a

MİTROVİÇA’DA MAÇ ÖNCESİ HEYECANI (VİDEO)

DSCN5172 DSCN5173 DSCN5174 DSCN5179Türkiye A Milli Futbol Takımının Kosova ile oynacağı özel maç öncesi Kosova’da heyecan doruğa çıktı.

Maçın bu akşam oynanacağı Mitroviça, spor tarihinde en önemli günlerinden birini yaşıyor. Kosova’nın uluslararası sahnesinde ikinci maçını  teşkil  Türkiye  maçını seyretmek içibn bütün Kosova adeta Kosova’nın Mitroviça şehrine akın etti.

Günler öncesi satılan biletler, tarhi maça gsöterilen ilgiyinin göstergesi oldu. Kosova’da bütün yollar Mitroviça Adem Jashari olimpi stadına götürdü. Hem Kosovalı taraftara hemde Kosova’da Türkiye’yi, destekleyen taraftar, maç öncesinde dostluk mesajları verdi.

Taraftara Arbnor Beqiri kardeş saydıkları Türkiye milli takımını Kosova’da ağırlatman son derece mutlu olduklarını ifade ederek, “kardeş Türkiye ile Kosova arasındaki maç, iki ülke arasındaki dostluğun nişanesi olacak. Fakta yinede Kosova’nın ömaçı kazanmasını arzu ederim” dedi.

Qendrim Krasniqi Türkiye’nin çok güçlübir talım olmasına karşın Kosova takımını n da iyi bir maç çıkaracağını belirtirken, Prizren’den gelen Afrim Brashaj, “öncelikli dostluğun galip gelmesini diliyorum” ifadesini kullandı.

Makedonya2nın başkenti Üsküp’te okuyan İzmirli, öğrenciler de Mitroviça’ya gelerek, dostlık mesajı verdi.

20 bin kişilik stadyumun sonuna jadar dolmasının beklendiği maç Kosovalılarda büyük ilgi uyandırdı. Kosovalı yetkililer, en önemli kurum ile kuruluşların temsilcilleri olduğu gibi Türkiye’ni Kosova’daki kurum ile kuruluş temsilcileri de maçı izlemeye geldi./kosovaport/

[youtube width=”300″ height=”250″ video_id=”DNGpcUjVOvc”]

0 0 0 0 0 0

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

CUMHURBAŞKANI DEVLET BAŞSAVCISI İLE İTİRAZ VE TEMYİZ SEÇİM PANELİ BAŞKANINI KABUL ETTİ

KÖŞE YAZISI

TÜM YAZARLAR
erkasap
ERCAN KASAP
“Karanlıktan korkan çocuğu kolaylıkla hoşgörebiliriz.Yaşamdaki asıl trajedi,yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır” (Platon) 60 yıldan bu yana kesintisiz Türkçe eğitimin yapıldığı Priştine’nin tek ilköğretim okulu “Elena Gjika” okulunun müdür yardımcısı görevine uzun yıllardan sonra bir Türk öğretmen seçildi, tam da güzel oldu, hak yerini buldu derken, Türk topluluğunu derinden sarsan tatsız bir olay yaşandı. “Elena Gjika” okulunda görev yapan Arnavut öğretmenler, ne hikmetse, müdür yardımcılığına Türk öğretmenin seçilmesini hazmedemedi.K ararı, derslere girmemekle boykot etti. Ardından Arnavut öğrenciler Türk öğretmen ve öğencilerine sataştı, tartakladı ve çirkin hareketlerde bulundu. Anlatıldığna göre Arnavut örencilerinn tepkisi tam bir mlliyetçilik gösterisine dönüştü. Holiganlık davranışları sergileyen Arnavut öğrenciler, Türk öğretmen ve öğrencilerine adeta terör estirdi. Esir kaldıkları sınfların kapıları tekmelendi, camlar kırıldı,”burası Arnavutlarındır” sloganları atıldı. 65 yaşında bir Türk öğretmeni 13- 14 yaşındaki Arnavut öğrenciler tarafından tartaklandı. (9’uncu sınıf Türk öğrencilerinin toplu olarak imzaladıkları mektupta, biyoloji ve fizik derslerini veren kıdemli öğretmen Abdullah Bırvenik’in Arnavut öğrenciler tarafından koridorda etrafının sarıldığı, tartaklandığı, Arnavut bayrağıyla sarılarak, sataşmalara maruz kaldığı ileri sürülüyor). Sebep, sadece ve sadece müdür yardımcılığına seçilen öğretmenin Türk olması!
b
b

SIZIN KÖSENIZ

TÜM YAZARLAR
konukyazar
SİZİN KÖŞENİZ
Sizin Köşeniz bölümünde siz değerli okuyucularımızın .............
casibomJOJOBETbahsegel