belediyesi Spor Müdürlüğü tarafından desteklenen spor fuarı,  vatandaşlar tarafından büyük  ilgi gördü. Priştine’nin ana meydanlarından birinde açık havada  kurulan çadırlarda  çeşitli spor branşlarının tanıtımını yapan genç sporcular, ziyaretçilere tüm hünerliklerini büyük bir başarıyla sergiledi.

Vatandaşların en fazla ziyaret ettiği branşlardan biri, Kosova’nın  WKA  Federasyonunda dünya şampiyonluğunu elinde tuttuğu  kick box  oldu. Kosova Kick Box Federasyonu Başkanı Fatmir Makolli yaptığı açıklamada, spor fuarının düzenlenmesinin çok isabetli olduğunu kaydederek, Kosovalıların bu fuarda bir çopk spor dalındaki başarılı sporcuları ile tanışma ve spor branşları hakkında ayrıntılı bilgi alma fırsatı bulduklarını söyledi. Kick Box’da  bir birinciliği ve bir ikincliği olan Kosova’da 14 kick box kulübünün faaliyet gsötediğini kaydeden Makolli, “ Kosovalılar sanat dövüşlerini çok sevmekteler. Kick boxa çok daha büyük sayıda gencin katılmasını sağlayacağız. Kick box gençler arasında sevilen bir spor konumunda” dedi.

Majlinda Kelmendi gibi dünyaya  şampiyon veren Kosova’nın judo dalında  başarılı isimler vermesinden dolayı guru duyan Kosovalılar , bu spora da ayrı bir ilgi gsöterdi. Priştine “Polici” judo klubü antrenörü Mustafa  Veseli, fuarı düzenlemesi nedeniyle Kosova Olimpiyat Komitesini kutlayarak, “ fuar sayesinde sadece 1 gün içinde bizi 4 bin çocuk ziyaret etti. Bu müthiş bir rakam. Judoya çok ilgililer. Kosova’da judo çok iyi bir konumda . Buna rağmen bu sporu daha fazla kitleleştirmeyi hedefliyoruz” dedi.

Ziyaretçilere 3 gün açık olacak spor fuarının, gösterilen ilgiden dolayı  gelenek halini alması bekleniyor. /kosovaport/

0 0 0 0 0 0

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

14 SİVİL TOPLUM KURULUŞU KAPATILDI, 100 ŞÜPHELİ SORGUDA

KÖŞE YAZISI

TÜM YAZARLAR
erkasap
ERCAN KASAP
“Karanlıktan korkan çocuğu kolaylıkla hoşgörebiliriz.Yaşamdaki asıl trajedi,yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır” (Platon) 60 yıldan bu yana kesintisiz Türkçe eğitimin yapıldığı Priştine’nin tek ilköğretim okulu “Elena Gjika” okulunun müdür yardımcısı görevine uzun yıllardan sonra bir Türk öğretmen seçildi, tam da güzel oldu, hak yerini buldu derken, Türk topluluğunu derinden sarsan tatsız bir olay yaşandı. “Elena Gjika” okulunda görev yapan Arnavut öğretmenler, ne hikmetse, müdür yardımcılığına Türk öğretmenin seçilmesini hazmedemedi.K ararı, derslere girmemekle boykot etti. Ardından Arnavut öğrenciler Türk öğretmen ve öğencilerine sataştı, tartakladı ve çirkin hareketlerde bulundu. Anlatıldığna göre Arnavut örencilerinn tepkisi tam bir mlliyetçilik gösterisine dönüştü. Holiganlık davranışları sergileyen Arnavut öğrenciler, Türk öğretmen ve öğrencilerine adeta terör estirdi. Esir kaldıkları sınfların kapıları tekmelendi, camlar kırıldı,”burası Arnavutlarındır” sloganları atıldı. 65 yaşında bir Türk öğretmeni 13- 14 yaşındaki Arnavut öğrenciler tarafından tartaklandı. (9’uncu sınıf Türk öğrencilerinin toplu olarak imzaladıkları mektupta, biyoloji ve fizik derslerini veren kıdemli öğretmen Abdullah Bırvenik’in Arnavut öğrenciler tarafından koridorda etrafının sarıldığı, tartaklandığı, Arnavut bayrağıyla sarılarak, sataşmalara maruz kaldığı ileri sürülüyor). Sebep, sadece ve sadece müdür yardımcılığına seçilen öğretmenin Türk olması!
b
b

SIZIN KÖSENIZ

TÜM YAZARLAR
konukyazar
SİZİN KÖŞENİZ
Sizin Köşeniz bölümünde siz değerli okuyucularımızın .............
casibomJOJOBETbahsegel