a

KOSOVA’DAN KOPMAK MÜMKÜN DEĞİL

turk-polisi-eriz-demirTürk Polis Grup Başkanı Rakip Ertuğrul Eriz görevi sona ermesinin ]zer’ne  Kosova’dan buruklukla ayrılıyor. Çok sevdiği Kosova’yı bırakmak istemiyor. Burada edindiği dostluklardan ayrılması zor geliyor.

Avrupa Birliği’nin (AB) Kosova ‘daki Hukuk Misyonu Eulex bünyesinde görev yapan IV’üncü sınıf  Emniyet Müdürü Eriz’i, burukluk yanında Kosova’da son derece mutlu eden yaşantılardan biri şiir kitabının  burada basılmış olması. Türkiye’de yeni  göreve başlamak üzere Kosova’dan ayrılmadan  önce “ Bir Beyaz Düş” adlı şiir kitabı Kosova İmza yayınevi tarafından çıktı.

Kosovaport’ta görüştüğümüz Türk Polis Grup Başkanı Rakip Ertuğrul Eriz, kitap çıkararak Kosova’dan ayrılmanın ayrı bir murtluluğunu  teşkil ettiğini belirtiyor. “Kosova’yı  çok seviyorum. Balkanlar benim  dede memleketim. Dedem Üsküp’ten göç etmiş  biri. O yüzden Balkanlar’a karşı ayrı bir sevgim, ayrı bir ilgim var” diye sözlerine ekleyen Eriz, polis koleji yıllarından bu yana 15 yıldır şiir ile ilgilendiğini, şiir yazdığını anımsatıyor.

Hem Kosovalılar hem de meslektaşları tarafından sevilen , efendiliği ve de mesleğine  profesyonel yaklaşımı  sebebiyle hem EUEX misyonunda hem de halkta  saygınlığı olan polis müdürü Eriz, “burada Kosova Türk Yazarlar Birliği’nin “İmza” dergisinin mailler grubundaki yazışmalar ardından dergiye bir  şiirimi  gönderdim. Şiir yayımlandı. Daha sonra  Gilan, Prizren ve  Priştine’deki  Kosovalı Türk, Arnavut ve  Boşnak şairlerle şiirler programlarına katıldık. Beni kendilerinden biri olarak kabul ettiler. Programlarına davet ettiler. Ve kitap projesi  oralarda gündeme geldi. Ve gitmeme yakın bir kaç güne kadar kitap projesi hayat buldu. Öncelikle  bu kitabın ortaya çıkmasında beni teşvik eden ve gayrertlerini eksik etmeyen  Kosova Türk Yazarlar Birliği Başkanı ve İmza yayınları sahibi Agim Rifat’a teşekkür ediyorum”  şeklinde konuştu.

Kosova aşığı olan  Rakip Ertuğrul Eriz,  “ben zaten Kosova’yı memleketim kadar  çok sevdim. İlk defa 6 yıl önce gelmiştim Kosova’ya . Birleşmiş Milletler (BM) Kosova misyonunda görev almıştım. Son 3 yılda çok güzellikler yaşadım. Görevimin yanında uluslararsı polislerle olsun, buradaki yerel halkla  olsun çok güzel dostluklar kurduk. Sosyal  külterel faaliyetler bulunduk. Burada bir yanımı bırakarak gidiyorum, inşallah bir vesileleyle tekrar  gelirim. Kosova’dan kopmak mümkün değil. Dolayısiyle bu kitap  o anlamda benim için çok değerli, çok anlamlı. Şiirlerimin Koosva’da kitaplaşması, Kosovalı Türkler ait yayınevinden  çıkması  benim için paha biçilmez bir anlamı var. Aynı zamanda Kosova’daki Türklerin, Türkçe’nin canlı kalabilmesi için  için zor şartlarda verdikleri   mücadelesine küçük de olsa katkım olduysa kendimi mutlu hisederim. O yüzden kitapla Kosova’dan ayrılmak benim belki misyon çerçevesinde görevimin en büyük kazancı oldu diyebilirim” dedi.

Kosova’daki Türk Polis Grup Başkanlığını mevkidaşı polis müdürü Göktan Demir’e devreden  Rakip Ertuğrul Eriz Kosova’dan son derece iyi iizlenimlerle ayrıldığını sözlerine ekledi. /kosovaport/

0 0 0 0 0 0

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

GÜL’DEN SEJDİU’YA MEKTUP

KÖŞE YAZISI

TÜM YAZARLAR
erkasap
ERCAN KASAP
“Karanlıktan korkan çocuğu kolaylıkla hoşgörebiliriz.Yaşamdaki asıl trajedi,yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır” (Platon) 60 yıldan bu yana kesintisiz Türkçe eğitimin yapıldığı Priştine’nin tek ilköğretim okulu “Elena Gjika” okulunun müdür yardımcısı görevine uzun yıllardan sonra bir Türk öğretmen seçildi, tam da güzel oldu, hak yerini buldu derken, Türk topluluğunu derinden sarsan tatsız bir olay yaşandı. “Elena Gjika” okulunda görev yapan Arnavut öğretmenler, ne hikmetse, müdür yardımcılığına Türk öğretmenin seçilmesini hazmedemedi.K ararı, derslere girmemekle boykot etti. Ardından Arnavut öğrenciler Türk öğretmen ve öğencilerine sataştı, tartakladı ve çirkin hareketlerde bulundu. Anlatıldığna göre Arnavut örencilerinn tepkisi tam bir mlliyetçilik gösterisine dönüştü. Holiganlık davranışları sergileyen Arnavut öğrenciler, Türk öğretmen ve öğrencilerine adeta terör estirdi. Esir kaldıkları sınfların kapıları tekmelendi, camlar kırıldı,”burası Arnavutlarındır” sloganları atıldı. 65 yaşında bir Türk öğretmeni 13- 14 yaşındaki Arnavut öğrenciler tarafından tartaklandı. (9’uncu sınıf Türk öğrencilerinin toplu olarak imzaladıkları mektupta, biyoloji ve fizik derslerini veren kıdemli öğretmen Abdullah Bırvenik’in Arnavut öğrenciler tarafından koridorda etrafının sarıldığı, tartaklandığı, Arnavut bayrağıyla sarılarak, sataşmalara maruz kaldığı ileri sürülüyor). Sebep, sadece ve sadece müdür yardımcılığına seçilen öğretmenin Türk olması!
b
b

SIZIN KÖSENIZ

TÜM YAZARLAR
konukyazar
SİZİN KÖŞENİZ
Sizin Köşeniz bölümünde siz değerli okuyucularımızın .............
casibom girişcasibomcasibom girişJOJOBETcasibom girişbahsegelcasibomcasibom girişcasibomcasibom giriş