a
b
b

DAVUTOĞLU AK PARTİ GENEL BAŞKANI GÖREVİNE SEÇİLDİ

Ak Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, ilk hedeflerinin 2015 seçimlerini olduğunu kaydederek, “İnşallah 2015 seçimlerinde çok güçlü bir destekle, anayasayı değiştirebilecek bir çoğunlukla Meclis’e gelmemiz mümkün olur. Ben bunu başaracağımıza inanıyorum. Çünkü aramızdaki birlik, beraberlik ve tesanüt bunu gerçekleştireceğimizin işaretidir. 2015 yılında bu emaneti devralmamız halinde 2019 yılına kadar altın ölçeğinde değerli 4 yılımız olacak. Bir seçim maratonuna girmeyeceğimiz. Bu anlamda birilerinin türbülans oluşturma niyetlerinin hiçbir zaman gerçekleşmeyeceği bir istikrar sürecine gireceğiz” dedi.

Ankara Arena’da yapılan Ak Parti’nin 1. Olağanüstü Büyük Kongresi’nde genel başkanlığına seçilen Davutoğlu, genel başkanlığa resmen seçilmesinin ardından yaptığı teşekkür konuşmasına dua ile başladı. Birkaç özel teşekkürü vurgulamak istediğini kaydeden Davutoğlu, 12. Cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan’a partisi ve ülkesi adına teşekkür etti. Bugün ve yarın Türk demokrasi tarihinde iki ilkin yaşanacağını kaydeden Davutoğlu, “Bir iktidar partisinde böylesi bir devir teslim de hiçbir itilaf olmadan, hiçbir farklı görüş ya da herhangi bir şekilde farklı bir izlenim sahibi olmadan tam bir birlik ve beraberlik dahilinde böyle bir devir teslim gerçekleşmiş oldu. Daha önceki iktidar parti değişimlerinde yaşanan güç mücadelesi, kıyasıya sürdürülen siyasi rekabetler aslında bugün Ak Parti’nin ahlak ve erdem merkezli siyasetini de açık bir şekilde ortaya koymuştur” diye konuştu.

Ak Parti 1. Olağanüstü Büyük Kongresi, partililerin yanı sıra yurt içinden sivil toplum örgütleri ile yurt dışından davetlilerden yoğun ilgi gördü.

Kongreye KKTC Başbakanı Özkan Yorgancıoğlu, Irak Kürdistan Demokrat Partisi adına Başbakan Neçirvan Barzani, Tunus Nahda Hareketi Lideri Raşid El Gannuşi, KKTC Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş, Karadağ Başbakan Yardımcısı Rafet Hüsoviç, Kosova Demokratik Türk Partisi Genel Başkanı Mahir Yağcılar, Bulgaristan Hürriyet ve Şeref Halk Partisi Kurucu Başkanı Kasım Dal, Makedonya Demokratik Türk Partisi Genel Başkanı Kenan Hasip de katıldı. Kongrede Azerbaycan, KKTC ve Kosova parlamentolarından milletvekilleri ile Almanya ve Belçika parlamentosunda görev yapan Türk asıllı bazı milletvekilleri de bulundu.

0 0 0 0 0 0

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

VETVENDOSJE MUHALEFET KOALİSYONU İLE ANLAŞAMADI

KÖŞE YAZISI

TÜM YAZARLAR
erkasap
ERCAN KASAP
“Karanlıktan korkan çocuğu kolaylıkla hoşgörebiliriz.Yaşamdaki asıl trajedi,yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır” (Platon) 60 yıldan bu yana kesintisiz Türkçe eğitimin yapıldığı Priştine’nin tek ilköğretim okulu “Elena Gjika” okulunun müdür yardımcısı görevine uzun yıllardan sonra bir Türk öğretmen seçildi, tam da güzel oldu, hak yerini buldu derken, Türk topluluğunu derinden sarsan tatsız bir olay yaşandı. “Elena Gjika” okulunda görev yapan Arnavut öğretmenler, ne hikmetse, müdür yardımcılığına Türk öğretmenin seçilmesini hazmedemedi.K ararı, derslere girmemekle boykot etti. Ardından Arnavut öğrenciler Türk öğretmen ve öğencilerine sataştı, tartakladı ve çirkin hareketlerde bulundu. Anlatıldığna göre Arnavut örencilerinn tepkisi tam bir mlliyetçilik gösterisine dönüştü. Holiganlık davranışları sergileyen Arnavut öğrenciler, Türk öğretmen ve öğrencilerine adeta terör estirdi. Esir kaldıkları sınfların kapıları tekmelendi, camlar kırıldı,”burası Arnavutlarındır” sloganları atıldı. 65 yaşında bir Türk öğretmeni 13- 14 yaşındaki Arnavut öğrenciler tarafından tartaklandı. (9’uncu sınıf Türk öğrencilerinin toplu olarak imzaladıkları mektupta, biyoloji ve fizik derslerini veren kıdemli öğretmen Abdullah Bırvenik’in Arnavut öğrenciler tarafından koridorda etrafının sarıldığı, tartaklandığı, Arnavut bayrağıyla sarılarak, sataşmalara maruz kaldığı ileri sürülüyor). Sebep, sadece ve sadece müdür yardımcılığına seçilen öğretmenin Türk olması!
b
b

SIZIN KÖSENIZ

TÜM YAZARLAR
konukyazar
SİZİN KÖŞENİZ
Sizin Köşeniz bölümünde siz değerli okuyucularımızın .............
casibomcasibomjojobet girişHOLİGANBETjojobetCasibomCasibom Girişcasibomjojobet girişCasibomholiganbet girişcasibom girişCasibomjojobetcasibomcasibomcasibom giriş