a

PRİŞTİNE BELEDİYESİ’NE 25 YENİ HALK OTOBÜSÜ ALINACAK

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası, Priştine Belediyesi’ne 700 bin Euro değerinde teknik destek sunacak.

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası ile varılan anlaşmanın ardından basın mensuplarının karşısına geçen Priştine Belediye Başkanı Shpend Ahmeti, Priştine’de toplu taşıma reformuna yönelik atılan ortak adımlar konusunda bilgi verdi.

Ahmeti, Temmuz ve Ağustos aylarında Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası’ndan destek alacaklarını ve böylelikle proje çerçevesinde yapılacak düzenlemeler ile çalışmaların detaylarının belirleneceğini söyledi.”Teknik destek, Priştine’de yaşayan halkın gereksinimlerini karşılayacak yeni toplu taşıma araçlarının alınması için yapılacak” diyen Ahmeti, Priştine için 180 yeni otobüsün alınması gerektiğinin altını çizdi.

Ahmeti ayrıca sağlanacak teknik destek çerçevesinde başkent için 25 yeni halk otobüsünün alınacağını da kaydetti.

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası Kosova temsilcisi Anton Kobakov ise, Priştine’nin modern toplu taşıma araçlarıyla işlevsel toplu taşıma sistemine ihtiyacı olduğunu ifade etti. Kobakov, Priştine Belediyesi’nin, halk için en iyisini yapmak ve diğer Balkan ülkelerine örnek olmak adına topluma taşıma reformu için sürekli çalıştığını belirtti.

0 0 0 0 0 0

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

KOSOVA’NIN 2013 İTAHALAT VE İHRACAT RAKAMLARI AÇIKLANDI

KÖŞE YAZISI

TÜM YAZARLAR
erkasap
ERCAN KASAP
“Karanlıktan korkan çocuğu kolaylıkla hoşgörebiliriz.Yaşamdaki asıl trajedi,yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır” (Platon) 60 yıldan bu yana kesintisiz Türkçe eğitimin yapıldığı Priştine’nin tek ilköğretim okulu “Elena Gjika” okulunun müdür yardımcısı görevine uzun yıllardan sonra bir Türk öğretmen seçildi, tam da güzel oldu, hak yerini buldu derken, Türk topluluğunu derinden sarsan tatsız bir olay yaşandı. “Elena Gjika” okulunda görev yapan Arnavut öğretmenler, ne hikmetse, müdür yardımcılığına Türk öğretmenin seçilmesini hazmedemedi.K ararı, derslere girmemekle boykot etti. Ardından Arnavut öğrenciler Türk öğretmen ve öğencilerine sataştı, tartakladı ve çirkin hareketlerde bulundu. Anlatıldığna göre Arnavut örencilerinn tepkisi tam bir mlliyetçilik gösterisine dönüştü. Holiganlık davranışları sergileyen Arnavut öğrenciler, Türk öğretmen ve öğrencilerine adeta terör estirdi. Esir kaldıkları sınfların kapıları tekmelendi, camlar kırıldı,”burası Arnavutlarındır” sloganları atıldı. 65 yaşında bir Türk öğretmeni 13- 14 yaşındaki Arnavut öğrenciler tarafından tartaklandı. (9’uncu sınıf Türk öğrencilerinin toplu olarak imzaladıkları mektupta, biyoloji ve fizik derslerini veren kıdemli öğretmen Abdullah Bırvenik’in Arnavut öğrenciler tarafından koridorda etrafının sarıldığı, tartaklandığı, Arnavut bayrağıyla sarılarak, sataşmalara maruz kaldığı ileri sürülüyor). Sebep, sadece ve sadece müdür yardımcılığına seçilen öğretmenin Türk olması!
b
b

SIZIN KÖSENIZ

TÜM YAZARLAR
konukyazar
SİZİN KÖŞENİZ
Sizin Köşeniz bölümünde siz değerli okuyucularımızın .............
casibomJOJOBETbahsegelcasibom giriş