a

YAĞCILAR SEÇİM SONUCUNU KOSOVAPORT’A DEĞERLENDİRDİ

Kosova Demokratik Türk Partisi Genel Başkanı Mahir Yağcılar, tüm KDTP’lilere ve partiyi destekleyenlere güven tazelemelerinden dolayı teşekkürlerini ifade etti.

Dün yapılan erken parlamento seçimlerinin resmi olmayan sonuçlarını Kosovaport’a değerlendiren Yağcılar, KDTP’nin bu seçimlerde oylarını arttırmasından dolayı partinin Kosova siyasi sahnesinde istikrarlı bir çizgi takip etmeyi sürdürdüğünü söyledi. Kosova siyasi sahnesinde Türk halkını temsil eden önemi bir siyasi unsur olarak halkın ilerideki dört yıl içerisinde de Kosova parlamentosunda hak ile çıkarlarının savunulmasında daha da istekli ve kararlı bir şekilde çalışacaklarını vurguladı.

“Güçlü KDTP, güçlü Kosova Türkleri sloganını kampanya süresince hep dillendirdik. Bunu tüm kurumlarda daha da pekiştirmeyi çalışacağız. Kosova’da Türk halkının hak ve özgürlükleri, yanı sıra istihdam ve eğitimi ile kültürü önceliğimiz olacak. Bu öncelikleri Kosova’nın çok yönlü kalkınmasına katkı sağlayarak gerçekleştireceğiz” şeklinde konuşan Yağcılar, Kosova ile Türkiye arasındaki ilişkilerin daha ileriye taşınması için şimdiye kadar olduğu gibi gelecekte de gayret göstereceklerini ifade etti.

Kosova meclisinde iki milletvekili ile temsil edilmiş olmalarının kurulacak yeni hükümette görev olma olasılığını önemli ölçüde güçlendirdiğine işaret eden KDTP Genel Başkanı Mahir Yağcılar, halkın KDTP’ye güvenmesinin, daha azimli olmalarını sağlayacağını kaydetti./kosovaport/

0 0 0 0 0 0

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

KDTP VE KTAP’IN BELEDİYELERDE OY DAĞILIMI

KÖŞE YAZISI

TÜM YAZARLAR
erkasap
ERCAN KASAP
“Karanlıktan korkan çocuğu kolaylıkla hoşgörebiliriz.Yaşamdaki asıl trajedi,yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır” (Platon) 60 yıldan bu yana kesintisiz Türkçe eğitimin yapıldığı Priştine’nin tek ilköğretim okulu “Elena Gjika” okulunun müdür yardımcısı görevine uzun yıllardan sonra bir Türk öğretmen seçildi, tam da güzel oldu, hak yerini buldu derken, Türk topluluğunu derinden sarsan tatsız bir olay yaşandı. “Elena Gjika” okulunda görev yapan Arnavut öğretmenler, ne hikmetse, müdür yardımcılığına Türk öğretmenin seçilmesini hazmedemedi.K ararı, derslere girmemekle boykot etti. Ardından Arnavut öğrenciler Türk öğretmen ve öğencilerine sataştı, tartakladı ve çirkin hareketlerde bulundu. Anlatıldığna göre Arnavut örencilerinn tepkisi tam bir mlliyetçilik gösterisine dönüştü. Holiganlık davranışları sergileyen Arnavut öğrenciler, Türk öğretmen ve öğrencilerine adeta terör estirdi. Esir kaldıkları sınfların kapıları tekmelendi, camlar kırıldı,”burası Arnavutlarındır” sloganları atıldı. 65 yaşında bir Türk öğretmeni 13- 14 yaşındaki Arnavut öğrenciler tarafından tartaklandı. (9’uncu sınıf Türk öğrencilerinin toplu olarak imzaladıkları mektupta, biyoloji ve fizik derslerini veren kıdemli öğretmen Abdullah Bırvenik’in Arnavut öğrenciler tarafından koridorda etrafının sarıldığı, tartaklandığı, Arnavut bayrağıyla sarılarak, sataşmalara maruz kaldığı ileri sürülüyor). Sebep, sadece ve sadece müdür yardımcılığına seçilen öğretmenin Türk olması!
b
b

SIZIN KÖSENIZ

TÜM YAZARLAR
konukyazar
SİZİN KÖŞENİZ
Sizin Köşeniz bölümünde siz değerli okuyucularımızın .............
casibomJOJOBETbahsegel