a

TÜRK KIZILAYI BU YIL DA KOSOVALI İHTİYAÇ SAHİPLERİNİ UNUTMADI

DSCN5870 DSCN5878 DSCN5865

Yedi yıldan bu yana Priştine’de iftar çadırı kuran  İstanbul Eyüp Sultan Vakfı , Türk Kızılayı ile birlikte Kosovalılara  bayram öncesi yardım paketi dağıtarak , yüzlerce Kosovalı ihtiyaç sahibini sevindirdi . Eyüp Sultan Vakfı’nın  iftar çadırı kurduğu  Priştine merkezinde Kosova’nın bir çok şehrine ulaştırılmak ve Priştine’de ihtiyaç sahiplerine verilmek üzere bin yardım paketi dağıtıldı.

Erzak ve giyisi malzemelerinden oluşan yardım paketlerini alan ihtiyaç sahiplerinin yüzünü  güldüren İstanbul Eyüp Sultan Vakfı ile Türk Kızılayı  bu yıl da Kosovalılara yardım eli uzattı.

Yardım paketlerinin dağıtımına katılan Türkiye’nin Priştine Büyükelçisi Songül Ozan, “Türk Kızılayı het yıl olduğu gibi bu yıl da Kosova’daki ihtiyaç sahiplerine yardım ediyor. Bu aslında bizim bir gönül borcumuz. ,Kızalay herzaman olduğu gibi burada da yardımlarını esirgemiyor. Bu sebeple çok mutluyuz” dedi.

“Bayram öncesi Kosovalı vatandaşlara çam sakızı çoban armağını bazı ikramlarımız var diyen Türk Kızılayı  Genel Başkan Yardımcısı Nihat Adıgüzel de, Kızılay ekiplkerini Irak ve Filizstin başta olmak üzere dünyanın dört bir yanında ihtiyaç sahiplerinin yardımına koştuğunu belirtti.

Türk Kızlayı Denetleme Kurulu Üyesi ve Eyüp Sultan Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Karahan ise, Kosova’daki Kızılhaç işbirliği ile Kosova halkının yanında olmaya devam edeceklerini ve bu işbirliğinin gelecekte de devam edeceğini kaydetti.

Priştine’de bu yıl  7’inci kez 2 bin kişilik iftar çadırı açan Eyup Sultan Vakfı Balkanlar Koordinatörü İskender Yanova da bir açıklama yaparak, “Türk Kızılayı yapmış olduğu yardım ile İftar çadırımızı şenlendirler. Bu Ramazan’da İftar çadırımıza katılan kardeşlerimize erzak getirdiler. İnşallah bu Ramazan ve Bayram Müslüman alemi için hayırlara vesile olur” ifadelerini kullandı.

Kosova Kızılhaç Genel Müdürü Prof. Dr. Adem Nura, Türkiye Devletine, Türk halkına ve Kızılay’a Kosova’daki ihtiyaç sahiplerinin her zaman yanında oldukları için teşekkürlerini ifade etti.

Erzak paketlerinde pirincinden şekerine, unundan zeytinine kadar temel tüketim malzemeleri yer alıyor. /kosovaport/

0 0 0 0 0 0

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

25 TEMMUZ 2014 CUMA GÜNDEMİ

KÖŞE YAZISI

TÜM YAZARLAR
erkasap
ERCAN KASAP
“Karanlıktan korkan çocuğu kolaylıkla hoşgörebiliriz.Yaşamdaki asıl trajedi,yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır” (Platon) 60 yıldan bu yana kesintisiz Türkçe eğitimin yapıldığı Priştine’nin tek ilköğretim okulu “Elena Gjika” okulunun müdür yardımcısı görevine uzun yıllardan sonra bir Türk öğretmen seçildi, tam da güzel oldu, hak yerini buldu derken, Türk topluluğunu derinden sarsan tatsız bir olay yaşandı. “Elena Gjika” okulunda görev yapan Arnavut öğretmenler, ne hikmetse, müdür yardımcılığına Türk öğretmenin seçilmesini hazmedemedi.K ararı, derslere girmemekle boykot etti. Ardından Arnavut öğrenciler Türk öğretmen ve öğencilerine sataştı, tartakladı ve çirkin hareketlerde bulundu. Anlatıldığna göre Arnavut örencilerinn tepkisi tam bir mlliyetçilik gösterisine dönüştü. Holiganlık davranışları sergileyen Arnavut öğrenciler, Türk öğretmen ve öğrencilerine adeta terör estirdi. Esir kaldıkları sınfların kapıları tekmelendi, camlar kırıldı,”burası Arnavutlarındır” sloganları atıldı. 65 yaşında bir Türk öğretmeni 13- 14 yaşındaki Arnavut öğrenciler tarafından tartaklandı. (9’uncu sınıf Türk öğrencilerinin toplu olarak imzaladıkları mektupta, biyoloji ve fizik derslerini veren kıdemli öğretmen Abdullah Bırvenik’in Arnavut öğrenciler tarafından koridorda etrafının sarıldığı, tartaklandığı, Arnavut bayrağıyla sarılarak, sataşmalara maruz kaldığı ileri sürülüyor). Sebep, sadece ve sadece müdür yardımcılığına seçilen öğretmenin Türk olması!
b
b

SIZIN KÖSENIZ

TÜM YAZARLAR
konukyazar
SİZİN KÖŞENİZ
Sizin Köşeniz bölümünde siz değerli okuyucularımızın .............
casibom girişcasibomcasibom girişJOJOBETcasibom girişbahsegelcasibomcasibom girişcasibomcasibom giriş