a

YAĞCILAR’DAN SEÇİM MESAJI

Kosova Demokratik Türk Partisi (KDTP) Genel Başkanı Mahir Yağcılar, Pazar günü düzenlenecek olan erken parlamento seçimleri ile ilgli yayımladığı mesajda şu ifadelere yer verdi:

“8 Haziran tarihinde gerçekleştirilecek olan Kosova Meclis seçimleri Kosova’nın geleceği açısından olduğu gibi Kosova Türk Toplumu’nun geleceği açısından da büyük önem arz etmektedir. Bu süreçte toplum olarak toplumsal çıkarlarımızı dikkate alarak bölünmelere dur dememiz gerekmektedir. Bunu da Pazar günü Kosova Demokratik Türk Partisi’ne destek vererek yapmamız gerekmektedir. Kitlesel bir şeklide Pazar günü seçimlere katılarak, Türk Toplumunun gerçek temsilcileri olan bizlere 57’ye Kosova Demokratik Türk Partisine destek vermeniz gerekmektedir.

Türk Toplumu bu seçimlerde 2 milletvekili için yarışacak olması seçimlerin önemine önem katmaktadır. KDTP olarak 2 milletvekiline sahip olursak ülke çapında temsiliyetimiz de artacaktır. Tekrar bakan, bakan yardımcıları, siyasi danışmanlar gibi çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarında Türk temsilcilerinin yer alması için 2 milletvekilinin bizim parti çatısı altından çıkması gerekmektedir. Güçlü bir toplum, güçlü bir KDTP’den geçmektedir.

Aynı şekilde eğitimde, kültürde, sağlıkta, sosyal hayatta ve ekonomi alanında elde ettiğimiz ilerlemelerin daha da ileriye taşınması için bu süreçte herkese düşen görev Kosova Demokratik Türk Partisine sahip çıkmaktır. Toplum olarak geleceğe daha ümitle bakmamız için bu kaçınılmaz bir gerekliliktir. İki sandalyenin iki Türk siyasi oluşumu tarafından bölünmesi toplumun bölünmüşlüğünü tetikleyeceği gibi bu süreçten sadece kişiler kazançlı çıkacaktır. Bunun önüne geçmek ve bölünmeyi engellemek için siyasi sahnede kendini kanıtlamış, tecrübeli ve kaliteli adaylara sahip Kosova Demokratik Türk Partisine hepimizin sahip çıkması ve 8 Haziran günü otunu 57’ye vermesi gerekmektedir. Güçlü bir KDTP, güçlü toplum demektir. Bu yüzden zaman KDTP’ye destek zamanıdır. Yukarda vurgulamaya çalıştığım toplumsal konuları dikkate almanızı temenni ederken, sandıkta oyumuz 57’ye KDTP’ye verelim, geleceğimizi beraberce belirleyelim.

Bu vesileyle bütün siyasi partilere ve adaylara başarılar diler, seçimlerin demokratik bir havada gerçekleşmesini temenni ediyorum.”

0 0 0 0 0 0

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

KDTP TÜM SEÇİM ETKİNLİKERİNİ İPTAL ETTİ

KÖŞE YAZISI

TÜM YAZARLAR
erkasap
ERCAN KASAP
“Karanlıktan korkan çocuğu kolaylıkla hoşgörebiliriz.Yaşamdaki asıl trajedi,yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır” (Platon) 60 yıldan bu yana kesintisiz Türkçe eğitimin yapıldığı Priştine’nin tek ilköğretim okulu “Elena Gjika” okulunun müdür yardımcısı görevine uzun yıllardan sonra bir Türk öğretmen seçildi, tam da güzel oldu, hak yerini buldu derken, Türk topluluğunu derinden sarsan tatsız bir olay yaşandı. “Elena Gjika” okulunda görev yapan Arnavut öğretmenler, ne hikmetse, müdür yardımcılığına Türk öğretmenin seçilmesini hazmedemedi.K ararı, derslere girmemekle boykot etti. Ardından Arnavut öğrenciler Türk öğretmen ve öğencilerine sataştı, tartakladı ve çirkin hareketlerde bulundu. Anlatıldığna göre Arnavut örencilerinn tepkisi tam bir mlliyetçilik gösterisine dönüştü. Holiganlık davranışları sergileyen Arnavut öğrenciler, Türk öğretmen ve öğrencilerine adeta terör estirdi. Esir kaldıkları sınfların kapıları tekmelendi, camlar kırıldı,”burası Arnavutlarındır” sloganları atıldı. 65 yaşında bir Türk öğretmeni 13- 14 yaşındaki Arnavut öğrenciler tarafından tartaklandı. (9’uncu sınıf Türk öğrencilerinin toplu olarak imzaladıkları mektupta, biyoloji ve fizik derslerini veren kıdemli öğretmen Abdullah Bırvenik’in Arnavut öğrenciler tarafından koridorda etrafının sarıldığı, tartaklandığı, Arnavut bayrağıyla sarılarak, sataşmalara maruz kaldığı ileri sürülüyor). Sebep, sadece ve sadece müdür yardımcılığına seçilen öğretmenin Türk olması!
b
b

SIZIN KÖSENIZ

TÜM YAZARLAR
konukyazar
SİZİN KÖŞENİZ
Sizin Köşeniz bölümünde siz değerli okuyucularımızın .............
casibomJOJOBETbahsegel