a

SEÇİMLERİN GALİBİ KİM OLACAK?

Kosova’da erken parlamento seçimlerine 3 gün kala ülkede yeni siyasi yelpazenin oluşmasında son sözü söylecek olan seçimlerin galibi ile ilgili kamuoyu yoklamalarındaki  tahminler  peş peşe açıklanmaya başladı.

Yaklaşan parlamento seçimleri öncesinde Priştine’de çıkan Tribuna gazetesinde yayımlanan en son kamuoyu yoklamasının sonuçlarında, 8 Haziran seçimlerinde Hashim Thaçi’nin başında bulunduğu Kosova Demokratik Partisi PDK’nın ipi göğüsleyeceği belirtildi.

Erken parlamento seçimlerinde PDK’nın,  oyların yüzde  31.2’sini kazanacağı belirtilen kamuoyu yoklamasının sonuçlarına göre PDK, İsa Mustafa’nın lideri olduğu Kosova Demokratik Birliği LDK’ya kıyasla yüzde 5.7 oranında fazla oy kazanacak.

LDK’nın 8 Haziran seçimlerinde oyların yüzde 25.5’ini alacağı tahmin edilirken, kamuoyu yoklamasında Vetëvendosje Hareketi’nin de oyların  yüzde 14.3’ünü alacağı ileri sürüldü.

İşadamı Behgjet Pacolli’nin liderliğindeki Yeni Kosova İttifak Partisi AKR’nin yüzde 9 ile Kosova’da 4’üncü büyük parti olacağı kaydedilen kamuoyu yoklamasındaki tahminlere göre, eski başbakanlardan Ramush Haradinaj’ın oyların yüzde 8’ini alacağı belirtildi.

Kosova Meclisi eski Başkanı Jakup Krasniqi ve eski bakanlardan Fatmir Limaj tarafından yeni kurulan Nisma (Girişim) partisinin yüzde 5’lik seçim barajını geçemeyeceği tahmin ediliyor.

Bu arada  uluslararası inanırlığa sahip olduğu iddia edilen kamuoyu yoklaması ile ilgili yayımlanan grafikondaki yüzdelikler ile gazete metnindeki yüzdelikler arasında fark olduğu gözlendi.

Grafikonda PDK’nın yüzde 32.4, gazete metninde ise  PDK’nın  oyların yüzde 31.2 oranında alacağı belirtiliyor.

Express gazetesi, Tribuna gazetesinde yayımlanan kamuoyu araştırmasını, Hashim Thaçi’nin seçim kampanyasında uyguladığı gizli savaşın taktilerinden biri olarak niteledi. Express, Tribuna gazetesinde, tahminleri yayımlanan kamuoyu araştırmasının  hangi şirket tarafından yapıldığına dair  bilgi verilmediğne dikkat çekiyor.

0 0 0 0 0 0

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

MUSTAFA: LDK MERKEL’DEN KUTLAMA MESAJI ALDI

KÖŞE YAZISI

TÜM YAZARLAR
erkasap
ERCAN KASAP
“Karanlıktan korkan çocuğu kolaylıkla hoşgörebiliriz.Yaşamdaki asıl trajedi,yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır” (Platon) 60 yıldan bu yana kesintisiz Türkçe eğitimin yapıldığı Priştine’nin tek ilköğretim okulu “Elena Gjika” okulunun müdür yardımcısı görevine uzun yıllardan sonra bir Türk öğretmen seçildi, tam da güzel oldu, hak yerini buldu derken, Türk topluluğunu derinden sarsan tatsız bir olay yaşandı. “Elena Gjika” okulunda görev yapan Arnavut öğretmenler, ne hikmetse, müdür yardımcılığına Türk öğretmenin seçilmesini hazmedemedi.K ararı, derslere girmemekle boykot etti. Ardından Arnavut öğrenciler Türk öğretmen ve öğencilerine sataştı, tartakladı ve çirkin hareketlerde bulundu. Anlatıldığna göre Arnavut örencilerinn tepkisi tam bir mlliyetçilik gösterisine dönüştü. Holiganlık davranışları sergileyen Arnavut öğrenciler, Türk öğretmen ve öğrencilerine adeta terör estirdi. Esir kaldıkları sınfların kapıları tekmelendi, camlar kırıldı,”burası Arnavutlarındır” sloganları atıldı. 65 yaşında bir Türk öğretmeni 13- 14 yaşındaki Arnavut öğrenciler tarafından tartaklandı. (9’uncu sınıf Türk öğrencilerinin toplu olarak imzaladıkları mektupta, biyoloji ve fizik derslerini veren kıdemli öğretmen Abdullah Bırvenik’in Arnavut öğrenciler tarafından koridorda etrafının sarıldığı, tartaklandığı, Arnavut bayrağıyla sarılarak, sataşmalara maruz kaldığı ileri sürülüyor). Sebep, sadece ve sadece müdür yardımcılığına seçilen öğretmenin Türk olması!
b
b

SIZIN KÖSENIZ

TÜM YAZARLAR
konukyazar
SİZİN KÖŞENİZ
Sizin Köşeniz bölümünde siz değerli okuyucularımızın .............
casibomJOJOBETbahsegel