a
b
b

KOSOVALI ASKERİ OKUL ÖĞRENCİLERİ İSTANBUL’DA

“Uluslararası Harbiyeli Askeri Eğitim, Atış ve Tatbikat Haftası” etkinliği için Türkiye’ye gelen ve Kosova’nın da aralarında yer aldığı 21 ülkenin kara harp okulu öğrencileri, Gülhane Parkı, Topkapı Sarayı ve Sultanahmet Meydanı’nı gezdi.

Kara Harp Okulu ile dost ve müttefik ülke kara harp okulları arasında ilişkilerin geliştirilmesi amacıyla düzenlenen “Uluslararası Harbiyeli Askeri Eğitim, Atış ve Tatbikat Haftası” etkinliğine, Kosova yanı sıra, ABD, Afganistan, Azerbaycan, Bangladeş, Cezayir, Çin, Gürcistan, Hollanda, İspanya, Kırgızistan, Güney Kore, Kosova, Makedonya, Pakistan, Polonya, Romanya, Senegal, Tunus, Türkmenistan, Ukrayna ve Ürdün’den askeri okul öğrencileri katıldı.

Türk Silahlı Kuvvetleri  Kara Harp Okulu Uluslararası İlişkiler subayı Binbaşı Serhan Sapmaztürk, etkinliğin bu yıl yedinci kez düzenlendiğini söyleyerek, Uluslararası Harbiyeli Askeri Eğitim, Atış ve Tatbikat Haftasına 21 ülkeden 21’i subay, 63’ü askeri öğrenci olmak üzere, toplam 84 personelin katıldığını söyledi.

Sapmaztürk, 11 Ağustos’ta Ankara’da başladıkları faaliyette Kara Harp Okulu’nun tanıtımı ve Ankara Kültür gezisinin düzenlendiğini belirterek, “Bu kapsamda katılımcılar Anıtkabir’i de ziyaret etti, ardından İzmir’de Menteş Atışlı Tatbikat Bölgesi’nde Harbiyeliler ile birlikte 5 gün eğitim aldılar” dedi.

Kosovalı Saranda Lutfiu da kendisinin askeri okul öğrencisi olduğunu kaydederek, “Öncelikle bunu bize mümkün kılan herkese teşekkür etmek istiyorum. Burada geçen günlerimizde farklı ülkelerden arkadaşlar edindik ve çok eğlendik. Bir çok farklı askeri etkinliğe katıldık, askeri eğitim aldık. Müthiş zaman geçirdik. Ayrıca, Türk insanı da gerçekten çok eğlenceli” diye konuştu.

0 0 0 0 0 0

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

19 AĞUSTOS 2014 SALI GÜNDEMİ

KÖŞE YAZISI

TÜM YAZARLAR
erkasap
ERCAN KASAP
“Karanlıktan korkan çocuğu kolaylıkla hoşgörebiliriz.Yaşamdaki asıl trajedi,yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır” (Platon) 60 yıldan bu yana kesintisiz Türkçe eğitimin yapıldığı Priştine’nin tek ilköğretim okulu “Elena Gjika” okulunun müdür yardımcısı görevine uzun yıllardan sonra bir Türk öğretmen seçildi, tam da güzel oldu, hak yerini buldu derken, Türk topluluğunu derinden sarsan tatsız bir olay yaşandı. “Elena Gjika” okulunda görev yapan Arnavut öğretmenler, ne hikmetse, müdür yardımcılığına Türk öğretmenin seçilmesini hazmedemedi.K ararı, derslere girmemekle boykot etti. Ardından Arnavut öğrenciler Türk öğretmen ve öğencilerine sataştı, tartakladı ve çirkin hareketlerde bulundu. Anlatıldığna göre Arnavut örencilerinn tepkisi tam bir mlliyetçilik gösterisine dönüştü. Holiganlık davranışları sergileyen Arnavut öğrenciler, Türk öğretmen ve öğrencilerine adeta terör estirdi. Esir kaldıkları sınfların kapıları tekmelendi, camlar kırıldı,”burası Arnavutlarındır” sloganları atıldı. 65 yaşında bir Türk öğretmeni 13- 14 yaşındaki Arnavut öğrenciler tarafından tartaklandı. (9’uncu sınıf Türk öğrencilerinin toplu olarak imzaladıkları mektupta, biyoloji ve fizik derslerini veren kıdemli öğretmen Abdullah Bırvenik’in Arnavut öğrenciler tarafından koridorda etrafının sarıldığı, tartaklandığı, Arnavut bayrağıyla sarılarak, sataşmalara maruz kaldığı ileri sürülüyor). Sebep, sadece ve sadece müdür yardımcılığına seçilen öğretmenin Türk olması!
b
b

SIZIN KÖSENIZ

TÜM YAZARLAR
konukyazar
SİZİN KÖŞENİZ
Sizin Köşeniz bölümünde siz değerli okuyucularımızın .............
casibomcasibomjojobet girişHOLİGANBETjojobetCasibomCasibom Girişcasibomjojobet girişCasibomholiganbet girişcasibom girişCasibomjojobetcasibomcasibomcasibom giriş