a

MAHİR YAĞCILAR, KDTP’Yİ BAŞARIYA ULAŞTIRAN HALKA TEŞEKKÜR ETTİ

Kosova Demokratik Türk Partisi (KDTP) Genel Başkanı Mahir Yağcılar,  KDTP’ye  destek vererek, 2 milletvekili ile Meclise girmesini sağlayan Türk halkına yönelik mektubunda teşekkürlerini ifade etti.

“Değerli halkım” ibaresi ile teşekkür mektubuna başlayan Mahir Yağcılar  şu ifadelere yer verdi:

“Öncelikle 8 Haziran günü bize duyduğunuz güven ve desteklerinizden dolayı hepinize teşekkür etmek istiyorum. Sizlerin desteğiyle büyük bir başarıya imza attık. Bu başarı sadece Kosova Demokratik Türk Partisinin başarısı değil toplumsal bir başarıdır. Seçim kampanyası döneminde de ifade ettiğim gibi güçlü bir KDTP güçlü bir topluma eşdeğerdir. Bu zaferle gücümüze güç, birliğimize birlik kattık. Toplum olarak seçim sonuçları neticesinde bölünmeye dur diyerek, tek çatı altında toplumsal çıkarımızı korumayı seçtiğimiz açık bir şekilde görülmektedir. Bu da toplum olarak birlik ve beraberliği ne denli istediğimizi açıkça göstermektedir. Seçimlerde bu konuda önemli bir sınav verdiğiniz gibi bundan sonraki amacımız bu uğurda mücadele ederek, toplumsal birliği tamamlamaktır. Seçimlerden önce de yaptığım birlik çağırılarını korkaklık ve teslimiyet olarak görenlere de seslenmek istiyorum, “bizim çağrımızın altında korku değil” samimiyet vardı o yüzden birlik ve beraberlik üzerinde yoğunlaştık. Seçim sonuçları da bizim ne düşündüğümüzü kanıtlar niteliğindedir. Kosova’da toplum olarak hem sayı hem de tarihsel süreci dikkate aldığımızda bura Türklerinin bölünme lüksü bulunmamaktadır. Bu yüzden de her konuşmamda buna karşı olduğumu ve birlikte tek liste altında yarışma konusunda herkesi sürece davet ettim. Çağrılarım demagojik yorumlarla farklı yerlere çekilerek, halk yanlış yönlendirilmeye çalışılmıştır. Ama halkımız neyin doğru olduğuna demokratik bir şekilde karar vermiştir.

Yaptığım birlik çağrılarımı samimi ve siyasi olarak görenlerine bir daha seslenmek istiyorum, Kosova Demokratik Türk Partisi çatısı Türk toplumunun gerçek adresidir. Kapılarımız herkese açıktır. Türk Toplumunun çıkarlarının korunması adına görev almak isteyen herkes geleceğimizin bir parçası olabilir. Bu çağrıyı yaparken ne bir oy kaygımız var ne de başka bir şey. Buradaki tek gayemiz toplumu birleştirmek ve toplumsal konularda tek yürek olabilmektir. Seçim sloganımızda da ifade ettiğimiz gibi “şimdi tek yürek olma zamanı” sizlerin de katılımıyla “bir olalım KDTP olalım”. Güçlü bir KDTP, Güçlü bir Kosova Türk Toplumudur.

Bir daha seçim sürecinde emeği geçen herkese teşekkür ederken, 8 Haziranda bizlere sahip çıkan halkımıza da minnettar olduğumuzu açıklıkla ifade etmek istiyorum. “

0 0 0 0 0 0

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

KOSOVA’NIN İLK BAŞÖRTÜLÜ MİLLETVEKİLİ

KÖŞE YAZISI

TÜM YAZARLAR
erkasap
ERCAN KASAP
“Karanlıktan korkan çocuğu kolaylıkla hoşgörebiliriz.Yaşamdaki asıl trajedi,yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır” (Platon) 60 yıldan bu yana kesintisiz Türkçe eğitimin yapıldığı Priştine’nin tek ilköğretim okulu “Elena Gjika” okulunun müdür yardımcısı görevine uzun yıllardan sonra bir Türk öğretmen seçildi, tam da güzel oldu, hak yerini buldu derken, Türk topluluğunu derinden sarsan tatsız bir olay yaşandı. “Elena Gjika” okulunda görev yapan Arnavut öğretmenler, ne hikmetse, müdür yardımcılığına Türk öğretmenin seçilmesini hazmedemedi.K ararı, derslere girmemekle boykot etti. Ardından Arnavut öğrenciler Türk öğretmen ve öğencilerine sataştı, tartakladı ve çirkin hareketlerde bulundu. Anlatıldığna göre Arnavut örencilerinn tepkisi tam bir mlliyetçilik gösterisine dönüştü. Holiganlık davranışları sergileyen Arnavut öğrenciler, Türk öğretmen ve öğrencilerine adeta terör estirdi. Esir kaldıkları sınfların kapıları tekmelendi, camlar kırıldı,”burası Arnavutlarındır” sloganları atıldı. 65 yaşında bir Türk öğretmeni 13- 14 yaşındaki Arnavut öğrenciler tarafından tartaklandı. (9’uncu sınıf Türk öğrencilerinin toplu olarak imzaladıkları mektupta, biyoloji ve fizik derslerini veren kıdemli öğretmen Abdullah Bırvenik’in Arnavut öğrenciler tarafından koridorda etrafının sarıldığı, tartaklandığı, Arnavut bayrağıyla sarılarak, sataşmalara maruz kaldığı ileri sürülüyor). Sebep, sadece ve sadece müdür yardımcılığına seçilen öğretmenin Türk olması!
b
b

SIZIN KÖSENIZ

TÜM YAZARLAR
konukyazar
SİZİN KÖŞENİZ
Sizin Köşeniz bölümünde siz değerli okuyucularımızın .............
casibomJOJOBETbahsegelcasibom girişjojobet giriş