a

BİRLEŞMİŞ MİLLETLER KALKINMA PROGRAMI TÜRKİYE’Yİ TERCİH ETTİ

Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) Türkiye Cumhuriyeti’nden gelen davet üzerine Bölgesel Merkezi’ni İstanbul’a taşıdı.

UNDP’nin ve devletin tercihi, JLL Türkiye’nin mal sahibi temsilciliğini yürüttüğü Key Plaza oldu. Ağustos ayında imzalanan kiralama anlaşması 2020 yılına kadar geçerli olacak.

Ofis kiralama anlaşması ile birlikte, UNDP’nin bölgesel programlarını sürdürmekle sorumlu UNDP Avrupa ve Bağımsız Devletler Topluluğu (BDT) Bölgesel Merkezi, Slovakya’nın Bratislava kentinden İstanbul’a taşındı. Aynı zamanda, UN Women gibi Birleşmiş Milletler kuruluşları da Key Plaza’da konuşlanan UNDP ile yan yana ofislerde İstanbul’daki faaliyetlerini sürdürecekler.

UNDP Bölgesel Merkezi’nin mükemmel coğrafi konumunun program kapsamındaki Avrupa ve BDT ülkeleri ile daha iyi bağlantılar kurulmasına yardımcı olacağını belirten UNDP Yöneticisi Helen Clark, “UNDP’nin diğer başlıca BM kuruluşları ile aynı yerde bulunmasının diğer bir önemli faydası da, BM gelişim sistemindeki koordinasyon ve uyumun artırılması olacaktır” dedi.

UNDP’nin Avrupa ve BDT bölge ofisi, 18 ülke ve bölgeye hizmet veriyor: Arnavutluk, Azerbaycan, Beyaz Rusya, Bosna Hersek, Cezayir, Ermenistan, Gürcistan, Karadağ, Kazakistan, Kırgızistan, Makedonya, Moldova, Özbekistan, Kosova dahil Sırbistan, Tacikistan, Türkiye, Türkmenistan ve Ukrayna. Ofis ayrıca Kıbrıs, Romanya ve Rus Federasyonu gibi UNDP ülke ofisinin bulunmadığı ülkelerde de faaliyet gösteriyor.

Konu ile ilgili bir değerlendirme yapan JLL Türkiye Ülke Başkanı Avi Alkaş, UNDP’nin Şişli Karagözyan Ermeni Yetimhanesi Vakfı’na ait Key Plaza’daki İstanbul ofisinin yaklaşık 6 bin metrekare büyüklüğünde olduğunu belirtti. Birleşmiş Milletler’in küresel kalkınma ağı olan UNDP’nin insanlara bilgi, deneyim ve daha iyi bir yaşam kurmaları için kaynak ulaştıran ve değişimi savunan bir kuruluş olduğuna dikkat çeken Alkaş, “Bölgemiz açısından büyük önem taşıyan böylesi önemli bir organizasyonun ülkemiz üzerinden hizmet verecek olmasında deneyimli ekibimizle rol oynamaktan mutluluk duyuyoruz” dedi.

0 0 0 0 0 0

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

KOSOVA İSTİHBARAT AJANI SURİYE’DE İNFAZ EDİLDİ

KÖŞE YAZISI

TÜM YAZARLAR
erkasap
ERCAN KASAP
“Karanlıktan korkan çocuğu kolaylıkla hoşgörebiliriz.Yaşamdaki asıl trajedi,yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır” (Platon) 60 yıldan bu yana kesintisiz Türkçe eğitimin yapıldığı Priştine’nin tek ilköğretim okulu “Elena Gjika” okulunun müdür yardımcısı görevine uzun yıllardan sonra bir Türk öğretmen seçildi, tam da güzel oldu, hak yerini buldu derken, Türk topluluğunu derinden sarsan tatsız bir olay yaşandı. “Elena Gjika” okulunda görev yapan Arnavut öğretmenler, ne hikmetse, müdür yardımcılığına Türk öğretmenin seçilmesini hazmedemedi.K ararı, derslere girmemekle boykot etti. Ardından Arnavut öğrenciler Türk öğretmen ve öğencilerine sataştı, tartakladı ve çirkin hareketlerde bulundu. Anlatıldığna göre Arnavut örencilerinn tepkisi tam bir mlliyetçilik gösterisine dönüştü. Holiganlık davranışları sergileyen Arnavut öğrenciler, Türk öğretmen ve öğrencilerine adeta terör estirdi. Esir kaldıkları sınfların kapıları tekmelendi, camlar kırıldı,”burası Arnavutlarındır” sloganları atıldı. 65 yaşında bir Türk öğretmeni 13- 14 yaşındaki Arnavut öğrenciler tarafından tartaklandı. (9’uncu sınıf Türk öğrencilerinin toplu olarak imzaladıkları mektupta, biyoloji ve fizik derslerini veren kıdemli öğretmen Abdullah Bırvenik’in Arnavut öğrenciler tarafından koridorda etrafının sarıldığı, tartaklandığı, Arnavut bayrağıyla sarılarak, sataşmalara maruz kaldığı ileri sürülüyor). Sebep, sadece ve sadece müdür yardımcılığına seçilen öğretmenin Türk olması!
b
b

SIZIN KÖSENIZ

TÜM YAZARLAR
konukyazar
SİZİN KÖŞENİZ
Sizin Köşeniz bölümünde siz değerli okuyucularımızın .............
casibomJOJOBETbahsegelcasibom giriş