a

ÇANAKKALE ŞEHİTLERİ KOSOVA’DA DÜZENLENEN TÖRENLERLE ANILDI

çanakkale şehitleri anıldı

Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü’nün 96. yıldönümü nedeniyle Kosova’da iki tören düzenlendi.

İlk tören, KFOR Barış Gücü’nde görev yapan Türk askerinin konuşlu olduğu Prizren’deki Kosova Türk Taburu ‘Sultan Murat Kışlası’nda gerçekleşti.

Buradaki tören ardından bir diğer tören Türk Taburu ile Kosovalı Türklerin kültür beşiği olan ‘Doğru Yol’ Türk Kültür ve Sanat Derneği’yle ortaklaşa olarak organize edilen anma töreni, Prizren Cemali Berişa Kültür Evi’nde gerçekleşti. Tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Günün anlam ve önemiyle ilgili bir konuşma yapan Üsteğmen Erkan Şirin: ?Vatan uğruna verdikleri mücadeleyle bayraklaşarak gelecek nesillere muhtaç oldukları kudreti veren bütün aziz şehitlerimizle, Çanakkale’de Türk milletinin üzerine güneş gibi parlayan büyük Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere tüm silah arkadaşlarını ve gazilerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyoruzö ifadelerini kullandı. Çanakkale aynı zamanda Türk milli mücadelesinin temelini oluşturan ruhun tohumlarını atarak, kurtuluş savaşının başarıya ulaşmasını kolaylaştırmıştır diyen Şirin, ?Devrin esaret altında bulunan milletlerine de bir ümit ve istiklal ışığı olmuşturö dedi.

Çanakkale Zaferi’ni anlatan sinevizyon gösterisi ardından ‘Doğru Yol’ Derneği ‘Aziz Buş’ Tiyatrosu tarafından hazırlanan “Şehitlere Selam Olsun” adlı oratoryo ve lirik dans gösterisi büyük beğeni topladı. Gecede ayrıca, ‘Doğru Yol’ Derneği ‘Ata Çocukları’ kolu tarafından hazırlanan ve 100’e yakın ilköğretim öğrencisinin, Mustafa Kemal Atatürk’ün sevdiği şarkıları koro eşliğinde okuması büyük alkış aldı.

Tören sonunda katkısı geçen kurum ve kişilere plaketleri takdim edildi.

Törene Kosova Kamu Yönetimi Bakanı Mahir Yağcılar, Türkiye Cumhuriyeti Kosova Büyükelçisi Songül Ozan, Kosova Türk Temsil Heyeti Başkanı Albay Mümtaz Aydemir, Türk İşbirliği ve Kalkınma İdaresi Başkanlığı (TİKA) Kosova Koordinatörü Adem Urfa, Prizren Belediyesi Başkanı Ramadan Muya, Kosova Savunma Gücü (FSK) subayları yanı sora çok sayıda milletvekili katıldı. Tören verilen resepsiyonla sona erdi./E.Tabak/

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Sıradaki haber:

SOĞUKLAR GERİ DÖNÜYOR

KÖŞE YAZISI

TÜM YAZARLAR
erkasap
ERCAN KASAP
“Karanlıktan korkan çocuğu kolaylıkla hoşgörebiliriz.Yaşamdaki asıl trajedi,yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır” (Platon) 60 yıldan bu yana kesintisiz Türkçe eğitimin yapıldığı Priştine’nin tek ilköğretim okulu “Elena Gjika” okulunun müdür yardımcısı görevine uzun yıllardan sonra bir Türk öğretmen seçildi, tam da güzel oldu, hak yerini buldu derken, Türk topluluğunu derinden sarsan tatsız bir olay yaşandı. “Elena Gjika” okulunda görev yapan Arnavut öğretmenler, ne hikmetse, müdür yardımcılığına Türk öğretmenin seçilmesini hazmedemedi.K ararı, derslere girmemekle boykot etti. Ardından Arnavut öğrenciler Türk öğretmen ve öğencilerine sataştı, tartakladı ve çirkin hareketlerde bulundu. Anlatıldığna göre Arnavut örencilerinn tepkisi tam bir mlliyetçilik gösterisine dönüştü. Holiganlık davranışları sergileyen Arnavut öğrenciler, Türk öğretmen ve öğrencilerine adeta terör estirdi. Esir kaldıkları sınfların kapıları tekmelendi, camlar kırıldı,”burası Arnavutlarındır” sloganları atıldı. 65 yaşında bir Türk öğretmeni 13- 14 yaşındaki Arnavut öğrenciler tarafından tartaklandı. (9’uncu sınıf Türk öğrencilerinin toplu olarak imzaladıkları mektupta, biyoloji ve fizik derslerini veren kıdemli öğretmen Abdullah Bırvenik’in Arnavut öğrenciler tarafından koridorda etrafının sarıldığı, tartaklandığı, Arnavut bayrağıyla sarılarak, sataşmalara maruz kaldığı ileri sürülüyor). Sebep, sadece ve sadece müdür yardımcılığına seçilen öğretmenin Türk olması!
b
b

SIZIN KÖSENIZ

TÜM YAZARLAR
konukyazar
SİZİN KÖŞENİZ
Sizin Köşeniz bölümünde siz değerli okuyucularımızın .............
casibom girişcasibomcasibom girişJOJOBETcasibom girişbahsegelcasibomcasibom girişcasibomcasibom giriş