a

TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI BÖLÜMÜNE KAYITLAR BAŞLADI

Türk Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanlığı, yeni dönem öğrenci alımı için kayıt işlemlerinin başladığını duyurdu. Gönderilen basın bildirisinde kayıt işlemleri ve kabul sınavı ile ilgili bilgiler yer alıyor.

Temmuz Dönemi Kabul Sınavı 21.07.2014 günü saat 9:00’da

Priştine Üniversitesi Filoloji Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümüne, kabul sınavıyla yeni öğrenci alınacaktır.  Örgün öğretim 35, dıştan (ikinci öğretim) 10 olmak üzere toplam 45 öğrenci alınacaktır.

Bu bölümde okumak isteyenlerin:

•             Kosova Cumhuriyetinde herhangi bir ortaöğretim kurumundan mezun olmaları ve Kosova dışından gelenlerin Kosova’daki ortaöğretim kurumlarına denk bir okuldan mezun olmuş olmaları,

•             21.07.2014 Tarihinde yapılacak olan kabul sınavına katılıp başarılı olmaları gerekmektedir.

Kabul sınavı önkayıtları 08.07.2014 tarihinde başlar 17.07.2014 günü saat 16.00’da biter. PÜ Filoloji Fakültesi Öğrenci İşlerinde yapılacaktır.

 

Önkayıt için gerekli olan belgeler:

  • Doğum Belgesi (aslı)
  • Ortaöğretim karneleri (aslı)
  • Ortaöğretim diploması veya Olgunluk Sınavı Belgesi (aslı) (Kosova dışından gelenler için Kosova Eğitim Bakanlığınca düzenlenmiş diploma denklik belgesi)
  • Kimlik Belgesi fotokopisi
  • http://apliko.uni-pr.edu linkinden indirilip doldurulmuş başvuru formu
  • 2,5 avroluk sınav ücreti dekontu (Üniversitenin web sayfasından http://www.uni-pr.edu indirilir ve ödeme bankaya yapılır)

Kabul sınavı sonuçları 25.7.2014 tarihinde ilan edilir.

Kabul edilen öğrencilerin kesin kayıtları 01.09.2014 günü saat 9.00-15.00 aralığında Matematik-Fen Fakültesi Fizik Bölümü amfisinde yapılır.

Priştine Üniversitesinde yükseköğrenimin birinci sınıfına kayıt yaptıran Kosova Cumhuriyeti vatandaşı adayların ilk yılı ücretsidir.Kosova dışından gelen adayların öğrenim harçları, örgün öğretim için 25 €, dıştan okuyanlar için 125 € olarak belirlenmiştir.

Daha ayrıntılı bilgi için www.uni-pr.edu sayfası ziyaret edilebilir.

Türk Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanlığı

0 0 0 0 0 0

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

32 MİLLETVEKİLİ KAYDINI YAPTIRDI

KÖŞE YAZISI

TÜM YAZARLAR
erkasap
ERCAN KASAP
“Karanlıktan korkan çocuğu kolaylıkla hoşgörebiliriz.Yaşamdaki asıl trajedi,yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır” (Platon) 60 yıldan bu yana kesintisiz Türkçe eğitimin yapıldığı Priştine’nin tek ilköğretim okulu “Elena Gjika” okulunun müdür yardımcısı görevine uzun yıllardan sonra bir Türk öğretmen seçildi, tam da güzel oldu, hak yerini buldu derken, Türk topluluğunu derinden sarsan tatsız bir olay yaşandı. “Elena Gjika” okulunda görev yapan Arnavut öğretmenler, ne hikmetse, müdür yardımcılığına Türk öğretmenin seçilmesini hazmedemedi.K ararı, derslere girmemekle boykot etti. Ardından Arnavut öğrenciler Türk öğretmen ve öğencilerine sataştı, tartakladı ve çirkin hareketlerde bulundu. Anlatıldığna göre Arnavut örencilerinn tepkisi tam bir mlliyetçilik gösterisine dönüştü. Holiganlık davranışları sergileyen Arnavut öğrenciler, Türk öğretmen ve öğrencilerine adeta terör estirdi. Esir kaldıkları sınfların kapıları tekmelendi, camlar kırıldı,”burası Arnavutlarındır” sloganları atıldı. 65 yaşında bir Türk öğretmeni 13- 14 yaşındaki Arnavut öğrenciler tarafından tartaklandı. (9’uncu sınıf Türk öğrencilerinin toplu olarak imzaladıkları mektupta, biyoloji ve fizik derslerini veren kıdemli öğretmen Abdullah Bırvenik’in Arnavut öğrenciler tarafından koridorda etrafının sarıldığı, tartaklandığı, Arnavut bayrağıyla sarılarak, sataşmalara maruz kaldığı ileri sürülüyor). Sebep, sadece ve sadece müdür yardımcılığına seçilen öğretmenin Türk olması!
b
b

SIZIN KÖSENIZ

TÜM YAZARLAR
konukyazar
SİZİN KÖŞENİZ
Sizin Köşeniz bölümünde siz değerli okuyucularımızın .............
casibomJOJOBETbahsegelcasibom giriş